Padesátka

53%

Komentáře a recenze 56

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
5
Jako režisérská celovečerní prvotina není Padesátka vůbec marná. Základem byl solidní scénář od mého oblíbence Petra Kolečko,který umí napsat dobré charaktery a s tím spojené komické situace. Kamera je pěkná čemuž dopomáhá krásná zasněžená příroda. Kotek si s tím celkem poradil,ale v přímém kontaktu s konkurencí je to průměr.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
8
Vojtěch Kotek už s režií nějaké ty zkušenosti měl a tak bylo otázkou času, kdy se také pustí do nějakého celovečerního snímku. Ta chvíle právě nastala a dá se říct, že tato jeho filmová prvotina nedopadla zrovna nejhůř. Zimní horské prostředí, různé lehce humorné situace, které tak nějak z děje vyplynou, mlha a uvíznutí někde v horské chatě. Nemohu se zbavit dojmu stejné skvělé atmosféry, jakou má do dnes v TV vysílání vyhledávaný již postarší film s Jaroslavem Marvanem ´Anděl na horách´. Nejde tu však jen vyloženě o zábavu, jak každý očekává, ale je tu i dramatický příběh několika postav, jejichž osudy se nečekaně protnou. Pravda, zpočátku to jako ryzí komedie vypadá a jeden by si myslel, že to bude něco podobného, jako ´Sněženky a machři´, ale chyba lávky. Pevná dějová linka s dobře napsanými dialogy a hlavně scénami z toho právě po dramatické stránce dělá naprosto vyjímečný film. Mix dramatu a humoru tu dlouho takto nikdo nenatočil, takže se dá říci, že Vojtěch skočil žánrově do zcela stojatých vod. A udělal dobře.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
2
Ekvivalent brutálního znásilnění (mimochodem znásilnění je jedna z věcí, kterou film předloží jako celkem normální fajn záležitost). Film, kde morální ponaučení hrdiny spočívá v tom, že dokáže vydržet hodinu bez šukání. Humor v bodě mrazu. Level Kameňák. Tento film mě uráží svou existencí.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
0
Na horách to asi prostě funguje trošku jinak. Klátit se všichni chodí do krmelců, znásilnění ženské je normální věc...Fakt nevím, co si mám z Padesátky odnést. Jako drama hodně slabé, jako komedie ještě horší. Navíc mi asi půlka postav lezla permanentně na nervy.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
4.5
Jakási mazanina s pokusem o vtipný film. Občas nevtipný až trapný humor prošpikovaný slabým šmrncem rozesmát upřímně diváka.
hrumsrt
hrumsrt
9 279 bodů
4
Jak bych normálně řekl, že Petr Kolečko je jedním z nejlepších českých scénáristů a především když má sportovní téma, tak dokáže něco vycucat, tak v případě Padesátky se to nepodařilo. Rodinné prokletí Bulánů v propojení s hledáním otce. A to vše v souhře toho nejhoršího, co české komedie nabízejí... Debilní humor, zbytečně vulgární pojetí a stále dokola stejné obsazení.. Takže kde je ten Langmajer? Překvapivě tady ne. Nádherné zasněžené kopečky skrývají kde jedno debilnější tajemství než druhé. Černý humor, MILFhumor a mě se to hnusí.. Aspoň v tom flashbacku to docela zaujalo, ale to by ten film i tak musel vypadat, a ne že se pak stejně vrátíme do budky... Nuda v ryze českém podání je pořád nuda. 30%
Matli
Matli
8 300 bodů
6
První polovina filmu hodně překvapila, pan Kolečko se s tím prostě nesere stejně jako u Čtvrté hvězdy, takže hafo (i sprostých) hlášek a u něčeho se člověk i zasměje, ale potom se to celé tak nějak propadá do zapomnění a TV standardu, každopádně Kotek by měl radši režírovat než hrát. 60%
avenis
avenis
8 056 bodů
5
Tak nevím... nápad a zápletka - dobrý, herci - už horší, zpodobnění let sedmdesátých - katastrofa. Celkový dojem - rozpačitý. Kdykoliv se mladí snaží natočit něco o svých rodičích, měli by se zeptat těch, co to pamatují, jestli vybrané kostýmy, paruky a hlavně chování odpovídají skutečnosti. Rok 1977 jsem prožívala coby 12 letá dívka a to, co nám bylo předloženo, je realitě hodně vzdáleno. Škoda. (22.10.2016)
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
2
Zasněžená krajina je sice pěkná, ale nestačí to, abych dala filmu více bodů. Jinak je to slabota, která skončí v propadlišti dějin. Syn byl na tom v kině a přišel rovněž velice otrávený, takže vidím, že tato "komedie" nebere nejspíš žádnou generaci.
VládceVesmíru
VládceVesmíru
5 385 bodů
0
Jeden z nejodpornějších filmů, co jsem viděl. Vnímal jsem pokusy o humor a dovedu si představit, že pro některé typy diváků to mohlo být vtipné, ale ty postavy byly všechny tak nesympatické až hovadské, že mě to skoro až fyzicky bolelo sledovat.