Jako ty

55%
Jako ty
Jako ty
Equals vypráví příběh Silase (Nicholas Hoult), který žije v budoucí společnosti zvané Kolektiv. Obyvatelé tohoto moderního světa jsou novým druhem lidí, kterému se říká Vyrovnaní (Equals). Vyrovnaní jsou mírumilovní, klidní, spravedliví a zdvořilí a život v Kolektivu je dokonalý; není v něm žádná chamtivost, chudoba, násilí a žádné emoce. Nové onemocnění všechny ohrožuje. SOS - switched-on-syndrome (přepínací syndrom) ve svých obětech aktivuje všechno, čemu si Vyrovnaní mysleli, že unikli: depresi, citlivost, strach, lásku, a jakmile je nějaká osoba nakažená SOS, je poslána do Skrýše a už ji nikdo nikdy nevidí. Když Silas onemocní, stává se psancem, ale všimne si při tom jedné osoby, která vypadá, že rozumí, čím si prochází. Nia (Kristen Stewart) má city, ale zdá se, že je schopná je skrývat. Když ji odhalí, oba najdou spojení, které nad nimi rychle převezme kontrolu. Poprvé ve svém životě cítí lásku a intimitu, ale jediným způsobem, jak mohou přežít, je útěk.



hanys_
hanys_
18 771 bodů
0
Neoriginální dystopický teen biják. A hlavně strašlivě špatný. Společně s Dárcem asi to nejslabší co se dá v tomhle žánru sehnat. Ty dialogy mezi Houltem a Stewartkou mě budou strašit ještě hodně dlouho.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
5.5
Trochu ve stylu filmů typu Equilibrium. Opět společnost kdesi v postapokalyptické budoucnosti, která se rozhodla, že city a vztahy bude nejlepší propříště potlačit a lidí fungují jako takové samostatné chladné jednotky. Občas ale u někoho propukne cit, deprese, zkrátka vše, co my normálně zažíváme, zde se tomu říká SOS syndrom, má 4 fáze a nakonec člověk umírá buďto sebevraždou nebo v detenčním středisku. Ilustrátor Silas (Nicolas Hoult) u sebe zjistí první fázi a zamiluje se do kolegyně (Kristen Stewart), která poruchou trpí také, ale ze strachu to tají. A pak se rozhodnou utéct. Bylo to docela pěkně stylizované, ale na jiné filmy s touto tématikou to nemá.
petr-hnyk
1 542 bodů
6
Bohužel stejné jako ostatní podobné distopie - Gattaca, Equilibrium - má stejné kladné i záporné stránky. Skvěle vykreslená atmosféra budoucnosti, všechny sci-fi atributy perfektně zapadají. Bohužel čím dál se film blíží ke konci, tak ztrácí tempo a když už čekáte, že se konečně rozjede, tak najednou skončí. Jinak Nicolas Hoult předvádí další ze svých divných rolích, které umí tak skvěle, ať už je to mladý gay, anti-princ, zamilovaný zombík nebo zdivočelý motorkář.

Dodatečné informace

Původní název:
Equals (více)
  • USA Jako ty
  • USA Equals
Premiéra v ČR:
4. 3. 2024
Distributor:
Prima+
Země původu:
USA
Rozpočet:
16 mil. USD
Tržby:
2,08 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné