Humr

73%
Humr

Budoucnost nepřeje singlům: všichni muži a ženy bez partnera jsou zatýkáni a odváženi do zařízení zvaného Hotel, v jehož prostředí si mají během 45 dnů najít spřízněnou duši. Komu se to nepovede, ten bude proměněn ve zvíře podle vlastního výběru a vyhnán do lesů. Tam žijí vzbouřenci, kteří si říkají Samotáři, a na ty jsou občas pořádány hony. Účast na honech je jedním z rituálů, jež jsou povinni sdílet nedobrovolní hosté Hotelu s ostatními. David (Colin Farrell) se dal odvézt do Hotelu smířen s osudem. Útěchou je mu pes, jehož smí mít s sebou v pokoji, netuše, že ne nadlouho. Bezbřehá imaginace řeckého tvůrce a jeho scenáristy dá Davidovi ještě okusit svobody v náruči lesních rebelů, poznat konečně lásku a zjistit, že si vůbec nepolepšil. Tak jako ve svých předchozích filmech i tady vrší Yorgos Lanthimos vtipně absurdní situace s příznačnou ironií a černým humorem a sdělení příběhu, jakkoliv se zdá nereálný, není zcela bez souvislostí s dneškem. (Falcon)




Recenze: Humr

Kinobox.cz
50%

Je to takový "Lost" pro intelektuály (protože je to pomalejší, má to divnější hudbu a herci lépe hrají). Nelituji, že jsem to viděl, ale nemám moc rád filmy, ve kterých by kdykoliv mohli přistát mimozemštani a já bych si pouze řekl "OK, takže přistáli mimozemšťani, a co má být?"...


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
2
Co tohle sakra bylo? Divnější film jsem dlouhou dobu neviděl a to přísahám na holý pupek. Hlavní myšlenku filmu - buď si najdeš partnera,nebo tě proměníme ve zvíře - není špatná,ale to provedení hoooodně pokulhává. Vše to bylo natočeno tak nudně a fádně,že těch 90 minut působilo jako věčnost.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Další divnofilm od Yorgose Lanthimose. NA Chudáčcích jsem si pošmákl daleko více, ale Humr je také divný a zajímavý film. Podivná seznamovací společnost, spíše sekta. Divní lidé, divná pravidla, divné je ve filmu všechno. Asi to nebude pro každého, ale kdo mám rád osobité filmy, mohlo by se líbit.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Takový ten zážitek, kdy při sledování má člověk radost z toho bizáru, ale to ho opustí až smutně rychle nakonec zůstane jen dojem určité přechytralosti, která nepřinesla tolik, kolik asi chtěla.

Dodatečné informace

Původní název:
The Lobster (více)
  • Irsko Humr
  • Irsko The Lobster
Premiéra v ČR:
24. 3. 2016
Distributor:
Falcon
Země původu:
Irsko, Nizozemí, Řecko, Francie, Velká Británie
Rozpočet:
4 mil. USD
Tržby:
15,66 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Humr je dostupný s českými titulky

Podobné


Powered byJustWatch