The Program: Pád legendy

64%
The Program: Pád legendy

Od na Oscara nominovaného režiséra Stephena Frearse (Královna, Philomena) a producentů společnosti Working Title Films (Teorie všeho, Everest, Jeden musí z kola ven) přichází pravdivý příběh o raketovém vzestupu a pádu jednoho z nejslavnějších a nejkontroverznějších mužů v nedávné historii – sportovního cyklisty Lance Armstronga, světově proslulého vítěze a sedminásobného šampiona Tour de France.

Svět potřebuje hrdiny a Lance Armstrong byl absolutní sportovní hrdina. Po vyčerpávajícím boji s rakovinou se Armstrong vrátil v roce 1999 ke své cyklistické kariéře s pevně stanoveným cílem a odhodlaný, více než kdy předtím, zvítězit na prestižním závodě Tour de France. Za pomoci zkorumpovaného italského lékaře Michela Ferrariho a ředitele Armstrongova cyklistického týmu Johana Bruyneeliho vyvinuli nejpropracovanější dopingový program v historii tohoto sportu. Tento program umožnil Armstrongovi a jeho americkým kolegům ovládnout svět cyklistiky a dojet si na Tour de France pro neuvěřitelných sedm vítězství. Ne každý však věřil v tato pohádková vítězství… Novinář Sunday Times David Walsh, nejprve okouzlen Armstrongovým charismatem a talentem, se brzy začal ptát, zda je „největší světový atlet“ tzv. „čistý“. Walsh se snažil odhalit pravdu za každou cenu a následnou právní bitvou s Armstrongem riskoval celou svou profesní kariéru. I po mnoha soudních procesech, které stály Sunday Times statisíce liber, ve svém odhodlání nepolevil. Neúnavný Walsh nakonec uspěl, když se pár vyvolených z Armstrongova týmu rozhodlo promluvit, a tak odhalili jeden z největších sportovních podvodů naší doby…

Snímek The Program: Pád legendy je napínavým thrillerem, který je inspirován oceňovaným knižním bestsellerem „Seven Deadly Sins: My Pursuit of Lance Armstrong“ od reálné postavy novináře Davida Walshe. Nekompromisním způsobem odhaluje jednu z největších sportovních lží a láká na atraktivní herecké obsazení od Bena Fostera (Na život a na smrt - Lone Survivor, titulní postava Lance Armstronga), Chrise O'Dowda (TV seriál Ajťáci – The IT Crowd), Jesseho Plemonse (TV seriál Perníkový táta - Breaking Bad) až po hollywoodskou legendu Dustina Hoffmana. (Bohemia MP)




Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7.5
Docela kontroverzní snímek,kde vylíčili idol cyklistky jako totální svini bez kouska citu v těle. Pokud je to aspoň z půlky podle pravdy,můžu s klidným srdcem říct,že bych si o Lance neopřel ani kolo. Ben hraje skvěle a chvílemi máte opravdu pocit,jako by to hrál sám Lance. Natočeno to bylo svižně a i když se o soukromém životě Armstronga nedovídáme skoro nic,tak to vůbec nevadí. Ústředním motivem je Doping - Lance -a celý film se ho drží jako klíště a i když nejsem fanouškem cyklistiky,tak mě tento snímek zaujal.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Benova podoba s Lancem byla sice parádní, ale jinak je to místy zmatená jízda, která pro lidi, kteří o téhle aféře moc neví, bude hodně těžko travitelná. Mě osobně zachránila znalost těch 2 dokumentů z posledních let (Armstrong Lie a Král švindlu), protože jinak bych se moc nechytal.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Stephen Frears patří ke spolehlivým filmovým vypravěčům, a to že film není až taková pecka nejde tak úplně za ním, jako spíš za scenáristou snímku, kterému se nepodařilo dostatečně vystavět konflikt mezi novinářem a sportovcem, kteří měli být hlavními antagonisty. Právě v tom vidím hlavní slabinu jinak celkem nadprůměrného evropského filmu o lesku a bídě cyklistiky. Každopádně Ben Foster je zde vynikající a podává špičkový herecký výkon!


Dodatečné informace

Původní název:
The Program (více)
  • Velká Británie The Program: Pád legendy
  • Velká Británie The Program
  • Velká Británie Icon
  • Velká Británie Lance Armstrong: Pád legendy
Premiéra v ČR:
15. 10. 2015
Země původu:
Velká Británie, Francie
Přístupnost:
12+
Tržby:
3,29 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
The Program: Pád legendy je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch