Princezna a písař

57%
Princezna a písař
Plakát traileru
Královský písař Janek (Matouš Ruml) a princezna Amálka (Monika Timková) myslí hlavně na různé legrácky a vylomeniny. Na hradě se chystá slavnost a vše se zdá zalité sluncem. Právě v tu chvíli se ale objeví temný mrak v podobě tří bohatých návštěvníků v čele s urozeným panem Dietrichem. Podivná krádež jejich truhlice plné drahých kamenů, ze které je obviněn Janek, uvede události do pohybu. Aby si Janek zachránil život, musí z království zmizet. Amálka, jejíž ruku si nárokuje Dietrich jako náhradu za ukradený poklad, ho brzy následuje. Společně musejí najít pravého viníka loupeže, jejíž kořeny sahají hluboko do minulosti, odhalit záhadu tajemného znamení na Dietrichově paži i napravit jednu dávnou křivdu. Přitom oba zjišťují, že jsou si čím dál tím bližší a láska na sebe nenechá dlouho čekat. Jenomže pronásledovatelé jsou jim v patách... (oficiální text distributora)



Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Celkem obstojná pohádka, která neurazí. Slušné obsazení, klasický příběh, pěkné scenérie. Na druhou stranu pohádka není ničím výjimečná a každý rok bych jí vidět nemusel. Hlavní představitelé ( Matouš Ruml a Monika Timková ) odvedli své.. nic víc. Každopádně se tvůrci nemají za co stydět - 60%.
avenis
avenis
8 137 bodů
6
No, ... čekala jsem víc. Matouš Ruml zraje jako víno a dělal co mohl. Scénář mu totiž moc prostoru nedal. Monika Timková jako princezna tedy vůbec nezaujala. Ze strany produkce velmi špatný výběr. Jediné, co mě skutečně zaujalo, byly kostýmy. Asi ještě dlouho budeme čekat na pohádku, která překoná legendu "S čerty nejsou žerty." (24.12.2014)
kknk2
kknk2
2 949 bodů
7
Jedna z mála pohádek, kterou jsem si oblíbila. Od ostatních se liší množstvím kaskadérských kousků a dobrodružným dějem - to se dneska u tohoto žánru vidí málo. Vtipné a nepřeplácané.

Dodatečné informace

Původní název:
Princezna a písař (více)
  • Česká republika Princezna a písař
Premiéra v ČR:
24. 12. 2014
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Půjčení nebo nákup