Rogue One: Star Wars Story

79%
Rogue One: Star Wars Story

Rogue One: Star Wars Story je první z nové série samostatných filmů Lucasfilmu. Vypráví příběh skupiny netradičních hrdinů, kteří se dají dohromady, aby splnili odvážný a zdánlivě nemožný úkol: Ukrást plány Hvězdy smrti.  (Falcon)




Recenze: Rogue One: Star Wars Story

Kinobox.cz
70%

Nechápejte mě špatně. Rogue One rozhodně stojí za zhlédnutí a je to zajímavý experiment. Ale je jasně patrné, že tvůrci nemohli experimentovat naplno a byli svazování vyšší mocí (Disneyem / Lucasfilmem). Nevím, co přesně se dělo při natáčení (které se hodně zdrželo a dodatečně se hodně přetáčelo), ale určitě by z toho byla zajímavá dokumentární "Star Wars Story".


Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
9
Tohoto snímku rozšiřujícího svět Star Wars jsem se celkem obával. Cítil jsem z něj jen snahu vytáhnout peníze z peněženek skalních fanoušků,kteří dychtí po všem novém ze světa Hvězdných válek. Po shlédnutí jsem byl nucen vše přehodnotit,protože je to prostě hodně dobrý. Setkáváme se starými známými,s událostmi které jsme už zažili,ale tentokrát na ně nahlížíme z jiného úhlu! Herci jsou super a potěšilo mne obsazení Donnieho Yeana. Nejedná se tedy jen o vyžírku,který se chce přiživovat na jménu SW,ale o plnohodnotného člena,který se může směle zařadit mezi ostatní snímky.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
6.5
Tento film, který je takovou odbočkou z hlavní linie děje se mi osobně moc nelíbí. efekty slušné, příběh ovšem plochý a fádní. Tento snímek určitě zaujme sklaní příznivce Star Wars, ale mě ne. Hlavní představitelka se mi ve filmu nelíbila vůbec. 65%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Všichni v tom filmu jsou neskutečně hloupí, a to platí hlavně ze strany Impéria, u nějž je opravdu fascinující, že se dokáže udržet u moci, když v jeho čele stojí až takoví idioti. Mimochodem nenechte se zmást řečmi o spoilerech a návaznostech. Jediný spoiler v celém filmu je, že v něm vůbec nic spoileroidního není a tvoří uzavřenou linku bez jiného následku pro SW, než je ten jeden, který známe už čtyřicet let. Tvůrci se sice díky tomu rochní v možnosti, že některé postavy mohou konečně i umírat, ale vzhledem k tomu, že k nim nic necítíme (je jich fakt moc, jsou plytké a ten film je navíc šíleně rychlý, bez jediného oddechu a možnosti se s někým sžít), to nemá ten emocionální dopad, jaký by asi mělo mít. A místy je to dokonce trochu směšné. Umím ocenit určitou špinavost, která mi k tomu docela sedla, a bylo fajn, že díky šetření světelnými meči vidíme ten svět z trochu jiného úhlu, ale je to prostě vata... Jo a ten hnusný, vyblitý obraz (a neexistující 3D) tomu rozhodně neprospěl. Naštěstí nemám k sérii hlubší emocionální pouto, jinak by to asi bylo horší. 55 % Prequelová trilogie je přece jenom o řád níž, takže zaokrouhluju nahoru, aby byla hodnocení v nějakém poměrném vztahu k sobě.


Dodatečné informace

Původní název:
Rogue One: A Star Wars Story (více)
  • USA Rogue One: Star Wars Story
  • USA Rogue One: A Star Wars Story
  • USA Darebák jedna: Star Wars Story
  • USA Star Wars Anthology: Rogue One
  • USA Star Wars: Rogue One
Premiéra v ČR:
15. 12. 2016
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Rozpočet:
200 mil. USD
Tržby:
1 056,06 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Rogue One: Star Wars Story je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch