Captain America: Občanská válka

82%

Komentáře a recenze 114

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8.5
Captain America to už není film o jedné postavě,ale setkání Avengers v dalším snímku. Název nikoho oklamat nedokázal. Každopádně se jedná pro mne o jeden z nejlepších snímku od Marvel. Má to spád,má to povedenou akci,všechny možné hrdiny,vtip. Bratři Russoové tuhle loď jménem Marvel řídí velmi sebejistě.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
7
Captain America, nebo Avengers? Je to vlastně jedno, Marvel v tom udělal totální zmatek, nebo alespoň slušný propletenec. Tak zde máme na postavy chudší Avengers se slušným příběhem, standardně nadprůměrnou digiakcí a další popcornový film. Dobré, účel to plní a dostal jsem to, co jsem čekal. Dříve bych dal 75%, ale 80% je za mě moc, takže 70%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Ten film není špatný, to v žádném případě ne. Ale je dobrý? To nevím. Rozhodně jsem přesvědčený, že není zajímavý. Má v sobě několik zajímavých momentů a scén, ale to není totéž. Povětšinou jde o rutinní hláškování a ubíjející akci (Russoovi opravdu nemají nic, co by šlo nazvat "stylem"), kdy oboje se zoufale snaží nejít k hraně. Je poměrně iritující sledovat, jak se dvě skupiny dvacet minut brutálně rubají a přitom na sebe pokřikují, jak jsou furt kámoši. Chtělo to trochu víc emocí, trochu opravdového napětí a tvrdého konfliktu, kde by hrozilo, že se někomu něco vážně stane. Zvlášť když se z pomsty snaží scénář udělat vyloženě téma. Takhle žene vlastně zbytečné mlácení (nikdo nikomu doopravdy nechce ublížit a je to zdrazňováno) jen premisa a vidina boje jako takového bez následků - postavy se bijí jen proto, že se bít musí, a fyzická konfrontace je jen stopka pro děj (který film z poslední doby to jen připomíná? Jen v BvS se aspoň chvíli tvářili, že to myslí s terminací toho druhého vážně) a nejpatrnější to je ve chvíli, kdy se profackují Black Widow a Renner - tyhle dvě postavy tak, jak jsou definovány, by to nikdy neudělaly, prostě by si to vyříkaly. Ale ve scénáři se píše, že se poperou, tak se holt poperou. Dokonce i konečné střetnutí bylo tak záměrně rozmělňováno (Captain pouze brání Tonymu, aby si došlápl na Buckyho, těžiště hněvu je opět posunuto mimo ně a pořád platí, že ani jeden nechce zasadit tomu druhému konečnou ránu), že jsem se prostě nezačal zajímat. A tak je to s celým konfliktem. Megalomanie se tu tedy střetává s plytkostí, což je vůbec nejhorší kombinace. Ale napsáno to zní mnohem kritičtěji, když se to vezme kolem a kolem, je Captain poctivý film, přesněji řečeno nudný film, ve kterém je spousta dobrých scén. 70 % zaokrouhleno dolů, protože se celkového podhodnocení fakt nebojím. PS: Uvědomujeme si všichni, že aby mohl Black Panher budovat supertajné základny a financovat si svoje fetiše, musí nevyhnutelně vykořisťovat chudáky poddané ve své zemi? Jen že to bez toho nejde... :)
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Nejslabší Kapitán. Ale protože to má stejně blíž k filmům s komplet Avengers než k samotné sólovce, je to rozhodně nejlepší film s tlupou Avengers. Příběhově je to pořád stejně silné (jako poslední CA), snad jen těch postav (a některých sakra zbytečných) je tady až moc. Ale Spidey best.
lamps
lamps
15 156 bodů
9
Dlouho jsem nad hodnocením rozmýšlel, ale skutečnost, že mě film o nezranitelných a chladnokrevných Avengerech uzemnil, dějově vtáhnul a emocionálně oslovil, u mě nakonec po zásluze zvítězila. Když si v závěru před kamerou krátce zašpásoval Stan Lee, trochu vyjeveně jsem si uvědomil, že opravdu sleduji další krůčky marveláckého dítěte, které si ještě před čtyřmi lety hrálo jednoduchoučkou komiksovou hru na zlé a hodné, v hlavní roli s konvenčními hrdiny bez špetky skutečného lidství a strachu, aby nyní dospělo do sofistikovanějších a osudovějších "herních" pravidel, pevně zakořeněno v realitě a pravděpodobnosti následků soužití s okolním politickým světem. Konflikt je zažeháván zcela přesvědčivě a plnohodnotně na několika frontách, přičemž nepřestává expandovat až do nabitého finále, které se díky silným motivacím většiny postav a nejednoznačnosti zla i dobra stává mým osobním číslem jedna, stejně jako se Občanská válka řadí na pozici ne přímo nejoblíbenější, ale určitě mnou nejrespektovanější marvelovky... Opravdu těžko si lze představit lepší způsob, jak do podobně vážného příběhu napasovat tolik egoistických superhrdinů, aniž by se jejich motivace vzájemně rušily a jejich společné konverzační scény působily nadbytečně a neúčelně. Humor jde stranou, emoce vřou a Avengers jsou konečně zranitelní nesvéprávní.... Plus bombastický vizuál, nápaditá akce a dvě ultra-sexy kočičky, které pozvedají minimálně estetickou funkci opravdu na samotný vrchol - ani zbytek k tomu ale nemá daleko.
  • Scénář, který dokáže překvapit
  • Inteligentní a věrohodně motivovaný (polo)záporák
  • Šikovné propojení s realitou
  • Návaznost na předešlé díly a otevřený konec
  • Sexy Scarlett Johansson a Elizabeth Olsen
  • Málo prostoru pro Ant-Mana
  • Romantická vsuvka Kapitána Ameriky
sabule
14 227 bodů
8.5
Capitan je prostě comicsová klasika,která skalní fanoušky nezklame a celý film jede na akční vlně.
bayern
13 716 bodů
7
Výborné zpracování comicsu a dobré tempo filmu,kde se vůbec nenudíte a děj slibně finišuje.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
10
Občanská válka zahajuje fázi 3 Marvel Cinematic Universe. Spojuje skoro všechny hrdiny z těchto filmů (chybí Thor a Hulk), režírovali jí bratři Russovi.......... a vyšlo to. Občanská válka ale podle mně nenese název který by si zasloužila (podobně jako Batman v Superman) Občanská válka však rozhodně dopadla lépe než duel Batmana a Supermana. Délka je akorát a každá scéna má smysl a nemáte dojem že by něco chybělo. Dále je tu velký problém v tom že nebudete vědět která strana má pravdu (Já byl team Iron Man i když jsem uvažoval o změně strany) a tím více se budete zajímat na motivy. Občanská válka ale podle mně nenese název který by si zasloužila (podobně jako Batman v Superman) Občanská válka však rozhodně dopadla lépe než duel Batmana a Supermana. Délka je akorát a každá scéna má smysl a nemáte dojem že by něco chybělo. Tento film také poprvé představuje Black Panthera a nového (již třetího) Spider-Mana. Black Panther je skvělý hrdina a docela neznámý Chadwick Boseman je v té roli úžasný. A Spider-Man? Tom Holland je nejlepší Spider-Man. Možná proto že je věrnější komiksu (až na docela mladou tetičku May) Daniel Bruhl v roli Barona Zema je také úžasný. Je další záporák kterého budete nenávidět ale zároveň v něj máte úctu. Docela dobré výkony předvedly i Sebastian Stan, Elizabeth Olsen a Paul Bettany. Největší překvapení je ale Jeremy Renner který je v tomto filmu jako Hawkeye nejlepší. Občanská válka není nejlepší film od Marvelu ale do mé Top 10 patří.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
9
Skvěle sehrané. Perfektní akce i zábava. Až na toho cucáka Spider-Mana. Měl by být starší a ne tak dětinsky mladý. Byl mi k smíchu Proč se musí už v každém filmu objevit celá řada hrdinů? Stačí jeden viz. Avengers. Jen malá připomínka. Ale potěšila přítomnost známých superhrdinů a jejich nástup na scénu. Film je opravdu povedený.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Pro Civil war mám slabost kvůli jejich genialitě padoucha, který proti sobě poštve dva nejzajímavěji charaktery Marvel universa a nechá je si dát po hubě. A diváci jásají a já taky, tohle je fan service podle mého gusta.