Obr Dobr

63%

Komentáře a recenze 30

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
6.5
Steven Spielberg už nemusí nikomu nic dokazovat a tak si točí filmy pro radost. Jedním z nich je i pohádka Obr Dobr. Film je určený všem,ale hlavně pobaví dětské publikum. Řemeslně dokonalé. Obdivuji práci s kamerou ve Spielbergových filmech. Je lehce rozpoznatelná a dokonalá. Celý film má pozvolné tempo,které zbytečně nechvátá. Možná i proto snímek občas působí nudně a zdlouhavě. Spokojený jsem na 65%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
4
Dal s tím pokoj Zemeckis, tak teď bude otravovat Spielberg? Hnusný nudný a nesnesitelný film, nejspíš Stevenův nejhorší. Nebo aspoň nejhorší za dlouhou dobu. Malá holka bez charakterů a spousta zeleného plátna proměněného ve špatné efekty. Nezajímavá projížďka uncanny valley, na kterou už se naštěstí zapomnělo. Vlastně ani nevím, proč jsem na to koulal. 1 a 1/2
lamps
lamps
15 150 bodů
7.5
Příjemné, nádherně natočené vizuální pohlazení, ve kterém není po filmařské stránce nic špatně, ale celé to plyne tak nenuceně, volně a soustředěně, že budou všichni hledat jenom negativa. Magická atmosféra, odzbrojující kamera a prostředí, neodolatelně charismatický Mark Rylance.... Spielberg umí vytvářet rodinné příběhy kolem dětských hrdinů tak poutavě jako nikdo jiný.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
6
Hrozně rád bych přál Spielbergovi pěkný comeback. BFG je totiž pouhá digitální palast která není vůbec přitažlivá a má daleko do Knihy dzunglí. Mark Rylance je fajn na toho chybu házet nemůžu. Otázka je co se děje se Stephenem. Sakra vždyť ten chlap měl řemeslo v malíku. BFG je však opravdu digitální palast ve které chybí život a emoce. Ať prosím vyjde Ready Player One a Indiana Jones 5 já už ztrácím naději.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
9
Po dlouhé době jeden z mála povedených filmů. Velice mě nadchl. Dokonalá animace s reálným světem. Příjemné skloubení reality s pohádkovým prostředím. Nádhera.
Klajnik
Klajnik
8 503 bodů
0
Zkurvená pohádka s hodným obrem a malou zkurvenou blbou holkou v hlavní roli. Film bez nápadu...
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Je to sice pohádka, Spielberga tam moc nepoznávám, ale v Hodně HáDé kvalitě je to luxusní podívaná, hlavně ta příroda v zemi obrů i ten Londýn je vymazlenej. Jinak hezky odpočinkovej film, jen ten závěr mě tam moc nepasoval, ale co! 71%
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
5.5
Promarněný potenciál. Přitom mě ukázky zaujaly a říkal jsem si, že by to mohlo být příjemné sledování. Ale mýlil jsem se. Občasná nuda. Ta holka mi lezla na nervy. Efekty špatně udělné a celkově příběh jednoduchý a vše možný, jen ne zajímavý a dojemný.
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
6
Takový oddechový rodinný snímek.Vizuálně je moc pěkný.Film o dobráckém obrovi se docela povedl.Spielberg je mistr svého řemesla.Moc pěkné triky a filmové efekty!Mě tento snímek docela zaujal.Dávám tomuto snímku 60 procent.Snad jen je trochu dlouhý...Jinak příjemná oddychovka třeba na nudný a deštivý den či na zpestřený víkend.