Zlo nikdy nespí

61%
Zlo nikdy nespí

Současná největší dětská hvězda Hollywoodu Jacob Tremblay se představuje v novém, intenzivním a nervy drásajícím nadpřirozeném hororu Zlo nikdy nespí. Poté, co Jessie (Kate Bosworth) a Mark (Thomas Jane) ztratí svého syna, adoptují do své péče 8letého chlapečka Codyho. Cody je nesmírně citlivý a hodný, má však jedno velké tajemství - bojí se usínání. Jessie s Markem zpočátku předpokládají, že jeho averze ke spánku je trauma z jeho předchozích nestabilních domovů a nešťastných rodin, kterými prošel. Brzy ale zjistí něco úplně jiného: Codyho sny se stávají skutečnými, když spí. Jeho snění může být plné přenádherných barev či pro rodiče neuvěřitelných zázraků, jako je chvilkové zjevení jejich mrtvého synka. Codyho noční můry jsou naopak až příliš reálné a všichni tři se pomalu dostávají na pokraj šílenství. Chtějí-li se zachránit, musí se Jessie s Markem vydat na nebezpečné pátrání a nalézt pravdu o Codyho nočních můrách… (Bohemia MP)




Recenze: Zlo nikdy nespí

Kinobox.cz
40%

Zpočátku je docela zajímavá podzápletka, ve které se Lois snaží nutit chlapečka k spánku, protože pak může vídat svého mrtvého synka, zatímco Punisher je proti. Bohužel to přestane být zajímavé, když se začne objevovat standardní CGI bubák, který začne všem kolem provádět standardní ošklivé CGI věci a žrát je...


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
4
Je to spíše pohádka s hororovým nádechem. Celý snímek má poměrně slušné tempo,ale film v sobě skrývá minimum napětí a lekacích scén,které vůbec nefungují. Nejsem vyloženě zklamaný,ale čekal jsem od Flanagana mnohem více než mi naservíroval. Obsazení bylo super,hlavně obsazení Thomase Jane.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Nevadilo by, že ta premisa logisticky nefunguje - horory jsou často alegorie, a ty nepotřebují svou komplexností napodobovat svět. Takže mi nevadí, jak málo smyslu dává, že má kluk tyhle schopnosti od narození a za roky v ústavu si toho nikdo nevšiml. Co je pak ale zásadní, aby ta alegorie fungovala, což tu mám dojem jakési polovičatosti. Hloubky se tu dociluje tak, že postavy chodí a mluví opravdu pomalu, aby bylo jasné, že opravdu hodně trpí, a tak nějak se to přes ně všechno přežene. Chybí tomu poslední krok k nějaké větší zajímavosti.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Tohle bylo sakra divné. Nemůžu říct, že bych se párkrát nelekl, ten nápad taky nebyl špatný, jenže to všechno pohřbívá ten stupido scénář. Protože přece není normální, že když dítě zhmotňuje své sny, tak se všichni dospělí budou tvářit, že to je úplně normální a bězná věc.

Dodatečné informace

Původní název:
Before I Wake (více)
  • USA Zlo nikdy nespí
  • USA Before I Wake
  • USA SOMNIA: Zlo nikdy nespí
Premiéra v ČR:
14. 4. 2016
Distributor:
Bohemia Motion Pictures
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Tržby:
3,3 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné