Joy

68%

Komentáře a recenze 26

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
6.5
Joy je pro mne typickým filmem Davida O. Russella. Mám z jeho filmu vždy pocit prvoplánovanosti za honem na Oscary. Jinak tomu není ani zde. Vybral si příběh jedné obyčejné ženy,které vymyslela mop a natočil to tak,aby to diváka emocionálně co nejvíce zasáhlo. Obklopil se skvělými herci,kteří mu tento tuctový příběh o snaživce pomohli lépe prodat.Porotu na Zlatých glóbech možná ohromil,ale mne NE.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Na příběh prostinké Joy, která nosí v hlavě tunu nápadů, se i díky (po dlouhé době sympatické) JLaw fakt dobře koukalo. Což by mě ještě před týdnem ani nenapadlo.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Joy je normální film v tom nejlepším slova smyslu. Je to příběh, který je po celou dobu nohama na zemi, je to příběh normálních lidí, kteří zažijí úspěch, ale nikoli takový jako Bill Gates nebo Steve Jobs, ale prostě úspěch. Popisuje komplikované rodinné vztahy, které sice mohou být na první pohled extrémní, ale ve své podstatě jsou mezinárodně srozumitelné a v obecné rovině velmi pravdivé. Není to žádný trikový velkofilm, i když triky v něm samozřejmě jsou, třeba omlazený Robert De Niro, ale naprosto je nepostřehnete. Filmová výprava zasazená do Russelových oblíbených sedmdesátek není do očí bijící, ale tak nějak už k jeho naturelu patří. Ve filmu je vidět také jeho režijní rukopis, on nedělá věci pořád stejně, ale má takovou manýru, že prostě poznáte, že je to jeho film, což je výsada těch nejlepších. Viděno v roce 2015 a nyní v roce 2020 a nezměnil bych ani větu v hodnocení.
Kuca25
2 132 bodů
8
Snímek Joy rozhodně nějaké své vady na kráse má, ale nakonec si říkám, že je to vskutku povedený snímek. Ambiciózní příběh a mé sympatie k Jennifer Lawrence mě nutí dát místo tří hvězdiček čtyři. Bohužel co mě asi nejvíce mrzí je fakt, že i přesto, že jsou tu obsazeni herci jako De Niro nebo Cooper ani jeden nedostane prostor proto aby se pořádně ukázal. Asi to tak však mělo být stejně jako trochu divná atmosféra. Hlavně že vynikla Jennifer. Já jsem vychován na filmech o mužích, jenž něčeho dosáhli a na takovéhle snímky nejsem zvyklí, ale přesně z toho důvodu si je rád pouštím a jsem vždy velmi štastný když shlédnu film, kde ukáží jak žena něčeho dosáhla díky své píli atd. a přitom nemusí fakt furt při každé příležitosti lidem cpát, že je to vlastně žena a co nejvíce se snažit potlačit muže. Myslím si že v tomhle to Joy zvládla a určitě se na to ještě někdy kouknu znovu.
salisbury
salisbury
1 101 bodů
7.5
Jennifer Lawrence alias Joy je hlavním tahounem celé této filmové cesty za úspěchem, která dostala inspiraci z reálného prožitku. Film zpočátku nabíral pozvolné obrátky, které vzápětí v motoru rotovaly již setrvačností, bohatě dostačující k tomu, abych ocházel z kina spokojen. Jennifer herecky září a zaslouženě je hodnocena kritiky pozitivně i ostatní účastníci této jízdy radosti nezapadají sněhem a jsou výraznými postavami tohoto filmu. Robert De Niro či Isabella Rossellini snad ani neumí nehrát, takže ty jsou vždy potěchou hereckého oka. Teď už jen zbývá si objednat od Horsta tolik žádaný a vychvalovaný mop, abych pocítil kvalitu na sto procent.
Kamil3
Kamil3
527 bodů
6
Jennifer Lawrence byla skvělá ,ale bohužel film jako celek postrádal štávu je to hlavně film pro ženy,, mě to teda moc nebavilo.Je to hlavně o tom ,že by člověk měl jít za tím čemu věří a nevzdávat se ,i když nastanou těžké chvíle ..Když to shrnu ,dějově je film průměrný zvraty dramatické ,postavy otravné a happyend očekávaný za mě 60 procent
machetetete
machetetete
464 bodů
6
První třetina filmu byla tak chaotická, zdlouhavá a nezáživná, že jsem to chtěl pomalu zabalit. Pak film začal mít určité obrysy a děj nabral na síle, že jsem vydržel a dokoukal ho v lepších 60% Jediné co mne fakt štvalo, tak byla ta famílie. Na jejím místě bych je kompletně vykopal z baráku. Takovej hamižnej póvl! Filmově ale né tak oslňující, jak jsem čekal i když třeba síla teleshopingu mne teda uzemnila :-) Já bych v něm nekoupil ani sirky! Promiň Horste :-)
patrick-sarin
438 bodů
7.5
Přiznávám, je to těžce stravitelný příběh. Hlavně tedy zpočátku. To nejkouzelnější, co může nabídnout je lidský příběh plný emocí. Charaktery jsou tak dobře napsány a ztvárněny, že by jste věřili, že to jsou lidé ze sousedství. Jakmile překonáte těžký začátek, tak dostanete krásný příběh. Složitý, ale uvěřitelný.
maaro77
50 bodů
6
Jennifer Lawrence byla skvělá ,ale bohužel film jako celek postrádal štávu je to hlavně film pro ženy,, mě to teda moc nebavilo.Je to hlavně o tom ,že by člověk měl jít za tím čemu věří a nevzdávat se ,i když nastanou těžké chvíle ..Když to shrnu ,dějově je film průměrný zvraty dramatické ,postavy otravné a happyend očekávaný za mě 60 procent