Kráska a zvíře

72%

Komentáře a recenze 51

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
6.5
Rok se s rokem sešel a máme tu další verzi dnes již klasiky Kráska a zvíře. Tentokrát to tvůrci pojali jako muzikál což mne příliš nepotěšilo,protože nepatřím mezi fandy toho žánru. Viděl jsem to v originále a musím říct,že zazpívané a vlastně celá hudební čísla nebyla tak zlá a otravná jak jsem očekával. Navíc obsazení v tomto případě bylo na jedničku jmenovitě hlavně Luke Evans. Digitální stránka filmu byla dle očekávání skvělá a i zvíře vypadalo dobře. K samotnému příběhu nemá smysl ani nic psát,protože už byl tolikrát zfilmován,že nedokáže ničím překvapit.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
6
Toto nablýskané zpracování Krásky a zvířete je typicky americké. Muzikálové pojetí mě vůbec neoslovilo, možná je to i tím, že písně utrpěly dabingem. Nejlepší bylo zpracování lidí, kteří byli proměněni ve věci. Emma Watson nic moc, zpracování zvířete slušné. Nablýskaná, muzikálová pohádka určená hlavně dětem a možná některým ženám. 60%
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
8
Jedna z nejznámějších pohádek o dívce, která po uvěznění, po snaze zachránit svého otce, dostane tzv. Stockholmský syndrom a zamiluje se do svého věznitele, který je sice vlivem kletby nestvůrou, ale na základě vyřčené lásky se promění v pohledného mladíka. Snad není nikoho, kdo by tento příběh neznal. Své zpracování má i v českém filmu. ´Kráska a zvíře´ (1971) a nebo ´Panna a netvor´ (1978). Studio Walta Disneye příběh proslavilo svým animovaným snímkem a nyní přišlo s jeho hranou verzí. Onu milou a pohlednou dívku pod jménem Bell si zahrála Emma Watson a kupodivu dobře. Najdou se sice scény, kde to krapet zaskřípe, ale divák sledující hlavně příběh a poslouchající písničky takovýto neduh lehce přehlédne. Žánrově se jedná o muzikál a vcelku chytlavý. Jednoduché a melodické písničky jsou sice u Disney filmu prim, ale tohle je něco víc. Jestli to děti zaujme, těžko říct, ale muzikálové nadšence určitě. Výprava skvostná, CGI animace už dle zvyku, příběh srozumitelný s patřičným humorem a k tomu ty muzikálové zpěvy. Co chtít víc, než si snímek náležitě užít.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Dvouhodinová fetiš, potěcha z ní pramení z ukojení diváka převedením notoricky známých obrazů do hrané a velkolepé podoby (výprava hraného filmu je paradoxně větší než kresleného - produkce byla schopna zaplnit obraz víc fyzicky, než byli animátoři schopní nakreslit). Podobné fetiše mám rád, ale na rozdíl od Superman Returns nebo Jacksonova King Konga tahle nejde od srdce, je jen naplněním objednávky, a je to vidět. V důsledku toho je těžší ji propadnout, protože bych nepodléhal spolu s tvůrci, ale jim.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Triky fain, Evans hodně fain...ale zbytek hodně nudný. Navíc to má těžce přes dvě hodiny a vlastně nic pořádného se tam nestane.Teda krom těch útrpných a nekončících písniček. Které navíc v dabované verzi získali na síle.
sabule
14 227 bodů
7
Klasická předělávka pohádky o krásné dívce a zakleté příšeře s hvězdným obsazením,je dobře známa i ze dvou českých počinů.Z Emmy Watson vyrostla velmi krásná žena a všechny své půvaby v tomto filmu dokáže uplatnit,jinak kdo znají tento příběh,tak je nemůže nic nového překvapit.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
10
Bonjour! Bonjour! Bonjour! Bounjour! Disney se opět rozhodl natočit hraný film dle jejich úspěšného disneyovského animáku. A povedlo se natočit neuvěřitelně skvělý nádherný film který je natočen zcela neuvěřitelně. Jde spíše opravdu o hraný remake známého animáku avšak je to natočeno neuvěřitelně geniálně s neuvěřitelně krásnými písněmi a geniální práci za kamerou i před ní. Krásná pastva pro oči a práce krásná a poctivá. Dlouho jsem nebyl tak nadšen z vizuální podoby a celá scéna s písní We Are Guest je neuvěřitelná. Už od scény Bonjour jsem si říkal, že jsem něco tak nádherného dlouho neviděl a vydrželo mi to do konce. Krásná práce Disney!
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
6.5
Dobrá práce, které ale schází nějaká výraznější tvůrčí invence. Condon je určitě skvělý řemeslník (jen díky němu jsou poslední díly Twilight ságy snesitelné) a v rodinném filmu si asi moc dovolit nemůže, ale kdyby si někde trochu dupnul, nebo přišel s něčím jiným, docela bych to uvítal. Vizuálně to je ale nádherné (raději ani nechci vědět, kolik to stálo, ale kolem 100 mega se zajisté pohybujeme) a tvůrci prodají záběry malého městečka, přírody i zakletého zámku. Obsazení také skvost, ale skryté buďto za CGI nádobím, nebo make-upem (ale zase milé překvapení v podobě titulků, když najednou zjistíte, kdo se za tím vším skrýval). Jen písničky bych zkrátil. Ano, vím, že jsou nedílnou součástí Disney pohádek, ale v jistý moment zkrátka neví, kdy přestat a uměle se natahuje stopáž o zbytečné jednotky minut. Kráska a zvíře nenabízí nic víc, než naleštěný průměr. Ale dělá to velmi dobře. PS: Tak rozpočet je prý někde mezi 150-300 mega dolarů. Tak jsem pár desítek sekl. :)
Klajnik
Klajnik
8 503 bodů
0
Funguji tu mezi hromadou lidí, kteří už nějaký ten pátek na filmy koukají a přesto ještě nechápou jak by kvalitní počin měl vypadat. Prvních 20 minut je věnováno krásce Belle (průměrně vypadající holce), která nám zazpívá asi 3 písničky o tom, jak by chtěla něco víc než maloměstský život. Nemám pocit, že by si to nijak zasloužila. Jedinou její odlišností od zbytku vesnických buranů je její záliba v knihách - určitě ale čte sračky. Taky se dozvíme, že má ni na crush Luke Evans, jenž jí miluje pouze kvůli jejímu odolávání vůči jeho dotěrnosti. Někdo by to zvládl odvyprávět za 5 minut a mnohem působivěji. Já to však musel trpět 20 minut a už tady jsem věděl, že to bude zlý. Když se Emma Watson dostane na hrad ke Zvířeti, tak film teprve ukáže svou kýčovitou vizuální přeplácanost, jejíž atmosféra zůstala někde za zeleným plátnem. Romantický vývoj vztahu je silně nevěrohodný. Každých pár minut si musím poslechnou písničku o tom, jak se postavy cítí a každá ta písnička trvá ukrutných 5 minut a přitom kurva žádná nezní dobře. Nikdy jsem nechtěl slyšet zpívat pochcaný nádobí o tom jak připraví jídlo a jak se Kráska dobře nají za doprovodu nechutného digibordelu. To co z toho nakonec vylezlo bylo k smíchu. To už mi skoro mozek vytekl uchem. To nádobí 5 minut servíruje na obří stůl nejrůznější pokrmy, ale v poslední sekundě to všechno vyhodí a kráska dostane k večeři jen jedno - nějakej dortík. Postavy dál otravujou na obrazovce, dokud se Luke neprojeví jako zmrd a nerozhodne se zverbovat vesničany, aby zaútočili na zámek. Sám pak hodlá zabít Zvíře a násilním se oženit s 'Kráskou'. Naštěstí je zámek pod stráží živého nábytku, který vesničany vyžene. Nutno dodat, že i zde jsou otravné postavy. Koukám se na tu operní skříň. Achjo... Jak já ty písně nenáviděl. Nulová výpovědní hodnota. Nulová zvučnost. Skutečnost, že písně zpívaj lidi s dobrým hlasem ještě neznamená, že bych ty písně chtěl někdy slyšet. Učte se z La La Landu. Závěrem tedy Evans střelí Zvíře, které následně mělo skvělou možnost ho zabít, ale neudělalo to, pač by to bylo moc kruté. Tato jeho debilita ho stála život, pač ho Evans střelil ještě 2x dokud se pod nim nepodlomil most. Zvíře umřelo, Kráska řekla že ho miluje, objevila se tam čarodějka, která dala vše zas do pořádku. Před Bellou tedy najednou nestál jakýsi kozí medvěd, ale nějakej nevýraznej týpek. Ok. Z filmu jde šíleně cítit papírovost. Chování postav a od toho se odvíjející děj nedává žádný smysl. Všechno se děje jenom proto, aby to nakonec skončilo Happy Endem, což je stejně zbytečné, pač film nemá žádnou sílu, tudíž mě emočně nezasáhl. Jestli však vás zasáhl, tak si dej, píčo, pár facek jelikož musíš být ukrutně debilní. Tvá emoční inteligence a jakékoliv vidění skutečnosti je na nízké úrovni. Celé je to zaobalené v nechutně přeplácaném vizuálu bez sebemenšího nápadu (který například Gatsby měl). Perfektní slovo, jenž popisuje celý film ve všech směrech je "kýč".
evismaior
evismaior
4 254 bodů
8
Je to takové pěkně koukatelné. Hlasy spousty známých herců pod maskou pohyblivého malovaného nádobí a jiných starožitností, vtipkující netvor, Luke Evans, který umí zahrát fakt přesvědčivě hezkého, leč omezeného a o to nebezpečnějšího hlupáka, spousta zpěvů a tanců, politická korektnost, která do historické Francie a kostýmů šlechty zařadí bez váhání i osoby ne právě bělostné pleti, o homosexuálech a transvestitech nemluvě, a především Emma Watson, která z našprtané knihomolky Hermiony dorostla v půvabnou knihomolku Belle, krásně pracuje s hlasem i pohyby těla a vůbec je to prostě ta správná sympaťačka. Jen pořád toužím po tom vidět někdy nějakou víc psychologicky rozehranou meziakci, nejen to opakující se "fuj, zvíře, bojím se ho a nesnáším ho, protože mě tady vězní", které zázračně rychle přechází v "miluji ho až k smrti". Ale to jsem v této pohádkové podívané těžko mohla očekávat...