Laputa

45%

Komentáře a recenze 13

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
8
Generační příběh o hledání svého místa v životě. Výborná Tereza Voříšková v roli Johanky, která se ocitla na prahu dospělosti a seč se snaží jak může, má problém své příležitosti a výzvy správně uchopit. Vlastní kavárnu v undergroundovém stylu, kde tráví většinu dne. A do té kavárny chodí určitá společnost. Vznikla komunita vypadající na první pohled přátelsky, ale když se podíváme do nitra jedince, uvidíme, že to u každého v osobním životě nějak skřípe. Každý má svůj osud, své možnosti, své cíle. A každý se snažit své překážky překonat jak nejlépe umí. A v takové společnosti Johanka bloudí a hledá sama sebe. Dramatizace sice poukazuje na aspekty vážnosti, ale nikterak netlačí na pilu. A tak vše podstatné osudově tak nějak vyplyne. A na konci zůstává otázka. Dokáže být někdo ve svém životě skutečně šťastný? Námět sice není nijak originální, ale myšlenkově určité nové věci přináší. Možná se tu některý z diváků i najde. Snímek mladých tvůrců ze svého pohledu a jako režijní a scénáristický debut nedopadl zase až tak špatně, jak naopak z pohledu dospělých vypadá.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
0
Proboha, co to bylo?! A to šlo i v kinech?! Proč to dávali v neděli na ČT1 v hlavním vysílacím čase?! Ta Česká televize je opravdu zralá na zrušení!!!Zoufalé plácání o ničem, příšerná hudba, mlácení prázdné slámy, a kde byla ta kavárna?!! Ten zakouřenej pajzl, kde se pilo akorát pivo a víno a tvrdej alkohol?! Byl někdo z těch, co to točili, v nějaké kavárně?! Já myslím, že těžko!!!! Katastrofa tady ten film! Nic horšího jsem nikdy neviděla!!!
Schneefee
Schneefee
4 294 bodů
4.5
Videno jednou a stacilo, film v podstate o nicem a depka jako bonus...
Ombak_Penari
2 764 bodů
6.5
Co si z toho vlastně mám odnést? Všechno se to točilo v jednom baru a s partou normálně nenormálních lidí, takže to mělo jedinou naději a to nějak hlouběji zapůsobit. Přeci jen světlý závěr, kdy naprosto bezcílné životy všech zúčastněných nakonec nabraly směr a ačkoliv vlastně zůstaly stejné, všechno najednou začalo dávat nějaký smysl. To se mi vlastně na tom všem dost líbilo. Laputa, jako pajzl nejhorší kategorie, kam každý chodí s depresí a pro depresi, se nakonec ukáže jako místo naplnění ambicí všech zúčastněných a stánek pro ztracené umělce. Jen ten hořící absinth na stole tomu možná chyběl. Je zajímavé, že ačkoliv bych se bál film znovu sledovat, protože bych mohl padnout znovu do deprese, která většinu filmu provází, závěr, dávající určitou naději a východisko z nulového žití, mě vlastně docela pozitivně naladil. Bylo zajímavé vidět ten rozdíl, když jedna a ta samá věc má a nemá smysl. Voříšková krásná jako vždy a herecky také pěkné pokoukání, ale kolena se mi z toho nepodlomila. Češi umí točit akorát deprese, tak chvála bohu, že někdy to dokonce dopadne slušně a že si tu depku nemusím tentokrát nosit z kina domů.
hnidopich
334 bodů
0
Zločin proti kinematografii. Tvůrce popravit na náměstí gilotinou za doprovodu dramatického bubnování.
pejtanek
pejtanek
156 bodů
4
Pokus, no...