Centrální inteligence

61%
Centrální inteligence

Kdybyste měli zachránit svět a mohli si vzít na pomoc jednoho spolužáka ze střední, určitě byste sáhli po hvězdě ročníku, po tom nejchytřejším, nejoblíbenějším a nejvysportovanějším klukovi. A možná byste se šeredně spletli, stejně jako šlápl vedle elitní agent CIA s muskulaturou Dwaynea Johnsona v akční komedii Centrální inteligence.

Bob Stone (Johnson) byl na střední oplácané „cosi“ a sloužil jen jako terč brutální šikany. Calvin (Kevin Hart) stál na úplně opačném konci středoškolského potravního řetězce, ale to jsou teď v jeho případě už jen loňské sněhy, protože se užírá špatně placenou prací v účetní firmě a zoufale sleduje, jak mu život utíká mezi prsty. Léta o sobě neslyšeli, ale nyní se „potkali“ na internetu a následně také fyzicky, v hospodě, kde chtějí zavzpomínat na staré dobré časy. Bob Calvina ohromí nejen svou vypracovanou muskulaturou, ale také informací, že jako elitní agent CIA pracuje na těch největších světových případech. Stále ohromený Calvin u sebe nechá Boba přespat, z čehož se vyklube kardinální chyba, protože hned ráno Calvina doma překvapí trestná výprava Bobových kolegů. Ti jdou svému parťákovi po krku, podle nich je až po uši namočený v přípravách na teroristický útok. Zdá se, že Bob Calvinovi tak trochu kecal. Naštěstí si to budou moci vyříkat, protože Bob vezme na úprku před spravedlností Calvina s sebou a s jeho pomocí bude chtít očistit své jméno a jako návdavkem zachránit svět. To by neměl být pro bývalého třídního šprta žádný problém. (Cinemart)




Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
5.5
Obrovské zklamání. Čekal jsem vtipnou buddy komedii,která bude mít koule. Místo toho jsem dostal pitomý škvár s nejotravnější roli pro The Rocka ever. Kevin Hart si hraje svůj standart a role ukecaného černocha má zmáklé na jedničku,ale zde prostě nemá žádnou pevnou oporu o kterou by se mohl během filmu opřít. Jak už jsem zmínil,tak The Rock je v tomto filmu jen otravný a krajně nesympatický. Příběh je hloupý a na dvouhodinovou délku nemá moc co nabídnout,proto je zde plno hluchých míst,které nedokáže vyplnit ani Rockova namakaná postava.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
9
Staré dobré téma o dvojici strážce zákona a užvaněného černocha coby obyčejného civilisty. Proč ihned napadá snímek ´48 hodin´? Tady se to však přeci jen krapet přepracovalo. Na střední škole obtloustlý černý student, který je terčem pro šikanu a posměch, se v dospělosti změní v horu svalů se zaměstnáním coby elitní agent CIA zachraňující svět. To jsou věci. Role pro Dwayna Johnsona, který tu prokázal, že jeho komediální herecký talent taktéž není k zahození. Uspěl v podstatě stejně dobře, jako kdysi Arnold Schwarzenegger. Co se však týče snímku, nejedná se o nic mimořádného. Tisíckrát omílané téma navozuje ohromnou předvídavost děje, což velice hatí filmový zážitek. Jako akční komedie však jinak snímek obstojí. Humoru a akce je tu dost. Zarazí však konec. Tvrdý chlápek s vnitřní duševní zranitelnosti při vzpomínce na dávnou středoškolskou minulost se najednou takhle odváže? Zajímavé pojetí psychologie a charakteru postavy.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Ouč. Fakt nesnesitelné. Asi poprvé mi Hart permanentně lezl na nervy, a ikdyž si Johnson tu roli nejspíš dost užíval, tak ten scénář prostě kope céčkovou ligu. A vlastně to většinu času není ani napínavé, ani zábavné.


Dodatečné informace

Původní název:
Central Intelligence (více)
  • USA Centrální inteligence
  • USA Central Intelligence
Premiéra v ČR:
16. 6. 2016
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Rozpočet:
50 mil. USD
Tržby:
216,97 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Centrální inteligence je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch