Fénix

67%

Komentáře a recenze 12

Dle počtu bodů
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Ten základní stavební kámen příběhu, že chlap nepozná svou ženu, ale navrhne ji, ať tu ženu hraje, se ve výsledku ukázal jako hodně slabý. Pro mě většinu času dost nuda, s blížícím se koncem to sice bylo lepší a lepší, navíc při Speak Low jsem ani nedutal, ale už to prostě všechno přišlo pozdě. Z kina bych odcházel asi hodně nas.aný.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
5
Nudný, nezáživný film. Děj je značně nepravděpodobný, jednotlivé postavy šedivé, vůbec mě nezaujaly. Kdyby takhle měly vypadat válečné filmy, tak by nikdo hrůzy druhé světové války a nelidské vyhlazování Židů emočně neprožil. Myslím, že každá další věta by byla ztrátou času jako celý tento film.
marie-kolarova
marie-kolarova
2 823 bodů
7
Christian Petzold nechává prostor k zamyšlení. Fénix není extrémně doslovný, ale ponechává divákovi prostor, aby s útržků skládal svůj obraz a mohl klást otázky. Důvodem, proč Johnny nepoznává Nelly, může být jeho skálopevné přesvědčení, že nepřežila, protože to by za jistých nikoliv však nehmotných okolností, pro něj znamenalo bonus. Nelly přistoupila na nabízenou hru, mohla však vůbec očekávat pevný charakter od člověka, který se nehodlá vzdát peněz, ke kterým by se jinak nedostal? Kromě osobního dramatu je tu ještě jedna zásadnější otázka. Jak mohou žít Židé v Německu, po tom všem, co se stalo? Je Izrael jedinou záchranou, anebo je možné žít v sousedství těch, kteří pasívně přihlíželi tomu, co se děje a i vedle těch, co zrazovali?
Lukreczia
Lukreczia
784 bodů
6
velmi zajímavě pojatý film, avšak mám ráda takové filmy s větší dynamikou a dramatičností. Nějak jsem tam postrádala celkově emoce. Navíc mi nepřijde pravděpodobné, že by mohla žena přeživší koncentrák tak ledově sehrát svoji poválečnou roli. Ale jinak závěr s písní dokonalý!
marvan
marvan
616 bodů
9
Jeden z nej filmů, co jsem v poslední době viděla, skvělá Nina Hoss.