Captain America: Občanská válka

82%
Captain America: Občanská válka

Film studia Marvel Captain America: Občanská válka se odehrává v době, kdy Steve Rogers převzal vedení nově zformovaného týmu Avengers, který se nadále snaží chránit lidstvo. Dojde však k dalšímu incidentu, ve kterém sehrají Avengers nešťastnou roli. Politické tlaky vyústí ve vytvoření systému zodpovědnosti vedenému vládní organizací, jež na tým super-hrdinů dohlíží a řídí ho. Nová skutečnost Avengers rozdělí na dva tábory. Jeden vede Steve Rogers, jež hájí svobodu Avengers, aby mohli bránit lidstvo bez vládních zásahů. Druhý vede Tony Stark, který překvapivě zastává myšlenku vládního dohledu a zodpovědnosti. Připravte se vybrat si svou stranu a přidat se k non-stop akci na dvou frontách. (Falcon)




Recenze: Captain America: Občanská válka

Kinobox.cz
80%

A tentokrát to naštěstí nejsou prázdná slova. Avengers se skutečně vydávají na rozcestí, odkud nebude návratu a udají nový směr všem budoucím filmům. Pokud byl "věk Ultrona" zklamáním pro nulový dopad, zde podobná slova naštěstí neplatí.


Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
8.5
Captain America to už není film o jedné postavě,ale setkání Avengers v dalším snímku. Název nikoho oklamat nedokázal. Každopádně se jedná pro mne o jeden z nejlepších snímku od Marvel. Má to spád,má to povedenou akci,všechny možné hrdiny,vtip. Bratři Russoové tuhle loď jménem Marvel řídí velmi sebejistě.
Pete69
Pete69
29 372 bodů
7
Captain America, nebo Avengers? Je to vlastně jedno, Marvel v tom udělal totální zmatek, nebo alespoň slušný propletenec. Tak zde máme na postavy chudší Avengers se slušným příběhem, standardně nadprůměrnou digiakcí a další popcornový film. Dobré, účel to plní a dostal jsem to, co jsem čekal. Dříve bych dal 75%, ale 80% je za mě moc, takže 70%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Ten film není špatný, to v žádném případě ne. Ale je dobrý? To nevím. Rozhodně jsem přesvědčený, že není zajímavý. Má v sobě několik zajímavých momentů a scén, ale to není totéž. Povětšinou jde o rutinní hláškování a ubíjející akci (Russoovi opravdu nemají nic, co by šlo nazvat "stylem"), kdy oboje se zoufale snaží nejít k hraně. Je poměrně iritující sledovat, jak se dvě skupiny dvacet minut brutálně rubají a přitom na sebe pokřikují, jak jsou furt kámoši. Chtělo to trochu víc emocí, trochu opravdového napětí a tvrdého konfliktu, kde by hrozilo, že se někomu něco vážně stane. Zvlášť když se z pomsty snaží scénář udělat vyloženě téma. Takhle žene vlastně zbytečné mlácení (nikdo nikomu doopravdy nechce ublížit a je to zdrazňováno) jen premisa a vidina boje jako takového bez následků - postavy se bijí jen proto, že se bít musí, a fyzická konfrontace je jen stopka pro děj (který film z poslední doby to jen připomíná? Jen v BvS se aspoň chvíli tvářili, že to myslí s terminací toho druhého vážně) a nejpatrnější to je ve chvíli, kdy se profackují Black Widow a Renner - tyhle dvě postavy tak, jak jsou definovány, by to nikdy neudělaly, prostě by si to vyříkaly. Ale ve scénáři se píše, že se poperou, tak se holt poperou. Dokonce i konečné střetnutí bylo tak záměrně rozmělňováno (Captain pouze brání Tonymu, aby si došlápl na Buckyho, těžiště hněvu je opět posunuto mimo ně a pořád platí, že ani jeden nechce zasadit tomu druhému konečnou ránu), že jsem se prostě nezačal zajímat. A tak je to s celým konfliktem. Megalomanie se tu tedy střetává s plytkostí, což je vůbec nejhorší kombinace. Ale napsáno to zní mnohem kritičtěji, když se to vezme kolem a kolem, je Captain poctivý film, přesněji řečeno nudný film, ve kterém je spousta dobrých scén. 70 % zaokrouhleno dolů, protože se celkového podhodnocení fakt nebojím. PS: Uvědomujeme si všichni, že aby mohl Black Panher budovat supertajné základny a financovat si svoje fetiše, musí nevyhnutelně vykořisťovat chudáky poddané ve své zemi? Jen že to bez toho nejde... :)


Dodatečné informace

Původní název:
Captain America: Civil War (více)
  • USA Captain America: Občanská válka
  • USA Captain America: Civil War
Premiéra v ČR:
5. 5. 2016
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
250 mil. USD
Tržby:
1 153,34 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Captain America: Občanská válka je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Captain America: Občanská válka


Podobné


Powered byJustWatch