Lion

76%

Komentáře a recenze 26

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
6.5
V období Oscaru už jsem zvykl,že se vždy objeví film,který hraje na citlivější strunu. Lion,ale hraje poměrně falešně a až příliš tlačí na divácké emoce. První půle se ještě celkem dala,ale ve chvíli kdy Dev začne hledat svou rodinu pomoci Google ztrací celý film drive a efektivitu.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7.5
První polovinu tohoto pravdivého příběhu jsem byl doslova přikovaný k sedačce, ale jakmile Saroo dospěl, začal se z toho klubat americký ( i když vlastně australský ) doják. Závěr je dojemný a natočeno to bylo tak, aby to chytlo za srdce i trošku drsnější povahy. Pěkné.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Krásná kamera, krásný příběh, oboje v tom nejkonzervativnějším a nejobjektivnějším slova smyslu. Čili taky trochu nuda a nezájem. Vlastně nevím, co přesně může takový film dát než dojetí, jehož řemeslná dokonalost úspěšně vyvolává iluzi, že nejde o kýč. I když vlastně jde.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Jasně, je to doják. Ale i ten se musí umět dobře zahrát a natočit. Malý Saroo perfektní, velký Saroo perfektní. Nad Patelem jsem nedávno už lámal hůl, ale chlapec nám zmužněl a tady hraje fakt parádně. Závěr (u mě asi víc předzávěr) mě emocionálně rozštípal. Tak to mám rád.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Pro mě je velkým překvapením brilantní režie Gartha Davise, který tímto filmem celovečerně debutoval. Jeho schopnost vyprávět epický příběh pro kino mě doslova ohromila a doufám, že dostane další příležitost ve velkorozpočtovém filmu. Právě dokončuje v britské produkci biblický příběh Máří Magdalény s Rooney Marou v hlavní roli, se kterou už chystá další film. Nevím ale, jak se to bude vyvíjet, protože producentem je opět Harvey Weinstein a víme, jak to s ním v těchto dnech je.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
8.5
Souhlasím s názorem některých diváků zde, že první půlka filmu byla rozkošnější než ta druhá, kdy už dospělý muž hledá pomocí Googlu svou rodinu. Ale celkově to byl zajímavý film. A představitel pětiletého klučiny byl opravdu okouzlující a projevil velký herecký talent.
Mikik4444
3 899 bodů
9
Přesně souhlasím co napsala poolF ... Mě se to líbilo moc
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
9
Hodně z vás hlásí, jak samoúčelná a slzopudná rakovina Lion je, přitom v opojení současný filmařiny většina zapomíná, co by vlastně mělo dobrej film tvořit. Když všechny filmový složky zapadnou a stvoří strhující celek, je to u nás nepochopený - to ale není vinou filmu, to jenom divák prahne po digitálních explozích! Způsobů jak odvyprávět podobný příběh není zrovna hodně a každý filmař sáhne po takovém, aby to na diváka mělo co možná největší dopad... a tak je to správně. Právě díla jako LION ženou řeč filmu kupředu, dávají nám příběhy a obohacují. Když si k tématu nenajdete vztah, jakoby jste ztratili sami sebe - to pak jděte zase na Avengers.
kknk2
kknk2
2 949 bodů
7.5
Oceňovaný snímek Lion se skládá ze dvou odlišných polovin. Ta první, pro mě mnohem zajímavější, se zaobírá drsnou realitou a dynamicky líčí putování malého chlapce. V druhé polovině onen chlapec vyroste a řeší své malicherné dospělácké problémy. Hledání domova pomocí Google Earth je sice realistické, ale „husté“ to tedy není.
tomlery
tomlery
2 141 bodů
8
Proč se film jmenuje tak jak se jmenuje, divák vlastně zjistí až v samotném závěru filmu v titulkách. Příběh je velmi emotivní a silný. Nevím, jak bych se dokázal o sebe postarat já, kdybych byl tak malý. Nakonec vše moc dobře dopadne, což Vás donutí brečet jako želvy. A nejdojemnější na tom všem je fakt, že film je natočen podle skutečné události a v závěru filmu jsou skutečné záběry ze setkání matky s adoptivními rodiči!