Případ pro exorcistu

56%
Případ pro exorcistu
Plakát traileru

Série se pokouší o naplnění detektivního žánru inspirovaného britskou literární a filmovou tradicí. Režie první série se ujal Jan Hřebejk. Autoři přivádějí na televizní obrazovky neschematické a plastické postavy hlavních detektivů: majorky Výrové, nadporučíka Mráze a jejich kontroverzního šéfa plukovníka Vitouše.
Případ pro exorcistu je nápaditě vyprávěný detektivní příběh se záhadou, rámovaný autentickým a realistickým vykreslením práce kriminalistů a okořeněný jemným humorem a ironií.
„Případ pro Exorcistu mě zajímal hlavně proto, že jsem dosud žádnou detektivku nerežíroval. V současné době se jich točí opravdu hodně a laťka je nastavená vysoko, primárně zahraničními vzory. Jsem zvědavý, co se nám s tímto tématem podaří udělat, protože s výjimkou Nevinnosti jsme se s Petrem Jarchovským něčeho podobného ještě nedotkli," říká režisér Jan Hřebejk.
V přípravách jsou další dvě volná pokračování Detektivů od nejsvětější trojice, opět vycházející z kvalitní literární předlohy Michala Sýkory a scénáře Petra Jarchovského. Jejich realizace se ujmou režiséři Viktor Tauš a Jan Prušinovský. (Česká televize)





xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
První hřebejkovské guilty pleasure. Seriál, který se pod tíhou ambicí naprosto rozpadl v něco nechtěně vtipného a bizarního. V podstatě si to jde užít, i když jenom z pozice mírně povýšeného posměchu. (Zhlédnuto komplet.)
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Ne, vymítat se boužel nebude. Průměrná detektivka, celkem nelogicky narvaná do 3 dílů, přitom ta spousta vaty ji dost škodí. Naštěstí humorná složka funguje (jakýkoliv dialog Velíškové a Krobota). Boužel jako celek prostě zklamání.
Riverdon
Riverdon
7 392 bodů
2.5
Tak tenhle žánr Hřebejk fakt nezvládl! První díl je úplně zcestný,o ničem a byl natočen zbytečně asi jako rozcvička.

Dodatečné informace

Původní název:
Případ pro exorcistu (více)
  • Česká republika Případ pro exorcistu
Premiéra v ČR:
25. 1. 2015
Distributor:
Česká televize
Země původu:
Česká republika

Podobné


Půjčení nebo nákup