Nikdy není pozdě

60%

Komentáře a recenze 15

Dle počtu bodů
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Natočit film o komplikovaném vztahu matky a dcery a obsadit do ní matku s dcerou je vždy poněkud ošemetné a ne každý si na to troufne. Demme ale nikdy nebyl žádný třasořitka. Meryl Streep byla první volba na hlavní roli a skutečnost, že nakonec kývla, aby vážnou a charakterní roli hrála její opravdová dcera, zřejmě nebylo nic jednoduchého. Ostatně sama Mamie Gummar řekla, že měla poprvé v životě pocit, že jí její matka viděla jako dospělou. Demme je velmi muzikální, ostatně z jeho kariéry je to vidět a Meryl Streep hraje ve filmu opravdu sama na kytaru a zpívá a nutno podotknout, že skvěle. I její rockový look se velmi povedl. V ničem nezaostává ani tradičně spolehlivý Kevin Kline a příjemné je i obsazení naturščika Ricka Springfielda. Jsem si jistý, že tenhle film nemusí sednout každému, ale rozhodně bych ho nenazval nepodarkem.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
7
Není to špatný film. Ovšem Meryl Streep v něm vyloženě exceluje. A jak jí ty copánky v 66ti letech sluší!! Příjemně jsem se u filmu bavila. Příběh není nijak převratný, ale díky vynikajícímu hereckému obsazení je uvěřitelný. Nedovedu si představit jinou herečku v hlavní roli. Navíc která by tak výborně zpívala. A byla jsem ráda, že jsem viděla i její skutečnou dceru, která by maminku rozhodně nezapřela. Příběh o ženě, která celým svým srdcem dělá to, co ji v životě baví nejvíc a upřednostňuje to před rodinou, mě kupodivu opravdu zaujal. A to až do samotného konce.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
9
Tohle je film, na který jsem zírala s otevřenou pusou. Meryl Streep je pro mě síce odjakživa nejlepší herečkou současnosti, ale že dokáže v 66 letech zahrát potetovanou rokerku s podivným účesem a vizáží a spoustou nesmyslných prstenů a náhrdelníků, válet u toho na elektrickou kytaru a zpívat něco o dost odtřejšího než hity skupiny Abba, to jsem nečekala ani já. Samozřejmě ale dávalo smysl, že matku tří dětí, která se víc než za budováním rodiny celý život hnala za svým muzikantským snem, totálně si zkazila vztahy nejen se svým manželem, který si nakonec vzal někoho jiného, ale i se svými dětmi, které už ji ani nezvou na svatbu, protože prostě nevěří, že by přijela, musí hrát právě ona, protože kdo by to zahrál přesvědčivěji? Obsadit do role dcery, která se zhroutí poté, co ji opustí manžel, Mamie Gummer, což je skutečná dcera Meryl Streep, to byl tedy mistrovský kousek, protože i když spolu ve skutečnosti prý vychází skvěle a pro dcerku bylo proto nelehké se k mámě před kamerou chovat hnusně, ta chemie mezi nimi byla prostě cítit.
leafroller
leafroller
3 023 bodů
6
Hodně jsem váhal, jestli napsat komentář, protože se mi film vlastně nelíbil. Řídký a nepřesvědčivý příběh, nepravděpodobné vyvrcholení a hlavně pomalá nuda, která mě několikrát donutila sáhnout po ovladači. A ani excelentní výkon paní S. zjevně nemůže zachránit špatný scénář. Občas mi dokonce připadalo, že jsou některé scény úmyslně vyrobeny pro zisk sošky. Nicméně musím říct, že se Meryl opravdu vyšťavila, ukázala, co šlo (a to doslova), a její hudební výkon převážil ručičku měření přes hranici 50%. Možná, až si ten film dám za 20 let, bude pro mě přijatelnější. Uvidíme.
marie-kolarova
marie-kolarova
2 823 bodů
6
Jednotlivé motivy jsou ze života, netvoří však žádný celek, co by dával zapomenout podívat se na hodinky. Žádné zvláštní drama se neodehrává a nehrozí ani záchvaty smíchu. Většina charakterů je mírně jalových a nikdo nic mimořádného neřeší. Režisér Jonathan Demme zůstává ve standardu filmu o stárnoucích rodičích, co úplně nezvládli manželství a výchovu dětí, aniž by se přičinil o důvod, pro který stojí si tento film pamatovat. Do lehkého nadprůměru se dostává díky Meryl Streep a starým dobrým songům hraným naživo.
stantheman
stantheman
2 399 bodů
6
nic nového pod slunce...Meryl ve slabší kondici jde ruku v ruce se scénářem...který nedává příliš šancí na něco objevného nebo nadstandartního.
patrick-sarin
438 bodů
7.5
Meryl se není třeba bavit, to je, jak známo tak kreativní herečka, která zahraje všechno. Dalo se jí proto věřit, že je tou pravověrnou rockerkou, i když tu kytaru držela, jak prase kost. Já jsem si tímto filmem jen potvrdil to, co vím už dávno. Rocková muzika sbližuje lidi a prolamuje ledy, tam kde je třeba. Viděl jsem lepší filmy s Meryl, než je tento o navázání zpřetrhaných rodinných vztahů, ale i tak jsem spokojen a při závěrečné, svatební scéně jsem byl na měkko.
mil78
384 bodů
5
Nikdy není pozdě je český název nového filmu Ricky And The Flash, ve kterém se ke spolupráci sešli legendární oscarová přebornice Meryl Streep a režisér vynikajícího Mlčení jehňátek Jonathan Demme. Proč si právě tyto dvě osobnosti vybrali slabší chvilku v klišovitém příběhu o stárnoucí rockové zpěvačce, která dojde smíření se svou rodinou je mi záhadou. Film až na pár vyjímek postrádá tah, je žánrově neukotvený mezi hudební komedií a dramatem a ve výsledku zůstává dost dlužen obojímu. Místo rozvíjení zápletky v místech, kde by se divák rád dozvěděl více o postavách a jejich motivacích utíká k četným hudebním vstupům a plytkým řešením. Scénáristická hlušina a typově nepřesný casting hází klacky pod nohy i samotné Streepové, která přes zjevnou snahu nepůsobí v roli rebelky zcela přesvědčivě.