Deadpool

84%
Deadpool
Po celém světě mezi námi žijí nenápadní, stateční a skromní superhrdinové… a taky Deadpool, což je poněkud zvláštní a netradiční komiksový bourák ze stáje vydavatelství Marvel. Deadpool ze stáda slušňáckých týpků vybavených superschopnostmi poněkud vybočuje, jelikož je neodolatelně oprsklý, vulgární, brutální a …hlavně nechutně vtipný. Než se stal Deadpoolem, byl Wadem Wilsonem, bývalým členem speciálních jednotek. Když mu lékaři diagnostikovali pokročilé stadium rakoviny, podrobil se experimentální léčbě v rámci programu Weapon X, známého a populárního především mezi x-menovskými mutanty. Díky tomu se Wade zbavil rakoviny, a nejenže zůstal naživu, ale také jako bonus získal schopnost rychlého samouzdravování. Bohužel však – například oproti Wolverinovi, který po podobné léčbě zůstal celkem sexy – z tohoto pokusu vyšel trvale znetvořený. Vypadá dle vlastních slov jako „avokádo, které mělo sex se starším avokádem“. I proto celkem bez většího odporu přijal okostýmované alter ego jménem Deadpool. (CinemArt CZ)



Recenze: Deadpool

Kinobox.cz
80%

Deadpool je velmi kulometná záležitost. Akční scény využívají všech možných audiovizuálních fórků a Ryan Reynolds má vyřídilku jako Eddie Murphy, když ještě nebyl dead. Debutující režisér Tim Miller zvládá udržet tempo, ale co je asi nejpřekvapivější, daří se mu také vybudovat velmi dobře fungující romantickou linku!


Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
8
Všechna čest pro Deadpoola. Snímek je to velmi dobrý,ale né zas tak moc jak bych si přál. Kolem filmu se vytvořil až moc silný hype a proto se z něj stane lehce kult,ale jestli na to má kvality,tak tím si zas tak moc jistý nejsem. Celý film působí spíše jako komedie a hlavní hrdina rád boří stěnu mezi ním a diváky což je chytrý nápad. Ve filmu je navíc spousta různých narážek,urážek a popichování,které v celkovém pohledu na film vyznívají jako zajímavé vzkazy všem pochybovačům. Slabinou filmu je podle mne množství akce,která se ve filmu objevila. Čekal jsem jí xkrát více. Reynolds si splnil sen a svou roli si užívá každou vteřinou. Já jsem hlavně Deadpoolovi vděčný,že prolomil ledy a díky němu se otevřeli dveře i pro LOGANA.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7.5
Nevšední hrdina, který není žádný velký klaďas, spousta vtipu a zajímavě zpracované akční scény.. To je Deadpool. Děj se odehrává v několika časových linkách a docela dobře se scénáristům podařilo zachovat přehlednost děje. Bohužel děj je plochý a jediné téma je dostat člověka, který mu zachránil život, i když mu znetvořil kůži. Konec, kdy mu unesou přítelkyni viděl fanoušek filmů už asi miliónkrát. Celkově mi vyšlo slušých 75%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
9
Deadpool byl filmovým divákům představen už ve snímku „X-Men Origins: Wolverine“ (2009), avšak ne tak, jak by si zasloužil, což u komiksových fanoušků vyvolalo vlnu nevole. Deadpoolova filmová sólovka však už patří k nejvěrnější verzi, plně zachovávající jeho charakterové šílenství, dysfunkčnost a prostředí, coby smysluplná konverze komiksové předlohy na stříbrné plátno. Vesmír X-Menů je v atmosféře znát, ale jinak si to jde přirozeně svou cestou. Násilná akce a nejpokroucenější černý humor je prioritou všeho, co tento antihrdina představuje. Od režiséra Tima Millera to byla docela odvaha si vzít pro svoji filmovou prvotinu zrovna takový námět, ale popral se s ním dobře. Zřejmě si komiksovou předlohu dobře prostudoval, neboť se mu povedlo v rámci věrnosti komiksu vše náležitě zacílit především na sarkasmus než na velkolepé akční scény. Styl snímku je poměrně jednoduchý, avšak s dobrým rytmem. Ryan Reynolds si svou roli viditelně nejenže užíval, ale také hlavně pojal postavu Deadpoola naprosto zodpovědně. Proto nás svým sarkasmem tak výjimečně baví. Snímek je tak od začátku do konce zábavný, čímž nemůže zklamat ani ty největší komiksový puritány.


Dodatečné informace

Původní název:
Deadpool (více)
  • USA Deadpool
Premiéra v ČR:
11. 2. 2016
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Čeština:
Deadpool je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Další z kolekce Deadpool


Podobné


Powered byJustWatch