Paddington

75%
Paddington
Mladý peruánský medvídek se vydává do Londýna, aby tu našel bezpečný domov. Příjedz do města ale není tak krásný, jak si vysnil a ztratí se na Paddingtonském nádraží. Naštěstí ho tu objeví laskavá rodina Fousových a vezme ho k sobě. Medvídka pojmenují Paddingtona a v jejich domácnosti je najedou veselo a začnou se tu dít neuvěřitelné věci. Jenže Fousovi nejsou jedinými, kdo si Paddingtona všiml, zálusk na něj má i preparátorka z muzea, která touží si z něj udělat další exponát... Příběh snímku je inspirován známou knižní sérií, jež vyšla poprvé v roce 1958 a pro anglické děti je Paddington stejně ikonický, jako pro české Krteček.



Recenze: Paddington

Kinobox.cz
80%

Paddingtonovi se slušně podařilo vystavět sérii zábavných scének pro celosvětové publikum, včetně Američanů, ale přitom se příliš nezpronevěřit tradičnímu britské oldschoolové roztomilosti. Je to bezvadný rodinný film pro vánoční pohodu a tyhle věci.


Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
6
Paddington je film určený čistě pro nejmenší. Tomu odpovídá příběh a humor . Bohužel mi to pro tentokrát vůbec nesedlo. Příběh medvěda,který cestuje do Londýna a hledá novou rodinu byl pro mě prostě až moc velký úlet přes který jsem se nemohl celý film přenést.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
6.5
Malý medvídek mě příliš neuchvátil. Příběh, který už jsme viděli snad stokrát, něco mezi 101 dalmatínů a Ratatouille. Nicole Kidman v roli padoucha mi přišla spíše směšná. Občas Paddington pobavil nějakou tou nehodou, jinak celkem nic moc. Pro děti ale asi dobré, takže dávám 65%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
9
Malý roztomilý méďa, typická britská rodina a Londýn. To je rodinný film plný dobrodružství a zábavy pro malé i velké. Divácky úspěšný ale snad jen pro ty diváky, kteří ještě neviděli tématicky obdobné starší snímky jako např. ´101 dalmatinů´ či ´Myšák Stuart Little´. Dějová linka je totiž velice obdobná. Vlastně je převzato od každého něco. Méďa jde do rodiny jako myšák Stuart a získat se ho snaží Millicent stejně jako dalmatiny Kruela De Vil. Těžko říci co k tomu tvůrce vedlo. Že by nedostatek tvůrčích nápadů? Každopádně je snímek povedený a toho je třeba se držet. O novou postavu malého medvěda se vůbec nejedná. Už byl použit v kresleném seriálu někdy v sedmdesátých letech a tvůrci ho nyní jen oživili.


Dodatečné informace

Původní název:
Paddington (více)
  • Velká Británie Paddington
Premiéra v ČR:
25. 12. 2014
Distributor:
A-Company
Země původu:
Velká Británie, Francie

Další z kolekce Paddington


Podobné