Sebevražedný oddíl

65%

Komentáře a recenze 129

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
6
V DC mají opravdový problém,protože nejsou schopni natočit film jenž by dokázal smysluplně odvyprávět celý příběh. Vše působí příliš nuceně a vyumělkovaně. Sebevražedný oddíl alespoň sem tam zabrnká na komediální strunu z čehož se tvůrci poučili v BvS. Příběh sice nedává moc smysl(vybrat ty nejhorší a poslat je do akce,i když máte k dispozici i klaďase)ale když se podvolíte pravidlům hry,tak si výsledek i trochu užijete. Už dopředu bylo jasné,že film si pro sebe ukradne Robbie jejíž ztvárnění Queen je šílený a sexy. Potěší i obsazení Smitha,který stále patří ke zvučným jménům v branži. Co se týká Jokera,tak ten mohl dostat o chlup více prostoru,protože se sním Leto popasoval dobře a zase nám nabídl jiný úhel pohledu na toho šílence. Tak jako tak je tento oddíl vcelku povedenou oddychovou záležitostí,kterou doprovází velmi dobrý soundtrack.
Pete69
Pete69
29 102 bodů
7
No partička prazvláštních hrdinů, zmínka o Batmanovi a celkem nudný Joker, který ani nedostal moc prostoru. Will Smith a Margot Robbie slušní, ostatní spíše do počtu. Příběh klasický. Hlavní padouch v podobě metaženy celkem originální. akční scény dobré, ale kvality Avengers to rozhodně nedosahuje. Film mě ale pobavil a splnil to, co jsem očekával.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
8
Zatímco svět truchlí nad Supermanovou smrtí, americká vláda sestavuje nájemné komando ze známých zločinců, kteří mohou být kdykoli obětováni. Ach ano. Tento nápad je sice převzatý z klasického válečného filmu „Tucet špinavců“ (1967), ale nakonec, proč ne? Alespoň je zajištěno, že se různorodé kriminální postavy spolu náležitě pobaví. Nebo ne? Jedná se o třetí film v pořadí od DC, jehož předchozí filmy neměly zrovna na růžích ustláno. Aby byli silným konkurentem studia Marvel, jednoduše to s efekty a akcí přehnali, ale tady se zdá, že to konečně trochu zmírnili. Takže tu máme neohroženou týmovku bez bázně a hany, která kupodivu docela funguje. Je to hlavně díky důrazu na patřičné slabiny každého z nich, které jsou ve vhodných chvílích využity k vytvoření dějové těžkopádnosti a atmosférických pocitů. Nemusí se nutně přecházet od jedné akce k druhé, ale stačí, když je snaha o vytvoření plnohodnotného dějového vývoje, který je pro správné uchopení udržován v naprosté jednoduchosti. Akční scény tak nejsou přepálené jako v předchozích DC filmech, a tak to dává daleko větší potenciál diváckého zájmu. Film se stal pro tvůrce těžkým břemenem, protože se v podstatě jedná o válečný film, a ano, velmi podobný výše zmíněné klasice. Jen je komiksový, antihrdinský a postavy postrádají osobní superschopnosti. Všichni jsou prostě v něčem dobří a to je asi tak všechno. Je to trochu nevyrovnané, co se týče dramatu a čisté komiksové zábavy, ale ne nejhorší. Tohle prostě není jako parta Avengers nebo z X-Menů od Marvelu, kde jsou všichni charakterově stejní hrdinové a v akci se jen doplňují. Tady naopak na každého číhá zrada, nesympatie a zášť, na což je třeba si rychle po divácké stránce zvyknout. Stejně jako na nového Jokera, který je opět jiný než ti předchozí od Heatha Ledgera nebo Jacka Nicholsona. Každopádně je vidět, že se tvůrci poučili z neúspěchu předchozích DC filmů, a i když je stále co napravovat, snaha o odlišné pojetí, zejména vynecháním sebevážnosti, je evidentní.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 266 bodů
4
Velmi špatný fan servis. Suicide Squad je ukázka filmu konstruovaného zvnějšku - vše je v něm jen proto, že se to má líbit fanouškům, se všemi prvky je zacházeno podle toho, co o nich ví fanoušci, a hodnotu mají takovou, jakou mají pro fanoušky. Ale když by se člověk zamyslel, jakou hodnotu mají události a postavy v rámci svého světa? Prázdno, pusto. Zatímco tým Star Wars, vedoucí na trhu fan servisů, dokázal do značné míry vyvolat dojem svébytného filmu, který "náhodou" plní sny svých diváků, Sebevražedný oddíl v tomto zcela selhává. I když si zpětně dohledáme historii všech mizerně vykreslených postav, i když si vygooglíme každý popkulturní odkaz, stejně nenajdeme smysl. Scéna následuje scéně, jako by na sebe nenavazovaly, mechanicky kupené postavy nemají věrohodné osobnosti ani motivace, nehledě na neexistující chemii mezi hrdiny. Rozhovory probíhají na úrovni trailerových hlášek. Hraje pecka za peckou, ale bez ladu a skladu. Nudný, vyblitý vizuál jsem po Fury tušil a beru ho jako věc názoru, vše ostatní je ale nesoudržná patlanina, která se tak moc zajímá o to, aby se líbila a aby plnila zadání, že ztrácí jakoukoliv "duši" a vlastní život. P. S.: Letův Joker je tragicky nestrašidelný blbeček. Nejhorší není ani tak, že máte chuť ho celou dobu profackovat, ale že máte dojem, že si to klidně můžete dovolit, protože by s tím nic moc nezmohl a šel by se někam vybrečet.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
První třetina skvělá. To představování badassů za tónů rockových vypalovaček vypadá zatraceně cool. Jenže pak se přejde k akci, a to už je mnohem horší. Příběh v podstatě přestává bavit a jediné, co to tu potom drží nad vodou, je sexy skvělá Margot (už jen kvůli ní na další díly zvědavý budu) a ten zmiňovaný soundtrack. Leto jako Joker fantastiko.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Nebudu kecat v tom, že jsem se zhruba po půl hodině chtěl sebrat a odejít z kina a kdybych seděl blíž uličce a kino nepraskalo ve švech, tak bych to i udělal, protože je to vlastně pořád na stejné brdo. Nakonec jsem ale až do konce vydržel a musím říct, že v podstatě jediné, co mi utkvělo je, že Margot Robbie si ukradla celý film pro sebe, byly tam dobré efekty, Will Smith je pořád megahvězda, ať si říká, kdo chce co chce a největší charisma měl švédský tvrďák Joel Kinnaman, který evidentně hraje roli, kterou by hrál normálně Samuel L. Jackson, kdyby nehrál tu stejnou roli u Marvelu. A taky si pamatuju, že mi bylo hodně líto Jareda Leto, který přes šílenou protézu skoro nemohl mluvit a o jeho Jokerovi můžu říct jen to, že se ve filmu objeví jen na minimálním prostoru. Suma sumárum, Sebevražedný oddíl je přesně takový jako v traileru, který je protažený na dvouhodinovou stopáž a nikde jinde než v kině to nemá smysl vidět. Jsem rád, že jsem to viděl, ale předpokládám, že až se mě někdo zeptá za týden o čem to bylo, tak mu toho moc nepovím.
lamps
lamps
15 150 bodů
6
Originalita a neokoukanost úvodní třetiny se Suicide Squad zkrátka upřít nedá, stejně jako celému příběhu ohromný vypravěčský drajv okořeněný velice cool stylizací a úplně nejvíc cool oldschoolovým soundtrackem (Animals, Rolling Stones, Queen, Ozzy, Creedence.... prostě velkej náhul). Bohužel film dojíždí na něco podobného, co mi vadilo i na druhých Avengers - strašně moc charakterů, které jsou z drtivé většiny bídně rozvedené, navzdory zamýšlenému vzpírání se žánrovým zákonům zcela jednoznačný a nepřekvapivý průběh a humor, který funguje jen zpočátku a postupně upadá stejně jako celé vyprávění do klišé a efektní povrchnosti. A zapomenout nesmím na nudného bezcharakterního "záporáka", který má primárně za úkol neodvádět příliš pozornosti od hašteření titulních antihrdinů. Akce ujde, ale největším highlightem je suverénně ultra-brutálně přitažlivá a neodolatelně extravagantní Margot Robbie, kterou tímto definitivně prohlašuji hollywoodským sexsymbolem současnosti. Smith v pohodě, Leto jako Joker supr, ale strašidelně nevyužit a je (zatím) v podstatě zbytečnou figurkou...
bayern
13 716 bodů
9.5
Film je dost dobrej,ale čekal jsem více hlášek,něco ve stylu Deadpoola,který k záporákům pasujou,ale nemůžu si pomoci,vylezli mi z toho pozemní Strážci galaxie.Ale pobavil jsem se a celý film jela akce naplno.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
6
Jak říká člen této skupiny Task Force X Deadshot: Prostě Sebevražedný oddíl. Ano DC se opět snaží překonat Marvel. A daří se jim překvapivě lépe a lépe. Film režíroval David Ayer (režisér celkem kvalitního filmu Fury neboli v českém překladu Železná srdce) a na filmu je to hodně znát. Ten kdo viděl většinu Ayerových filmů jeho styl pozná. Obsazení nemohlo dopadnout líp. Je celkově jedno, že Jared Leto nemá na Jokera Healtha Leadgera. 1) Proto že Joker tam nemá moc důležitou roli a 2) Proto že jde o úplně jiný typ postavy. Dobrou práci ale odvedl Will Smith jako Deadshot. Jeho Deadshot je typ hajzlíka kterému fandíte. Ale nejlepší herecký výkon podala...... Margot Robbie jako Harley Quinn. Ten kdo miluje Leadgerova Jokera si zamiluje i její Harley Quinn. Další postavy moc výrazný výskyt nemají jedině El Diablo je postava o které se dá říct že má ve filmu větší rozkvět. Z většiny dalších postav se o nich nic nedozvíme. Filmu celkem trvá 40 minut, než se tým vydá do akce. Mezitím se můžeme dočkat třeba různých flashbacků hlavních postav. Všechno je to geniálně natočené a divák najednou má důvod fandit třeba Deadshotovi. Jak říkal Ayer: Tohle není film o dobru proti zlu. Je to film o zlu proti většímu zlu. A film se mu povedl. A teď jak si Sebevražedný oddíl stojí s ostatními členy DC Extended universe. Určitě je lepší než Muž z Oceli ale na Batman v Superman nemá. Proč? Protože Batman v Superman je film ve kterém se nedočkáte jediné trapné hlášky. Zatím co v Sebevražedném oddílu se můžeme dočkat hlášek typu: Na to nemáš koule. Rozhodně ale film není vtipný. To vůbec ne. Pořád je to depresivnější než Marvel (Bod navíc) a DC k tomu stále přistupuje jinak. A mezititulková scéna dává naději, že DC má rozhodně dobrou budoucnost.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7.5
Opravdu je konkurenční týmovka lepší. Mělo přijít veliké překvapení a ono se vlastně nic nestalo. Partička seděla ale trocha toho vzrůša navíc chybělo. Harley Quinn byla sdředem pozornosti, ale nebyla až tak urputně šílená jak jsem očekával. Joker dostal žalostně málo prostoru tak stejně i Batman což je škoda. Kdyby se Joker neobjevil vůbec, nic by se nestalo a nikdo by nic nepoznal. Nebylo to nejhorší, ale od týmovky s tak zajímavými postavami bych čekal více.