Divočina

69%
Divočina

Každý z nás má chvíle, kdy se cítí mizerně, má všeho plné zuby a všechno se kolem něj hroutí. Cheryl (Reese Witherspoon), hlavní hrdinka filmu Divočina, se takto cítí už delší dobu. Po smrti matky a krachu manželství, si myslí, že už přišla o všechno. Do života jí navíc vstoupí i drogy a náhodné známosti na jednu noc. A když už má pocit, že nemá co ztratit, udělá nejimpulzivnější rozhodnutí svého života. S nulovou zkušeností s divokou přírodou a s obludně těžkým batohem, poháněná zbylou vůlí, rozhodne se úplně sama zdolat 1770 km dlouhou vysokohorskou trasu pojmenovanou PCT - Pacifik Crest Trail. Což je nejdelší, nejtěžší a nejdivočejší stezka v celé Americe, cesta vedoucí od Mohavské pouště přes celou Kalifornii a Oregon až do státu Washington. Cheryl cítí, že když v této zkoušce dokáže obstát a překoná všechny překážky, bude na konci této cesty stát znovu a pevně na vlastních nohách. To ale zdaleka zatím netuší, co na ní na této pouti čeká. Vyrazí na trasu hodně nepřipravená a mnohokrát se dostane na dno svých sil. Od začátku přemáhá chuť ten bláznivý podnik vzdát. Batoh jí do krve sedře záda, část cesty projde jen s jednou botou, nevyhne se setkání s chřestýši a medvědy, překonává zničující vedra i sněhové závěje. Prožije odhodlání, hněv, beznaděj, vyčerpání, osamělost a na konci své pouti znovuobjeví vlastní sílu, radost, odvahu a krásu. (Cinemart)




Recenze: Divočina

Kinobox.cz
50%

Divočina je ale naštěstí podstatně lepší. Jednak tím, že hlavní hrdinka není až taková kráva, a především díky záběrům krásné a drsné přírody a díky kameromanovi, střihači a režisérovi, který má na svědomí skvělý Klub poslední naděje. Ti dokázali z nezajímavého až nesympatického námětu vykřesat dílo, které audiovizuálně místy stojí za to a některé jeho scény jsou libové.


Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Tento film se nedá s Útěkem do divočiyn srovnávat. Myšlenka pdobná, zpracování však velmi vázne právě za Útěkem do divočiny. Reese Witherspoon mi v této roli vůbec nesedí a prolínání reality s minulostí působí dosti křečovitě. Dá se na to podívat, ale zážitek mi film přinesl spíše průměrný. všeobecně mám ale podobné filmy rád a je to odpočinkovka s občasnou "intelektuální vsuvkou".. celkově mi vychází 65%.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Famózní Reese, která si potřebuje urovnat život, a tak se vydá na trošku větší výlet divočinou. Flashbacky celkem nezajímavé, zbytek dost dobrý. Plus fain soundtrack.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Filmaři točili bez umělého svícení na vícero kamer, čímž se jim podařilo docílit velmi zajímavého efektu. Ten film je zajímavý tím, že není precizně výtvarně vycizelovaný, ale funguje v něm citová stránka a emoce, která na diváka dýchá. Právě ta absence stativů a uvolněnost vyprávění je hodně zajímavá. Ocenit je třeba i filmový střih, protože tohle dávat dohromady musela být opravdu fuška.


Dodatečné informace

Původní název:
Wild (více)
  • USA Divočina
  • USA Wild
Premiéra v ČR:
5. 3. 2015
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
15 mil. USD
Tržby:
52,5 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Divočina je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch