Joy

68%
Joy

Někdo má cestičku životem zametenou už od narození, jiný si ji musí zamést sám. Nebo raději rovnou pořádně vytřít. A Joy, hrdinka stejnojmenného filmu, je ten druhý případ. A aby měla svou cestu životem uklizenou pořádně, vynalezla nový typ mopu se zatočenými třásněmi a od té doby si už nemusíte špinit ruce. Ona si je ušpinila za vás.

Film Joy vypráví hodně divoký příběh jedné životní cesty hlavní hrdinky, která se dokáže postupně postavit všem překážkám a překonat mnoho různě velkých průšvihů. Joy jde tvrdě a nekompromisně za svým životním snem a řídí se především svým citem. Postupně se stává nezpochybnitelnou hlavou jak své rodiny, tak i jí založené obchodní dynastie. Joyin úspěch je spojen s jejím revolučním vynálezem, „zázračným“ mopem, který se stal obchodním trhákem v oblasti úklidových prostředků. A protože každý dobrý nápad a jeho úspěch mívají i své odvrácené tváře, na Joy čekají zrada, závist a svět nemilosrdného obchodu. Z přátel se stávají protivníci a z nepřátel spojenci. A to nejen v podnikání ale i v její rozvětvené rodině. Joy ale už není žádnou naivní holkou a tak si dokáže podle vlastních představ upravit jak svůj život, tak i život své více než trochu výstřední rodiny. (Cinemart)




Recenze: Joy

Kinobox.cz
70%

Výsledkem je guláš, který není úplně uchopitelný, ale je svým stylem docela zajímavě konzistentní a v mnoha okamžicích hodně vtipný. Dobré dvě třetiny filmu bych se vůbec nedivil, kdyby se najednou objevil Belzebub nebo nějaká jiná víla a všechno se magicky vyřešilo.


Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
6.5
Joy je pro mne typickým filmem Davida O. Russella. Mám z jeho filmu vždy pocit prvoplánovanosti za honem na Oscary. Jinak tomu není ani zde. Vybral si příběh jedné obyčejné ženy,které vymyslela mop a natočil to tak,aby to diváka emocionálně co nejvíce zasáhlo. Obklopil se skvělými herci,kteří mu tento tuctový příběh o snaživce pomohli lépe prodat.Porotu na Zlatých glóbech možná ohromil,ale mne NE.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Na příběh prostinké Joy, která nosí v hlavě tunu nápadů, se i díky (po dlouhé době sympatické) JLaw fakt dobře koukalo. Což by mě ještě před týdnem ani nenapadlo.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Joy je normální film v tom nejlepším slova smyslu. Je to příběh, který je po celou dobu nohama na zemi, je to příběh normálních lidí, kteří zažijí úspěch, ale nikoli takový jako Bill Gates nebo Steve Jobs, ale prostě úspěch. Popisuje komplikované rodinné vztahy, které sice mohou být na první pohled extrémní, ale ve své podstatě jsou mezinárodně srozumitelné a v obecné rovině velmi pravdivé. Není to žádný trikový velkofilm, i když triky v něm samozřejmě jsou, třeba omlazený Robert De Niro, ale naprosto je nepostřehnete. Filmová výprava zasazená do Russelových oblíbených sedmdesátek není do očí bijící, ale tak nějak už k jeho naturelu patří. Ve filmu je vidět také jeho režijní rukopis, on nedělá věci pořád stejně, ale má takovou manýru, že prostě poznáte, že je to jeho film, což je výsada těch nejlepších. Viděno v roce 2015 a nyní v roce 2020 a nezměnil bych ani větu v hodnocení.

Dodatečné informace

Původní název:
Joy (více)
  • USA Joy
Premiéra v ČR:
7. 1. 2016
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Rozpočet:
60 mil. USD
Tržby:
101,13 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Joy je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Powered byJustWatch