U moře

54%

Komentáře a recenze 16

Dle počtu bodů
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Krachující manželský pár si hraje na krachující manželský pár. Jolie, Pitt a jejich Eyes Wide Shut (s nadsázkou samozřejmě) mi sedli jak už dlouho nic. Zároveň to ale určitě není film, který by se někomu dal doporučit. Prostě takové to "o ničem a zároveň o všem". 8.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Angelina Jolie už režírovala dva celovečeráky a oba dopadly slušně, jinak by už se tomu zřejmě nevěnovala. Film U moře je oproti předchozímu filmu Nezlomný pro mě o něco lepší. Zatímco Nezlomného jsem moc nepobíral díky odtažitosti charakterů, tak U moře jako komorní drama jí sedlo mnohem víc. Angelina Jolie říká, že je to experiment a jak se učí na experimentální tvorbě na FAMU pak každý experimentální filmař má své právo na omyl. Proto je to experiment. A vy máte nyní se možnost rozhodnout, zda jste ochotni na tento experiment jít, zkusit ho a zaplatit za něj. A to mi přijde docela fér.
avenis
avenis
8 061 bodů
8
Velmi zvláštní psychologické drama o jednom patologickém manželství, které v poslední chvíli zachrání prachsprosté šmírování. Tempo je sice pomalé, ale má svůj význam. Závěr? Každý bezdětný pár musí překonat svou soukromou kříovou cestu. Na konci se buď rozejdou a budou z nich zapšklí morousové, ... a nebo to překonají, odnesou si pár jizev, ale jejich manželství se stane nezničitelným.
Pacman
Pacman
586 bodů
5.5
Nemá to sice ani pořádně hlavu ani patu, ale špatný film to taky není. Nechápejte mě špatně film začátek a konec má, ale tak nejak plyne odnikud nikam, takže nula od nuly pojde. 2 hodiny to taky nemuselo mít. Herecké kvality nepopiratelné, režisérské taktéž. Fascinace francouzskou tvorvou na první pohled prokazatelná. Až mám pocit, že Angelina s Bradem nemuseli moc hrát a opravdu tak u nich chodilo. Ale k filmu. Tempo šnečí, hudba příjemná. Motivaci postav postupně odhalujete a to asi největší deviza filmu. Uvěřitelnost chování a jeho pochopení byl asi cíl a to se splnilo.