Domácí péče

64%
Domácí péče

Obětavá zdravotní sestra Vlasta (Alena Mihulová) při své práci na jihomoravském venkově ošetřuje spoustu rázovitých místních pacientů. Když se však dozví, že sama potřebuje pomoc, musí ji začít hledat mimo prostředí, které zná. Díky dceři jednoho z pacientů (Tatiana Vilhelmová) a její esoterické mentorce (Zuzana Krónerová) začíná objevovat svět alternativního léčení a díky němu snad i sebe samu... To vše k velké nelibosti manžela Ladi (Bolek Polívka), který na tyhle "hňupoviny" nevěří. Vlasta tak musí bojovat nejen se svojí nemocí, ale i s Laďovým zdravým moravským "rozumem". Komedie a drama se proplétají, když si Vlasta poprvé v životě začíná uvědomovat, že taky ona potřebuje péči... (oficiální text distributora)




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
10
Obětavá sestra Vlasta pro domácí péči a rakovina. Uvědomování si podstatu věci, sebe sama a přístupu. Po velmi dlouhé době se opět na plátnech kin objevila stále půvabná ´sestřička´ Alena Mihulová, která jakoby navazovala na svoji nejslavnější roli. Zde obchází starší nemocné lidi a pomáhá jim jak jen může. Přitom také vidí jak na tom během léčby jsou a tak když se sama dozví krutou diagnozu, obrátí se raději na lidové léčitelství. Říkal jsem si jak by si s takovým tématem poradil Karel Kachyňa, ale nutno uznat, že debutant Slávek Horák to pojal neméně dobře a dá se říci, že vypadá na Kachyňovo pokračovatele. Vážnost situace, reakce a pochopení okolí, mírný humor na odlehčení, tragédie života. Kombinace zde pospojovaná je velice zodpovědně a navzájem si nerušící. Citliví film který nejvíce pochopí lidé v podobné či naprosto stejné situaci. Za rok 2015 naprosto nejlepší reálný český film.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Další tuctová depka o umírání a stáří. Ale Mihulová tu naivní a ochotnou kravku zahrála luxusně. Trochu tím dorovnala Polívkovo neherectví, které spočívá v tom, že chodí před kamerou s panákem slivky v ruce.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
9.5
Aneb o smrti pěkně zvesela! No, za komedii bych to tedy neoznačila! Mně z toho spíš místy běhal mráz po zádech! Ale jak Alena Mihulová, tak Bolek Polívka jsou v tomto filmu nadprůměrně dobří. Jak nemám ráda alternativní medicínu a považuji ji slovy Ladi za "hňupovinu"! Je to takový civilní snímek a opravdu silné téma. Na debutanta výborné! A smrt k životu samozřejmě patří. Ale že bych se na tento film chtěla znovu v brzké době podívat, to tedy ne! I když: MEMENTO MORI! Každopádně je moc příjemné vidět ve filmu Alenu Mihulovou. Nemohu říct, že by se mi někde, kde hrála, nelíbila. Teď hraje v seriálu "Ulice". I tam je skvělá, lidská, příjemná.


Dodatečné informace

Původní název:
Domácí péče (více)
  • Česká republika Domácí péče
Premiéra v ČR:
16. 7. 2015
Distributor:
A-Company
Země původu:
Česká republika

Podobné


Powered byJustWatch