Vykolejená

54%
Vykolejená

Monogamie je nemožná. Tohle životní moudro vtluče rozvádějící se otec do hlavy malé Amy tak silně, že je rozhodnutá se jím zbytek života řídit. Výsledkem je nejen nesmírně pestrý milostný život jedné mladé ženy, ale také svérázná romantická komedie. Ostatně co jiného byste čekali od Judda Apatowa, tvůrce Kopaček nebo Zbouchnuté. Život se s Amy (Amy Schumer) docela mazlí. Má skvělou práci ve společenském časopise, báječné kamarádky, útulný byt a pěknou sestavu přítulných partnerů, kteří od ní kromě příležitostného sexu nic nechtějí. Když tu a tam uslyší tikat biologické hodiny, navštíví vdanou sestru nebo brutálně cynického otce a tikání hned ustane. Amy by takhle spokojeně žila asi až do přechodu, kdyby se nerozhodla napsat rozhovor s velmi úspěšným sportovním doktorem Aaronem (Bill Hader). Jako správná novinářka se rozhodne poznat objekt svého zájmu opravdu důkladně, a tak se s ním vyspí. Zcela v duchu svého životního názoru, naprosto nezávazně. Jenže tenhle doktor je z poněkud jiného materiálu než ostatní příležitostní milenci a chtěl by s ní sex závazně opakovat. Fakt, že je hradba její monogamie takhle brutálně napadena, Amy naprosto vyděsí. Rozhodne se, že vezme nohy na ramena, jenže sotva vyrazí, uvědomí si, že se jí už nechce běžet životem samotné. To by ale předtím nesměla dát „svému“ doktorovi kopačky. Režisér, producent a scenárista Judd Apatow je znám jako tvůrce originálních a nemilosrdných komedií, které mu pomáhá psát sám život. Originální a nemilosrdná je i Amy Schumer, čím dál zářivější hvězda na americkém komediálním nebi, která k Vykolejené napsala scénář. „Takovou koncentraci fórů jsem v žádném jiném scénáři neviděl. A že jsem jich za ta léta přečetl. Ta holka je génius a každý ji musí milovat,“ vyznává se Judd Apatow. Teď se tedy zamilují i čeští diváci. Monogamie je vážně nemožná. (Cinemart)



Scénář:
Hudba:

Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
1
Amy je blbá asi tak jako je škaredá. Nechápu jak jí vůbec mohl někdo někam obsadit. Takový člověk nepatří do Tv. Viděl jsem i nějaké Stand Up vystoupení a vůbec nechápu jaký hype se kolem ní vytvořil. Judd Apatow už dávno pro mne není záruka kvality a Vykolejená je toho důkazem.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
8
Amy je mladá talentovaná žena, která se s ničím nemazlí, bere vše zkrátka a plně  si užívá života. Jak by se jednoduše česky řeklo: Šijou s ní všichni čerti. Hned na začátku se pro vysvětlení dozvíme původ jejího divokého chování. Jednou ale potká někoho, u koho to zajiskří a začne nad sebou přemýšlet. A teď jde o to, jestli jí vůbec něco napadne. Změní se? Takový jednoduchý příběh o potrhlé ženě, se kterou by snad nikdo nechtěl nic mít. A pokud ano, tak jedině s pevnými nervy. Náznaky romantismu tu sice nějaké jsou, ale jinak se jedná o obyčejnou ženskou divočinu. Amy Schumer je v USA známá především jako Stand Up komička, která využila svůj talent v prezentaci divokého a potrhlého humoru a napsala pro sebe scénář, který filmově zhmotnil Judd Apatow. Za břicho se smíchy sice nikdo popadat nebude, ale několik úsměvných situací tu přeci jenom je. A co si budeme povídat, charakter hlavní hrdinky je bližší hlavně ženám, které s ní mají mnohé společné. Ostatní, některé se držící spíše při zemi, jen pouze řeknou, že je to prachobyčejná coura. Snímek přetéká ženskou energií a bujné fantazie, kterými hýbe dějem a u normálních lidí obrací oči v sloup. Žánrově romantická komedie v poněkud netypickém kabátě, která svým vyzněním může rozdělovat diváckou společnost. Pokud to bylo úmyslem, zdařilo se. Ne každá žena je obyčejná puťka.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Vykolejená sice mohla být o nějakou tu desetiminutovku kratší a tím pádem i svižnější. Ale tím u mě výčet záporů končí, protože většinu času je to fakt luxusní zábava.


Dodatečné informace

Původní název:
Trainwreck (více)
  • USA Vykolejená
  • USA Trainwreck
Premiéra v ČR:
6. 8. 2015
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Rozpočet:
35 mil. USD
Tržby:
140,8 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Vykolejená je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Powered byJustWatch