Koza

55%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
1
Pro mě to je téměř nekoukatelná blbost. Děj nemá ani hlavu, ani patu a konec už vůbec ne. Boxer s IQ kolem 60 s partičkou, která je na tom podobně se snaží vydělat nějaké to Euro boxem. Chvílemi nejde rozumět ani slovo a věřím, že tomu nerozumí ani Slováci, ani Maďaři, ani Tataři. Neshledat jsem tam ani artové prvky.. prostě nic.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
6
Film, který říká právě to, co je podle samotného námětu jasné, že bude říkat, a jinak nic moc víc. Sociální drama o člověku, za jehož veškeré problémy může jeho pasivita, nikoliv společnost, si holt koleduje o celkem mělkou, i když dobře natočenou depku. Což se bohužel i děje.
Terabithian
297 bodů
6
Koza je filmem uspokojivé stylistické čistoty, který se nevydává na dosud neprozkoumané území a svým sdělením ani provedením nebere dech, ale bez přehnaných ohledů může být poměřován s festivalovou tvorbou jiných evropských zemí, což je nakonec největší vítězství Kozy-filmu i (za dlouhou dobu) Kozy-boxera.
quakar
70 bodů
8
Nie je veru obvykle, ze neherec hra sameho seba. Peter Balaz vsak dodava filmu velku autenticitu. Dlhe pasaze bez dialogov, rozpravanie obrazom a absurdna bezutesnost situacie byvaleho olympijskeho boxera, 8-nasobneho majstra SR. Narocny film, ale s poriadnou davkou reality.