John Wick 2

81%

Komentáře a recenze 75

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
7.5
Tohle pokračování mi přijde ve všech ohledech stejné jako první díl. Jen je to celé více přehnané a hnané do extrému. Více mrtvol,více akce,více všeho. Občas to na mne bylo až moc,ale stále to bylo v hranicích dobrého vkusu. Nad příběh není radno přemýšlet,páč o něj moc ani nejde. Hlavní je se dobře usadit a užívat si tuhle akční podívanou.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
8
John Wick 2 se mi líbil o kouusíček méně, než první díl, ale prakticky je to srovnatelné. Hlavní hrdina typu Arnolda ve filmu Komando, kde ho milión kulek minulo a on trefil jednou ranou dva. John Wick není špatná akční podívaná a otevřený konec dává třetímu dílu docela slibnou zápletku.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
8
Nejnebezpečnější hitman světa je nucen se vrátit do hry. A jako obvykle nezůstane nit suchá. Volné pokračování přináší další slibnou akční jízdu, která svou náturou svádí k myšlence vytvořit další akční filmovou sérii. Jen to musí mít stále dobré nápady. Změť drsné akce a prezentace násilí není vše. Tento druhý snímek funguje úplně stejně, jako předchozí. Ten byl překvapivě nízkorozpočtový, což opět hrdě potvrdilo pravidlo, že i z mála lze udělat hodně. Nyní se rozpočet navýšil na dvojnásobek a jestli je to znát, záleží na dojmu diváků. Co se týče výpravy, efektů, barevnosti a tempa, je na co se dívat. Tmavé pozadí, neonové osvětlení a uměle vytvořené záběry prostě stále fungují. Drsná atmosféra se striktně drží své nátury a vytváří vzrušující akční zábavu bez bázně a hany. Z Johna Wicka se pomalu, ale jistě, stává akční fenomén, který by mohl mít v rámci žánru něco do sebe.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
8
Druhý John Wick je lepší než jednička, protože je mnohem absurdnější. Některé scény zcela navážno zabíhají do surreálna, když svět nájemných vrahů koliduje s apatickou "každodenností". Což není myšleno jako výtka. Vlastně by to mohlo zajít ještě dál a byl bych rád. Navíc to krásně vypadá, byť trhavá kamera občas naplno nezužitkuje Reevesovo fyzické herectví (Tom Cruise by rozhodně trval na tom, aby mu během akce bylo aspoň vidět do obličeje). Jediný opravdový problém je stejný jako u jedničky - graduje opačně. Od nejlepších scén po ty slabší, což je samozřejmě poněkud nepříjemné. Ale bavilo mě to a překvapivě to uteklo. Zatímco po jedničce mi ta série byla tak jako jedno, teď chci kapitolu tři, která to všechno posune ještě o kus dál. Rozhodně se neobejdu bez souboje se světelnými meči mezi Johnem Wickem a Wernerem Herzogem na popředí explodujícího panorámatu Manhattanu... nebo tak.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Asi spíš zklamání. Akce pořád skvělá. Keanu taky, nemohoucnost protivníků trefit ho taky...jenže narozdíl od prvního dílu se tady už pracuje s mytologií kolem klubu zabijáků a v tom je ten největší problém. Protože to z tajemného Boogeymana dělá jen řádového dělníka (ikdyž asi často dostával cenu zaměstnance měsíce) a nijak to nepřekračuje stín Bondů, Kingsmanů, Bourneů atd...
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
John Wick 2 už není film natočený kamarády takřka na koleně jako jednička, ale regulérní hollywoodská produkce natočená v New Yorku a Římě a podle ohlasů kritiky a diváků je jasné, že je to ještě větší úspěch, než jednička. Myslím si, že Wick se vrátí i potřetí. Opět tedy platí, že pokud máte rádi pořádnou staromódní akci a Keanu Reevese, který přebije i občasné lapsy v logice příběhu nebo režii, tak byste neměli být zklamáni.
lamps
lamps
15 150 bodů
8.5
Akční film pohybu v plné parádě. Sice s až povážlivou absencí sebekontroly v občas příliš natahovaných akčních scénách, ale zato s nejopojnějším nadhledem a nejfunkčnější syntézou všemožných žánrových motivů za hodně dlouhá léta. John Woo má konečně řádného nástupce.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
8
Z Johna Wicka 1 se pro spoustu lidí stalo překvapení roku 2014 (Já tak nadšený nebyl) a při štědrém rozpočtu 20 milionů se vydělalo 88 milionů dolarů. Co se tedy stalo? Zdvojnásobil se rozpočet, vrátila se polovina režisérského týmu (Tentokrát jenom Chad Stahelski, David Leitch točil Atomic Blonde) a Keanu Reeves se vrátil do role, která ho vrátila zpět na světlo. A dvojka je lepší než jednička. Jestli bylo na jedničce opravdu skvělého byl to pohled na podsvětí. Tvůrci si to naštěstí uvědomili a tak je toho v druhém dílu o poznání více. Další zlepšení je v zločinné hrozbě. Ruská mafie sice v prvním díle Johna občas dostala na kolena ale jinak nešlo o nějak velkou hrozbu. Netvrdím, že ve dvojce se objeví hrozba která Wicka totálně dorazí ale když jdou po hlavním zabijákovi všichni nájemní zabijáci ve městě, dojde vám, že John to nebude mít tak snadné. Keanu Reeves je jinak pořad v roli Johna Wicka perfektní, choreografie je na standardy Hollywoodu neuvěřitelně silná a na rozdíl od finále jedničky je finále dvojky důstojné zakončení které nezklame. John Wick 2 není do puntíku skvělý film který byste si chtěli pouštět několikrát za sebou. Ale po jedničce jde o neuvěřitelné zlepšení a vy si jenom říkáte: Kde je sakra John Wick 3?
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7.5
Jednou táto akce stačila a v dalším pokračování se to už jenom opakuje. Nemohu nic zlého najít, je to film plný akce, dobře synchronizovaných soubojů a stříleček. Dějově naprosto stejné jako předchůdce jen s tím rozdílem že Wick šel dál a pokračoval v tom co nedokonal v jedničce.
M3lios
M3lios
9 140 bodů
10
[SPOILERY] O niečo lepšie ako jednotka. Oproti originálu je tu viac rozvinutý príbeh ,ktorý sa rozvíja do polovičky deja ...no a potom je z toho "klasický John Wick" - zabi brutálne, ale hlavne elegantne. Pokiaľ sa vám páčila jednotka ,tak vám dvojku odporúčam dvojnásobne. Máme tu aj nové prvky: stávka na hlavu, svetové vylúčenie, obrady i krvné dohody a z prestreliek stoja za zmienku všetky: na pódiu, na afterparty, v katakombách, v sklenenej hale, na verejnosti a vo vlaku. Keanu Reeves znovu dokazuje, že po Matrixe ešte stále nezostarol a hrať vie skvelo. Hlavný záporák je rovnaký hajzel ako v jednotke a vôbec vám nebude vadiť keď zomrie rýchlou smrťou (priam budete šťastní). Vo výsledku nemám k filmu žiadne výhrady, čiže pokiaľ hľadáte niečo akčného, zábavného a trochu brutálneho á la Kill Bill tak by ste si Johna Wicka jednotku aj dvojku nemali nechať ujsť... (komentár aktualizovaný dňa 31. 08. 2021)