Laputa

45%
Laputa

Drama a celovečerní debut režiséra Jakuba Šmída, který vyobrazuje generaci mladých lidí, kteří vyrůstali ve svobodném světě, ale často neví, co si se svobodou a nepřeberným množství možností počít. Šestadvacetiletá hlavní hrdinka Johanka si otevře vlastní kavárnu s názvem Laputa, kde se také odehrává většina filmu. Kavárnu navštěvuje mnoho mladých lidí, z nich každý svými nápady, problémy a potřebami představuje určitý rys mladé generace. K tomu všemu Johanka řeší problémy v lásce - ať způsobené jejím současným milencem Mikym, fotografem Merlotem nebo bývalým milencem Felixem, který se vrací z cest a přijde ji do kavárny navštívit. Vyřeší Johanka, co si počne se svým dospělým životem, aby ho jí neproklouzl mezi prsty?




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Generační příběh o hledání svého místa v životě. Výborná Tereza Voříšková v roli Johanky, která se ocitla na prahu dospělosti a seč se snaží jak může, má problém své příležitosti a výzvy správně uchopit. Vlastní kavárnu v undergroundovém stylu, kde tráví většinu dne. A do té kavárny chodí určitá společnost. Vznikla komunita vypadající na první pohled přátelsky, ale když se podíváme do nitra jedince, uvidíme, že to u každého v osobním životě nějak skřípe. Každý má svůj osud, své možnosti, své cíle. A každý se snažit své překážky překonat jak nejlépe umí. A v takové společnosti Johanka bloudí a hledá sama sebe. Dramatizace sice poukazuje na aspekty vážnosti, ale nikterak netlačí na pilu. A tak vše podstatné osudově tak nějak vyplyne. A na konci zůstává otázka. Dokáže být někdo ve svém životě skutečně šťastný? Námět sice není nijak originální, ale myšlenkově určité nové věci přináší. Možná se tu některý z diváků i najde. Snímek mladých tvůrců ze svého pohledu a jako režijní a scénáristický debut nedopadl zase až tak špatně, jak naopak z pohledu dospělých vypadá.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
0
Proboha, co to bylo?! A to šlo i v kinech?! Proč to dávali v neděli na ČT1 v hlavním vysílacím čase?! Ta Česká televize je opravdu zralá na zrušení!!!Zoufalé plácání o ničem, příšerná hudba, mlácení prázdné slámy, a kde byla ta kavárna?!! Ten zakouřenej pajzl, kde se pilo akorát pivo a víno a tvrdej alkohol?! Byl někdo z těch, co to točili, v nějaké kavárně?! Já myslím, že těžko!!!! Katastrofa tady ten film! Nic horšího jsem nikdy neviděla!!!
Schneefee
Schneefee
4 294 bodů
4.5
Videno jednou a stacilo, film v podstate o nicem a depka jako bonus...


Dodatečné informace

Původní název:
Laputa (více)
  • Česká republika Laputa
Premiéra v ČR:
8. 10. 2015
Distributor:
Bioscop
Země původu:
Česká republika
Přístupnost:
15+
Čeština:
Laputa je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Půjčení nebo nákup