Noční běžec

69%

Komentáře a recenze 40

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6.5
Taková ta klasika od Neesona,která nasazenou laťku nepřelezla a ani nepodlezla. Opět nás čeká pořádná chlapská zábav a plná akce a tvrďáckých dialogu a ostrých pohledů. Postavit proti Neesonovi jako záporáka Eda Harrise byl skvělý nápad,který se výtečně osvědčil.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Ed Harris jako mstitel a Liam Neeson jako ochránce.. dobrá volba. Oba herci ve svém živlu a film jako celek funguje dobře. Je to klasika, která ničím nepřekvapí, ale je to velmi slušná akční jízda ve zběsilém tempu, navíc slušně zpracovaná. Film asi žádného fanouška tohoto žánru nezklame a zejména Liam Neeson opět přidal svou nemalou trošku do dobře klapajícího mlýna.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
9
Liam Neeson se v akčním žánru nějak usadil a dá se říci, že má vcelku šťastnou ruku na scénáře. I když práce režiséra je také jednoznačná. Temný akční snímek s temné ulice světa drog, zbraní a veškerého bezpráví. Snímek mající patřičný švih, velmi dobře zrealizované akční scény a to za podpory silného soundtracku. Postavy s překvapivým vývojem a ani emoce nezůstávají pozadu. Jedná se sice o ryze klasický popkornový snímek, ale má svojí váhu a myšlenku.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Neeson v další variaci na Neesona s bouchačkou, a i když jde imho o nejslabší spolupráci se Serrou, tak to zase není špatné. Jen ten Kinnaman mi tam v té roli připosránka moc neseděl.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Noční běžec dává větší důraz na hereckou akci, než na akci filmovou, na druhou stranu s tak prvotřídními hráči jako Neeson nebo Harris to slouží spíš ke cti. Herci tedy film ke dnu rozhodně netáhnou. Větší potíží jsou občasná do nebe volající klišé ve scénáři, které diváka uspokojí pokud v kině nebyl třicet let a neviděl žádnou slušnou gangsterku. Na druhou stranu i to se dá přežít, ale právě to jej sráží od vyššího hodnocení. Řemeslně se však filmu nedá nic moc vytknout, je to prostě klasický studiový gangsterský film se slušnými herci a s viditelně utracenými 50 milionů dolary v rozpočtu. Noční běžec je solidní gangsterka, kterou diváci kladně hodnotili na testovacích projekcích, a to známkami skutečně nejvyššími (A-), o to větší pak bylo překvapení, že film nakonec u diváků neměl takový úspěch, jak si producenti představovali. Ale na druhou stranu, není se čemu divit. Když byl film uváděný v Londýně, tak si nešlo nevšimnout, jak se kampaň míjí s obecenstvem. Bylo zkrátka „přeneesováno“, v kinech běžela trojka Taken, na DVD vycházela série Taken a do toho běžela reklama na Nočního běžce od tvůrců Taken a film Gunmen od režiséra Taken. Výsledek? Gunmen a Noční běžec skončily na okraji zájmu, přestože nemám obavy, že by oba nakonec neskončily v černých číslech. Pokud máte tento druh filmů rádi, tak si Nočního běžce nenechte ujít.
sabule
14 227 bodů
9
Po dlouhé době hodně slušně nadupaná akční kriminálka.Neeson a Harris-osvědčení borci,kteří stojí proti sobě.Škoda,že hned na začátku bystré oko pozná jak film dopadne.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7.5
Po NON-STOP jsem šel k tomuto filmu, jeho problém ovšem směřuje ke scénáři. Který sice bere to nejzásadnější, ale krade jiné motivy. Je z toho vidět ta sázka na jistotu, která má bavit a neurazit. Jenže po takřka skvělém NON-STOP jsem čekal hold víc. Naštěstí má film nehorázně rychlé tempo, akce je celkem přehledná a herci hrají fantasticky (casting je mistrný). Jen to není taková pecka, abych dal víc jak 75%
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
7.5
Oblíbené schéma hektické noci (Zběsilý útěk, Rozsudek noci, Očista 2) naroubované na mafiánskou kostru Carlitovy cesty, doplněné o podivné digitální přechody mezi jednotlivými lokacemi (chápu jejich smysl - zjednodušení orientace - ale vizuálně mě spíš rušily) a příběh dvou přátel, kteří si musí jít po krku. Má to tempo, dovolí to postavám udržet si důstojnost až do konce a i v akci má Jaume Collet-Serra pevnou ruku. Škoda, že scénář rezignuje na vlastní motivy a pouze vykrádá a jde po vyšlapaných cestičkách. Ano, je to určitá forma jistoty, naprosto ale absentuje možnost něčím překvapit. Což je škoda už pro fantastické herce, kteří umí prodat i ty nejlacinější fráze. Především přímé rozmluvy Liama Neesona a Eda Harrise by s přehledem utáhly celý film. Solidních 75% pro poctivé, i když neoriginální chlapské drama.
  • herci
  • uvěřitelné chování postav
  • atmosféra
  • přechody mezi scénami
  • neoriginalita scénáře
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Standardně dobrý thriller s Liamem s ne úplně typickým scénářem. Pár bodíků si zaslouží i kamera, občas pěkně udělané přelety mezi místama. 71%
SNCIS
SNCIS
6 531 bodů
9
Kvalitní akční film. Akční scény jsou dobře natočené, děj je rovněž dobrý. Takto akční filmy se točili kdysi a měli úspěch a mají ho i dnes i když už se netočí v takovém množství jako kdysi. Dnes je to spíše samá pohádka = marvelovka. A když si chce člověk zkouknout kvalitní akční film nezbývá než si zapnout staré osvědčené pecky jako je Smrtonosná past 1 - 4 (Bruce Willis) nebo Přepadení v Pacifiku/Přepadení 2: Temné území (Steven Seagal). Ovšem díky Liamovi Neesonovi stará škola žije dál. Tohle nebyla jeho první akční jízda a já doufám že ani poslední. Jako nadšenec staré dobré akční klasiky plné akčních soubojů, přestřelek, výbuchu a drsných záporáků jsem velice spokojen. Film mohu jen doporučit.