Strašidla

37%
Strašidla

Rodina hejkala Huga obývá poklidně starou vilu na pokraji města. Sladký strašidelný život, v němž si Hugo hejkal, jeho paní Patricie a její matinka Žofie čarovaly, vodník Bubla se staral o dušičky a víla Jitřenka si tančila lehkonohé tanečky, změní vpád úředníka Patočky, který má na obecním úřadě ve správě evidenci budov. A jak zjistil, za dům už pěknou řádku let nikdo neplatí nájem a nikdo v něm ani oficiálně nechce bydlet, především proto, že tu straší. Přesto tu žije jakási šílená rodinka. Verdikt je nemilosrdný: zaplatit nebo se vystěhovat! Čím však platit, když pan Hugo za hejkání nemá žádnou mzdu a paní Patricie míchá pouze lektvary, po nichž se může člověk proměnit ve zvíře či filmovou divu ale peníze nevyčaruje?

Nedá se nic dělat, strašidla budou muset do práce a jejich děti – Ester a Eleonor do školy. Vypadá to jednoduše, ale život obyčejných smrtelníků bude pro strašidelnou rodinu složitější, než se na první pohled zdálo. Jak se bude dařit vodníkovi v prádelně, víle jako primabaleríně tanečního souboru a hejkalovi jako hvězdě místního divadla?  A odolá paní Patricie svodům své první lásky – upíra Ignáce z Temešváru? A co pan Patočka? Setkání s lidským světem, v němž platí jiná pravidla, než v tom pohádkovém, přinese řadu komických i napínavých situací. Naši hrdinové musí zapojit nejen kouzla a čáry, ale také rodinnou soudržnost, lásku a odvahu, aby dokázali přelstít úředního šimla a zvítězit nad nástrahami „obyčejných“ lidí. (Falcon)




Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
3
Když šel film do kin,tak jsem všude četl,že to je taková Troškova pocta filmům jako Saxana,nebo Jak utopit doktora Mráčka. Upřímně si myslím,že se do toho neměl Troška vůbec pouštět. Jako poctou bych to vůbec nenazýval,alespoň si teď v porovnáním se Strašidly budeme těchto snímku více vážit
Pete69
Pete69
29 308 bodů
2.5
Nesourodý mix mistra kýče i stvořitele kultovní trilogie Slunc, Seno .. Do Adamsovy rodiny přidejte šptku Saxany a zalijte vývarem z Doktora Mráčka, nařeďte kýblem vody a vznikne toto podivné naředěné dílko. Film nemá ani hlavu, ani patu. Není ani pro děti, ani pro dospělé. Nechápu....
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
3
Tento pohádkový snímek jakoby tématicky navazoval zatím na poslední film o strašidlech v současné době pod názvem ´Kačenka a strašidla´. Od té doby totiž nic takového či podobného nevzniklo a tak se dá říci, že Zdeněk Troška tímto zalepil díru v české filmové tvorbě. Už z faktu, že to točil právě on, je od počátku jasné jak to bude vypadat. Zdání nezklamalo. Protáhlý děj s nepatřičně dlouhou stopáží zapříčiní, že takový mladší diváci u toho velmi těžko vydrží. Chybí tomu švih, elán, energie, dětská fantazie a hlavně humor. Byť je snímek rodinný, děti těžko pochopí narážky na politiky či odkazy na klasické filmy. A to tu je ještě zmíňka o znásilnění kocourem. Je čemu se zasmát? Nelze zaregistrovat jedinou hlášku, jedinou opravdu humornou situaci. Hororová atmosféra je sice markantní, ale na celkový dojem to nezapůsobí. Vizuálně jako by se jednalo o inscenaci. A scénář? Ano, největší chyba je hlavně ve scénáři, který je bez nápadu, bez originality, zkrátka bez ničeho, co by udělalo dojem. Ne, Tohle se opravdu nepovedlo. Bohužel.


Dodatečné informace

Původní název:
Strašidla (více)
  • Česká republika Strašidla
Premiéra v ČR:
18. 8. 2016
Distributor:
Falcon
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch