Samba

67%

Komentáře a recenze 13

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
4
Tento snímek přišel v ideálním čase,protože migrace je momentálně velmi ožehavé téma. Lehce tak přitáhne velké množství zvědavců do kin. Hlavní roli si v tomto sociálním dramatu střihla vycházející hvězda francouzského snímku Omar Sy. Opět podává velmi dobrý výkon,kterým na sebe dokáže strhnout veškerou pozornost. Bohužel mě nechává migrace klidným a i proto mne tento snímek nechal zcela chladným.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Méně nesnesitelné než Nedotknutelní nejspíš i proto, že povrchnost a snobský humor jsou už tak silné, že tomu snad nikdo nebude cpát přesahy (aspoň doufám). Nahoru to táhnout především herci (Gainsbourgová!), kteří se ale tak soustředí na vyznění jednotlivých scének, že jejich postavám chybí celistvost. Není pak divu, že se nedaří budovat přesvědčivé vztahy mezi nimi. Krom momentů, kdy se hrdinové začali z nějakého důvodu na několik minut chovat jako retardované děti, aby byla legrace, to ale na té nejprimitivnější úrovni docela funguje i přes přestřelenou stopáž.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Život imigrantů není žádný med a představa většinové populace od reality je velmi vzdálená, právě v tom je Samba přínosem a díky brilantně odvedenému řemeslu a skvělým hráčům je přijatelným filmem i do běžné distribuce, nejen do art kin. Nenechte se tedy odradit představou, ze se jedná o evropskou intelektuální samožerskou nudu určenou jen úzkému publiku.
marie-kolarova
marie-kolarova
2 823 bodů
7
Celkový dojem z filmu je totožný se Sambovým charakterem, citlivý, lehce nesmělý a nejistý, střídající spontánní projevy s lehkou posmutnělostí. Občas až pospává, někdy zbytečně natahuje. Na rozdíl od Nedotknutelných se kamsi vytratil větší důraz na autentičnost postav. Samba je až zbytečné éterický.
Marator
Marator
269 bodů
7.5
Námětem nic nového. Ale co do aktuálnosti, kdy Evropa neví co z uprchlíky z Afriky, trefné. Nelze očekávat takovou lehkost i když s vážným tématema jako byli Nedotknutelní. Je to více drama než komedie s pár chvílemi k zasmaní. Každopádně výkon Omara a Charlotte byl více než perfektní!
Chalupa
Chalupa
170 bodů
8
Tento film není nic pro xenofoby a okamurovce. Dá nám nahlédnou do francouzského imigračního systému, který nic nepředstírá a funguje jak se dá. Nelegálnímu migrantovi Sambovi dovolí svobodně žít, pokud se nedá nachytat. Film je taky o tom, že ve Francii si láska barvu pleti nevybírá. Pro našince zajímavé od začátku až do konce. Vyvážená kombinace komedie a dramatu a skvělé herecké výkony. Povedlo se.