Wilsonov

43%

Komentáře a recenze 40

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
4.5
Je do očí bijící,že Wilsonov svým zpracováním skládá poctu takovým filmům jako Adéla ještě nevečeřela,nebo Tajemství hradu v Karpatech. Bohužel kvalitou se jim,ale nepřiblížila. Jiří Macháček je jako Aaron Food zábavný,ale v porovnání s Nickem Carterem (Michal Dočolomanský)je jeho výkon nedostatečný. Vojta Dyk byl ve své roli asi nejotravnější postavou ve filmu. Pokaždé,když se objevil na scéně,tak mne to přestalo zajímat. Kdyby se film zkrátil o půl hodiny vůbec by to nebylo na škodu.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
8
´Adéla ještě nevečeřela´ či ´Tajemství hradu v Karpatech´. Dva z několika málo typicky ryze českých parodií, které se připomínali při uvedení tohoto snímku do kin, který se takovým stylem honosí. Ať se to někomu líbí nebo ne, skutečně tomu tak je. Bohužel, honosná kritika jen poukazuje na fakt, že tento žánr se již u nás nenosí. Přitom se vůbec v ničem neodlišuje. Herecké výkony naprosto na úrovni a řekl bych, že takový Jiří Macháček v tomto velmi překvapil. Když porovnám scénář neustále zmiňované ´Adély...´ a ´Wilsonova´, oba plují na naprosto stejné vlně. Parodie je prostě parodie, takže po nějaké logice tu nemůže být ani zmíňka. Nebo snad ´Adéla...´ nějakou logiku má? Po grafické stránce je obraz úchvatný a je vidět, že si trikaři u počítačů dali záležet. Děj si drží tempo a neustále se něco děje. Jednu vadu na kráse to ale přeci jen má a tím je stopáž. Necelé dvě hodiny je na parodii opravdu moc. Tohle si snad ještě nikdo ve světové kinematografii u parodie a řekl bych že i u komedie netroufl. V Česku jedna vyjímka je a tím je snímek Zdeňka Trošky ´Slunce, seno a pár facek´, který dvě hodiny překročil, jenomže to parodie není a pokud se divák celé dvě hodiny dokáže smát, podařilo se Troškovi nemožné. U ´Wilsonova´ to však bohužel nehrozí. Styl humoru se tu nemění, jak je u parodií zvykem, a tak v době, kdy by to mělo končit, se už jakoby smát není čemu. Takže zkrácení by tomu velmi pomohlo. Jinak naprosto nedoceněný film, který hravě strčí do kapsy všechny české komedie z poslední doby.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
0
Je skvělý, že mě filmy pořád dokážou strhnout, každopádně po odchodu z Wilsonova jsem se celý třásl. Možná šlo dokonce malé nervové zhroucení. Je mi opravdovou záhadou, jak může vzniknout takový film, jak na něm může tolik lidí pracovat, aniž by se našel byť jediný, kdo by zavolal režisérovi nějakou odbornou pomoc. Absurdní ukázka českého buranského pitvořivého humoru, který uráží všechno a všechny bez jakékoliv agendy nebo sdělení, prostě pro radost z toho chovat se jako retard, co může jakýkoliv svůj dementní, xenofobní a rasistický názor skrýt výmluvou "to byl přece fór". To není omluva, když z toho fóru nic nevyplývá. PS: Až po zhlédnutí jsem zjistil, že scénář psal Epstein... to vysvětluje hodně věcí, předně to, proč kriminální zápletka nefunguje ani na nejzákladnější úrovni. V hodnocení něco mezi odpadem za všechno, co ten film představuje, a jednou hvězdou za nějaké to production values. Rozhodně v top 10 nejhoršího, co u nás po revoluci vzniklo. UPDATE: Po rozmyšlení nemůžu zůstat ani u jedný hvězdy. To prostě nejde!
hanys_
hanys_
18 771 bodů
0
Hodně křečovitý pokus o dobovou detektivku, která se Mašínovi rozpadla pod rukama. Není to napínavé a už vůbec ne vtipné (což asi hlavně mělo být). Herecky hodně mimo, hlavně Macháček jako agent FBI je tady nesnesitelný.
sabule
14 227 bodů
2.5
Pokus o parodii na nevím co,vyhozené peníze a lepší doma sedět na gauči
bayern
13 716 bodů
1
Tak tohla se opravdu nepovedlo,měla to být klasická parodie a vyšla z toho pěkná blbost
avenis
avenis
8 137 bodů
5
Pořád mi bylo divné, že styl rychlých střihů a kamerových záběrů nápadně připomíná televizní reklamu. A richtig, pan režisér je na reklamy specialista. :) Nemůžu říct, že by se mi tahle parodie přímo nelíbila, ale ani moc nenadchla. Dyka jsem ani nepoznala, tak dobře byl nastylizovaný a la Švejk, Macháček standardní, Luboš Kostelný výborný. Kraus, tam se nedá nic jiného očekávat, než to, co předvedl. Stejně jako u Pauhofové. Ve srovnání s Tajemným hradem v Karpatech, případně s Adélou bych použila srovnání Bouzov a Opočno. Přičemž Wilsonov není Bouzov. :) (21.9.2022)
Petrson
Petrson
4 166 bodů
4.5
Překombinované scenáristické klišé, příliš mnoho slov (myslím doslovně), ale dobrá kostýmová výprava, skvělá kamera. Kdyby se vypustila podivná všudy přítomná parodická hudba i nefunkční slovní, obrazové, vtipy, mohl by to být zajímavý horor nebo mystická detektivka ( černé díry, nadpřirozené schopnosti vraha ). Míchání češtiny a slovenštiny byl zajímavý, ne moc zdařilý, pokus. Bohužel hláškování Macháčka, či "sklepácké" přehrávání i dalších herců, nikam nevedlo, spíš to vadilo, unavovalo. Snad Jan Kraus, dokud měl paruku, měl dobrou šarži, ale pak se po odmaskování uvolnil, prosím, skoro do role moderátora. Úprk městem byl jak z jeho znělky. U rasistických fórů zamrazí, neboť jsou úplně přes čáru, místa s připravenými vtipy si člověk uvědomí, ale nezasměje se. Avizovaná Adéla ještě nevečeřela, ani Tajemný hrad v Karpatech to není. Možná trochu Mazaný Filip, ale ten je zábavnější. Grand hotel Budapešť už vůbec ne, i když mi výtvarné pojetí jakoby mělo napovídat, co tvůrce inspirovalo.
  • kamera, výprava, kostýmy
  • scénář, herecké pojetí, dramaturgie, srozumitelnost
  • ne zcela povedené míchání žánrů
Kamil Fila
Kamil Fila
4 111 bodů
0
Adéla ještě nevečeřela? To spíš Kameňák, co měl prachy a hodně fetoval. Případně vznikal v dojezdu nějakého tripu a hlubokém mentálním útlumu všech zúčastněných. Anebo ještě hůř - celé to vzniklo, aby producent mohl shrábnout "fíčko" z 52 milionového rozpočtu, což, bratru dělá hodně přes tři miliony do vlastní kapsičky. To za tu ostudu a špatné recenze i stojí. _____________ Rozebírat, co všechno je na Wilsonově špatně, by zabralo disertaci. Předně bylo vůbec úchylné měnit vážně míněnou hororovou povídku Michala Hvoreckého v parodii a popřít všechnu její původní poetiku a vyznění. Btw, Hvorecký tam nemá žádné připojování k USA, milostnou dějovou linii, postavy nejsou idioti a nejsou tu žádné vtipy na téma negři a židi. Má tam ale atmošku a překvapivou pointu. ________ Komedie za socíku suplovaly tehdy nedostupnou žánrovou zábavu. Dnes tvůrci ani nevědí, co by měli parodovat a proč, a rozhodně nemusí nic suplovat - jen je v porovnání se zahraničními filmy jasné, že na ně nemají.______________ Návaznost některých scén se střídání dne a noci mají parametry Eda Wooda Jr.. Level nezáměrné zábavnosti 9/10.
FilipusMuff
FilipusMuff
4 015 bodů
8
Generace, která bere jako vrchol české kinematografie Slunce seno, Tři oříšky pro Popelku a Cirkus Humberto, tento film určitě odsoudí, ale bude to tim že se jedná o film, který je jako jeden z malá v ČR alespon trochu originální. Ale tato veličina byla v ČR vždy nevýhodou než výhodou... Pro mě je to spolu s filmem "Ve stínu" jedinej film kterej tu někdo za poslední dobu stvořil a má aspon trochu co ukázat...
  • Zajímavé prostředí.
  • No je toho hodně....
  • Nemám rád slovensky mluvící lidi v českejch filmech ( i když v tomto filmu tam sednou aspon příběhově a prostředim kde se film odehrává..)
  • 90 min. stopáže by asi stačilo