REVENANT Zmrtvýchvstání

81%
REVENANT Zmrtvýchvstání
Americký západ, Jižní Dakota, 1823. Místo a čas s hodně relativní hodnotou lidského života. Zkušený lovec a trapper Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) je se svým synem na výpravě s lovci kožešin. Uprostřed hlubokých lesů vzdorují nečekaným útokům indiánů a musí na své pouti překonávat nemilosrdnou, zatím nezmapovanou krajinu plnou nástrah. Glassovi se stává osudným střet s rozzuřenou samicí medvěda grizzlyho. Medvědí útok sice přežije, ale je těžce zraněný a lovecká výprava se musí rozdělit. Zatímco většina lovců pokračuje v cestě, s Glassem a jeho synem zůstanou jen dva muži, John Fitzgerald (Tom Hardy) a Jim Bridger (Will Poulter). Ti více méně jen čekají, až zemře, aby jej pak pohřbili a mohli pokračovat v cestě. Ale zraněný lovec stále neumírá, a tak se Fitzgerald rozhodne čekání na nevyhnutelné zkrátit. Při pokusu o nedobrovolnou eutanázii ho však přistihne Glassův syn, kterého Fitzgerald zabije. Ještě živého Glasse pak zahrabe v hrobě a spolu s Bridgerem zmizí. Jenže Hugh má hodně tuhý kořínek. V naprosto zuboženém stavu vyleze z vlastního hrobu, zoufale se potácí čarokrásnou, ale zcela lhostejnou krajinou. Při životě jej drží především nenávist a touha po odplatě. Musí překonat brutální zimu a hlad, divoké řeky, bojovné indiánské kmeny a dokonat svou pomstu. (CinemArt CZ)



Recenze: REVENANT Zmrtvýchvstání

Kinobox.cz
60%

Jako nejzajímavější postava mi přišel Tom Hardy, o jehož vnitřní krizi a případném pokání by se dal natočit velmi zajímavý film. Místo toho ale sledujeme především jak DiCaprio chroptí, plazí se, pere se s živly, zvířaty a lidmi, a občas halucinuje. Dvě a půl hodiny!


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
9
Tak nám pan Alejandro naservíroval nejmužnější film roku,který je tak surový,že i ženám z toho vyrašil knírek. Leo hraje jenž mu sílí stačí s vidinou oscara před očima. No nechejme se překvapit,protože takový Hardy ho podle mě zastínil na plné čáře a tak trošku si film i ukradl pro sebe. Nemám co bych mohl vytknout,protože to bylo dokonalé. Krvavé,napínavé a hlavně realistické. Oscar za kameru je jasná věc,protože ta hra se světlem byla okouzlující.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
9.5
Jedne z nejlepších filmů Lea DiCapria a troufám si říci i joho nejlepší výkon. Leův boj o holý život mu věřím do poslední kapky krve a s každým výdechem. Nic úžasnějšího jsem neviděl. Když už je celkem ready, ztrácí film trošku na kvalitě, ale i tak mi nevyšlo méně, než 95%. Skvělé.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
V tomhle filmu se všichni tak snaží! Leo se snaží o nadherectví, Iñárritu o nadrežii, Lubezki o nadkameru... je to trochu komické a absolutně nevtahující - je to zkrátka exhibice, jaká se dá přijmout, nebo odmítnout. A já ji přijímám, proč ne.


Dodatečné informace

Původní název:
The Revenant (více)
  • USA REVENANT Zmrtvýchvstání
  • USA The Revenant
Premiéra v ČR:
14. 1. 2016
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Čeština:
REVENANT Zmrtvýchvstání je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch