Zabijáci

75%
Zabijáci

Kdo stojí za 20 let starou sérií vražd a znásilnění? Všechny stopy vedou ke skupině studentů prestižní internátní školy, jako pachatel byl však odsouzen místní podivín. Složka s případem se dostává do speciálního kriminálního oddělení Q na stůl detektiva Carla Mørcka (Nikolaj Lie Kaas). Carl a jeho asistent Assad (Fares Fares) okamžitě poznají, že v případu něco nesedí a znovu jej otevřou. Ve složce najdou poznámku o tísňovém volání zoufalé mladé dívky. Ta však zmizela beze stopy. Brzy se ukáže, že Carl a Assad nejsou jediní, kdo se snaží najít dívku, jejíž svědectví by mohlo nepříjemně zasáhnout ty nejvyšší vrstvy uhlazené dánské společnosti. Po Ženě v kleci přicházejí režisér Mikkel Nørgaard a scénárista Nikolaj Arcel (Muži, kteří nenávidí ženy, Královská aféra) s druhým dílem detektivky podle bestsellerů Jussiho Adler-Olsena. (Aerofilms)




Pete69
Pete69
29 372 bodů
6.5
Dobrá severská kriminálka, ale Dánové umí i lépe. Tajemná a mrazivá atmosféra, která ovlivnila snad i tempo snímku, které je místy dosti ztuhlé až lehce přimrzlé. Příběh je to dobrý, ale nějak jsem nenašel herce, na kterého bych se mohl upnout a který by vyčníval. Za mě "jen" dobré.
avenis
avenis
7 963 bodů
5
Pozor, spoiler! Udělalo se mi špatně od žaludku... a to už jsem docela otrlá proti různým násilným scénám ve filmu. Tady jsou tyto situace tak realisticky provedené, že člověk tu bolest skoro cítí. V podstatě bych měla dát plný počet bodů, protože z filmového hlediska je do perfektně natočený film. Ale mé pocity po skončení filmu byly a jsou hrozné. Může za to děj, nic jiného. A taky Carl Mørck, kterého moc nechápu. "Ztratila vše... to si nezaslouží," zastává se holky, která v mládí kopala lidi do břicha a pak sama potratila, protože jí ho otec dítěte vytloukl z břicha... A taky jí Carl odpustí, že ho vzala po hlavě železnou tyčí... Tento díl bych nejraději zapomněla. (23.9.2021)
evismaior
evismaior
4 254 bodů
8
Příběh o tom, jak lze z celkem slušné detektivky udělat parádní film. Protože detektivních příběhů na téma "bohatým dětičkám je vše dovoleno" už tu bylo nepočítaně, dokonce i těch z internátní školy. Seveřani prostě umí natočit pořádně temný film - počínaje výběrem představitelů hlavních rolí, u kterých stačí, že se jen dokážou dobře (zde rozuměj sebedestruktivně) tvářit, přes volbu lokací, působivý scénář, kde je všeho tak akorát (včetně pár humorných vsuvek), do děje vtahující kameru a výbornou hudbu. A přestože je odpověď na otázku, kdo vraždil, celkem brzy vyřešená, divák napjatě sleduje, zda a jak se vrahy podaří dopadnout.

Dodatečné informace

Původní název:
Fasandræberne (více)
  • Dánsko Zabijáci
  • Dánsko Fasandræberne
  • Dánsko The Absent One
Premiéra v ČR:
14. 5. 2015
Distributor:
Aerofilms
Země původu:
Dánsko
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
5,85 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Zabijáci


Podobné


Půjčení nebo nákup