Život je život

53%

Komentáře a recenze 31

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
3.5
Taková ta česká klasika. Přílišná snaha tlačit na pilu,aby byl film za každou cenu vtipný,ale jak už to v posledních letech bývá zvykem vtip se nedostavil. Naopak převládá trapnost a nuda. I tak skvělý herec jako je Vetchý se zde pitvoří,že se na něj nedá dívat. Sice jsem nečekal nic světoborného,ale i tak mě nesmyslnost scén a vlastně celého filmu uzemnila.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
1.5
Tak český pokus o bondovku (nebo poctu Belmondovi?)se navzdory nadsázce nezdařil, i když Vetši dělal, co se dalo. Navzdory velice solidnímu hereckému obsazení výkony převážně v křeči. Trápení neviňátek (herců a především publika). Nesnáším pocit, kdy se jako divák musím stydět za herce - a to je zde většinu filmu, především u "akčních" scén. Ulevilo by se mi, kdyby se trapnost omezila na Vetchého umělé břicho (kontrastující se svalnatýma rukama), ale děs-běs byl kontinuální.
  • přirozená Sara Sandeva, přesvědčivý Ondřej Vetchý
  • utrápené a bezradné Voříšková, Stašová a Poláková¨
  • mizerný scénář, režijní trápení
Pete69
Pete69
29 761 bodů
4.5
Klasická česká komedie posledních let. Vtipu málo a nebýt Ondřeje Vetchého, který zahraje téměř vše, tak je tento snímek úplný brak. Párkrát jsem se i pousmál, tudíž 45%.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Se slzou v oku jsem vzpomínal na Muže z Acapulca. Snové akční sekvence takové dost nemotorné (nicméně právě z té parodie na všemožné akční hrdiny mohl být zajímavý film), no a ty reálné zase byly ...typicky česky komediální? Pár vtipů ok, celé to drží nad vodou hlavně Vetchý, který jede svůj klasický Jirka Luňák mód.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Celkem dobrá komedie na české poměry. Jde o českého Jamese Bonda a prolínání mezi realitou a fikcí. Povedlo se a film zaujal.
Matli
Matli
8 300 bodů
6
Jeden z mála českých filmů, který si v podstatě dělá srandu sám ze sebe. Sice sem se moc nezasmál, vlastně vůbec, ale bylo znát, že scénář, vtípky a vtipné scény jsou nenucené a celkově se na to dalo úplně v pohodě koukat. Kristínka je samozřejmě třešnička na filmu :-) 54%
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
7
Ano, je to "taková ta česká klasika", ale Ondřej Vetchý je dobrý ve všem a Simona Stašová je neskutečná, jak umí zahrát obyčejnou nenalíčenou ustaranou ženu, a na druhou stranu zas ženu vamp, ženu kočku. Líbil se mi i Miroslav Táborský v roli spisovatele Josefa Kaliny a všechny tři dcery Vetchého a Stašové (Františka a Jany Sýkorových). Jen ty úniky do světa fantazie byly nějak moc časté, a i když se mi zdály zpočátku vtipné, později mi připadaly zbytečně čím dál delší. Ještě snad že Jaroslava Pokorná tam měla jen malou roličku důchodkyně Malé s pejskem, ale moc se mi tam líbila a moc mě pobavila. Je to skvělá herečka, které divák musí všechno věřit.
limeta
limeta
5 177 bodů
5
Škoda materiálu. Snad jen překvapí, že ani slušné obsazení nedokáže resuscitovat tenhle zmařený pokus o českou komedii.
Kamil Fila
Kamil Fila
4 111 bodů
2
Obraz totálního zmatení hodnot průměrné české rodiny. V jedné scéně je otec despota, v další podpantoflák, jeho sny se odvíjejí z filmů starých desítky let a dokonce paperbackových knih, které ale nemají autora. Prostě neukotvená figura v bezčasí, vztahující se k už neaktuálním věcem. Bačkorovitý spisovatel sbalí jakoukoli ženu, ale ta ho vždy opustí, on ustavičně páchá sebevraždy, ale přitom chrlí další a další knihy. Hezké holky si vybírají starší neschopné muže, případně mladší neschopné muže. Úniky do fantazijní reality hrdinu ani děj nikam neposouvají, jen se střídají dva typy reprezentace. Ondřej Vetchý a Simona Stašová se snaží celkem úspěšně předstírat, že mají co hrát, ale scénář jim ustavičně hází klacky pod nohy. Celé je to daleko za hranicí snesitelnosti. Kdyby byl film více crazy, mohl by být aspoň bizarní zábavou. Takhle baví pouze lidi, kteří se spokojí s přibližností a zblajznou i "cosi jako humor" a "cosi jako ze života". Nejspíš proto, že od svého vlastního života už moc neočekávají.
FilipusMuff
FilipusMuff
4 015 bodů
2
Fascinuje mě jak mohl někdo zadotovat takovouhle příšernost...