Mikrob a Gasoil

66%
Mikrob a Gasoil

Dva teenageři na zběsile pomalé cestě Francií ve vozidle, které potěší fanoušky kutilských receptářů.

Drobný Mikrob a vynalézavý Gasoil jsou tak trochu nenápadní a přehlížení teenageři. Vyhlídka, že dva měsíce blížících se prázdnin prožijí se svými rodinami, je pranic neláká. Jak ale uniknout před nudnou rutinou? Třeba tak, že vezmete motor ze sekačky, několik dřevěných planěk a postavíte neortodoxní vozidlo, něco mezi karavanem a zahradním domkem. A v něm zamíříte na netradiční dobrodružný road trip po Francii. Svoboda volá! (Film Europe)




Recenze: Mikrob a Gasoil

Kinobox.cz
50%

Vzhledem k tomu, co Gondry natočil dříve (a jak komplikované projekty to byly), je až neuvěřitelné, jak špatně některé scény v tomto filmu fungují, a to i když jde o ty úplně nejstandardnější typy scén z nejklasičtějších dětských filmů, například "kluci utíkají před partou výrostků, kterým ukradli míč" nebo "kluci najdou přes noc útočiště u chlapíka, který je nějaký divný".


xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
8
Po znásilnění mojí duše Pěnou dní, jedním z nejnesnesitelnějších filmových zážitků, to u mě Gondry neměl snadné. Ale tahle příjemná klukovská jízda má nezpochybnitelné (a trochu vlezlé) kouzlo, kterému jsem se neubránil. 70 %
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Zahraniční kolegové o filmu napsali: Jeden z nejhravějších Gondryho filmů poslední doby. (Jordan Mintzer, The Hollywood Reporter), Malý, ale krásně upřímný portrét dvou dospívajících outsiderů. (Peter Debruge, Variety), Šnečí tempo… s nesmírně vtipnými epizodami. (Fabien Lemercier, Cineuropa). V podstatě pod všechny tři výroky se dá podepsat. Výsledný dojem je ale hodně dobrý a pokud se na ten film podíváte pohledem dítěte budete nadšení. Paradoxně si ale myslím, že děti ten film moc nepochopí, to je ale věc druhá. Mikrob a Gasoil je pro mě velké překvapení a konečně důkaz, že Gondry nezapomněl režírovat, v což jsem u posledních filmů už ani nedoufal, že budu moc napsat.

Dodatečné informace

Původní název:
Microbe et Gasoil (více)
  • Francie Mikrob a Gasoil
  • Francie Microbe et Gasoil
Premiéra v ČR:
26. 5. 2016
Distributor:
Film Europe
Země původu:
Francie
Tržby:
0,06 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění