Kniha života

70%
Kniha života
Kniha života (The Book od Life) je americký animovaný film od producenta Guillerma del Tora a režiséra Jorgeho Gutierreze. Hlavním hrdinou příběhu je Manolo, mladý muž, který je na vážkách, zda naplnit očekávání rodiny nebo jít za svým srdcem. Než-li se rozhodne, kterou cestou jít, pouští se do neuvěřitelné dobrodružství, jež pokrývá tři fantastické světy, ve kterých musí čelit svým nejhlubším obavám.



Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
2.5
Animovaných filmů jsem za poslední léta viděl vážně hodně a Kniha života je bohužel jeden z nejhorších. Po stránce animace je to možná zajímavé a hodně barevné,ale mě tento styl tak úplně nesedl. Přišlo mi to velmi chaotické a neucelené. Vlastně ani nevím pro koho byl snímek dělaný. Pro děti je to málo dětinské a pro dospělé publikum je to málo zajímavé.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Původně jsem tady měl jednu hvězdu, ale druhé zhlédnutí všechno mění. Fakt originální příběh o lásce proplétající svět živých a mrtvých (ok corpse bride) a suprový soundtrack.
hrumsrt
hrumsrt
9 284 bodů
6
Placák s knihou ?..María byla teda povedená koketa ;). Fakt by mě zajímalo, kdo by chtěl chlubílka Joaquína. Na druhou stranu Manolo prostě sympatičtější a o level jinde. Jelikož je to "kniha života", tak se dá čekat, že přijde smrt. To, že jde jakoby o příběh v příběhu - tedy storytelling, mi nevadí, ale ty děti byly poněkud otravné. Hudební doprovod byl nádherný a sem prostě patřil! Snímek je to přeci jen originální, ale kvůli společným znakům s Coco, který je podle mě i o třídy jinde, tak jsem z toho neměl ten správný pocit okouzlení... Závěr byl řádně napínavý, ale trošku mi to přišlo dělané pro dětský úsměv ;) A finální "přeměna" překvapí! 65%

Dodatečné informace

Původní název:
The Book of Life (více)
  • USA Kniha života
  • USA The Book of Life
Země původu:
USA
Čeština:
Kniha života je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch