Kdyby byly ryby

53%
Kdyby byly ryby
Plakát traileru

Království tří rybníků postihla zlá kletba. Nadsmyslné bytosti odčarovaly ze zdejších rybníků všechny ryby, aby vytrestaly domýšlivého krále Boleslava. Jenže tento trest se obrátil především proti poddaným. Zmizení ryb, hlavního domácího produktu, je zbavilo tradiční možnosti obživy a zlikvidovalo jejich živnosti. Svou nespokojenost dávají stále hlasitěji najevo.
I uvnitř královské rodiny se zahušťují vztahy. Králova dcera, princezna Lidunka, má úplně jinou představu o životě než její macecha. Chce navazovat na tradiční úlohu, kterou mladé ženy v tomto království vždy naplňovaly, ale stává se jednou z hlavních postav dění, v němž se o své místo na výsluní přetahuje několik vychytralých podvodníků. Nejvíc podfukář a zloděj Nikdáš, který nadsmyslným bytostem ukradl kouzelný proutek a má najednou v rukou velkou moc.
V pravý čas se ale objeví mladý rybář Ludvík. Bude to právě on, kdo překoná kletbu, zachrání království a získá ruku princezny? (Česká televize)




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
3.5
Honzu Prušinovského považuji za jeden z největších režisérských talentů,ale zde mne tedy dvakrát nepřesvědčil. Navíc se v tomto snímku objevila plejáda známých jmen s mým oblíbencem Ondrou Vetchým v hlavní roli. Mohla to být velmi dobrá pohádka,která by svým neotřelým pojetím alespoň trochu rozvířila vody televizní zábavy,ale to by musela hlavně v zábavných momentech více přitlačit na pilu. Jako celek to zůstalo nedotažené na půl plyn.
avenis
avenis
8 145 bodů
4
Zjevná snaha upoutat mladou generaci se vždy projeví současnou mluvou. To mi k pohádkám nějak nepasuje. Když však připustím, že mi to nemá vadit, najednou se mi zdá, že slyším známé zvuky. A ty zvuky přece znám ze svého počítače! No ovšem, zvuky windowsů! Chyba, splněno. Celkem dobrý fór. Celkově je ta pohádka docela dobrá jako komedie, ale slabá jako pohádka. Opět žádný útok na dokonalou "S čerty nejsou žerty." (25.12.2014)
Riverdon
Riverdon
7 392 bodů
1.5
Tolik skvělých herců v takové blbině. Těch 15% za stylizaci Jardy Plesla v roli komořího, kterou pojal jako Viktor Preiss svého správce v "S čerty nejsou žerty". Jinak tolik nepohádkových motivů udusilo občasný nápad.

Dodatečné informace

Původní název:
Kdyby byly ryby (více)
  • Česká republika Kdyby byly ryby
Premiéra v ČR:
25. 12. 2014
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Půjčení nebo nákup