Až po uši

67%
Až po uši
Plakát traileru

Třináctidílný seriál, kterým společnost HBO Europe pokračuje ve vlastní české hrané tvorbě, režíroval Jan Hřebejk. Scénář napsaly Iva Klestilová a Tereza Dusová. Hlavní postavy vyprávění, které se milostně zaplétají v homosexuálních i heterosexuálních vztazích, ztvárnili oblíbení čeští herci a herečky.

Seriál Až po uši začíná tam, kde většina seriálů podobného žánru končí. Nezanechává diváky stát na prahu domácností a ložnic, ale s nadhledem a humorem je zatahuje do koloritu vnitřních světů, kde mezi milostnými povyraženími prosakují na povrch obavy a traumata, před kterými hrdinové seriálu utíkají: matka alkoholička, nechtěně těhotná přítelkyně, ztracený otec, nevěrný manžel, sebevražda sestry nebo nešťastná láska. Všechna tato bolest se musí v něčem utopit: v sexuálních avantýrách, alkoholu nebo v práci. A za instantní řešení svých krizí musí samozřejmě každý také poctivě zaplatit. (HBO Europe)





xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
2
První řadu jsem nedokoukal, nicméně druhou jsem z pracovních důvodů viděl celou. Je to nesnesitelně fádní, je to směšně umělé, něco jako Deník Dity P. mínus vaření plus snaha o to vypadat trochu jako Sex and the City. Všichni zúčastnění mají na víc a nechápu, proč to zastřešuje zrovna HBO. Prý to mají lidi rádi... no to potěš.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Bavilo mě to. Což bych se ještě po prvním dílu fakt neodvážil tvrdit. Možná za to může HBO placebo efekt, ale fakt se mi to zdá dobře udělané a dialogy rozhodně uši netrhají jako u podobných tuzemských vztahovek. S01-6.5/10
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
6
Absolutně nerozumím tomu, kam se podělo to kouzlo, které si s sebou neslo HBO Europe do té doby. Spolupráce České republiky s touhle britskou společností je něco úžasného. Čeští tvůrci dostanou dostatek peněz, které si museli vyžádat až při schválení svých záměrů, tedy ne jen tak ledajaký projekt se pod záštit téhle světové společnosti dostane. První spolupráci, tedy seriál Terapie osobně odzkoušený nemám, ale jinak zkušenosti opravdu pozitivní. Před tímhle předcházel ještě Hořící keř, který je zkrátka tím tématem silnější a následně pak provedením o to více rezonuje. Za vrchol pak považuji dva nejnovější seriálové počiny - Pustina a Bez vědomí, z niž úplně sálá, že to je něčím speciální, že ten seriál má opravdu svoji kvalitu a HBO se to vyplatilo. Ale to samé nemohu říct o tomhle počinu.. Je to celé takové rozladěné, bez jasné vize a točící se v stejných kruzích pořád dokola. Ano, řemeslně je to velmi dobré, kdy obzvláště chválím hudební stránku a vůbec ale záběrování hlavního města. Stejně tak casting je dosti schopný a pestrý. Jen zkrátka ten příběh je na mě až moc volný a docela bez vize. Není tam úplně nic, proč bych se vracel a pouštěl si další epizodu, že musela vítězit taková slepá důvěra, že přece HBO v tom něco vidělo. Ano, paráda vztahy a láska to je koření života.. Jenže tady je to takové rozladěné, že být to na ČT nevidím v tom něco navíc. Být to vydané dnes, budou na to navíc nadávat, že tam schválně nacpali lesbický vztah, aby vyhověli západním požadavkům.. Ale to nic nemění na tom, že to má větší srdíčko a myšlenku než naprostá většina české seriálové produkce posledních let, jsme na tom hodně špatně... Takže nic moc, nejlepším zkrátka je ta podtitulková skladba... EDIT: Po druhé sérii panuje zklamání, postavy nám usadili a nějak nechápu, kam už by měli mířit, a tak všechno má tendenci připomínat nadplán, o jaký nejen že nestojím, ale navíc i pošlapává, co bylo na seriálu fajn. Umělá příběhová linka, která se navíc už ani neudrží v nádherném snímání Prahy a cpe se kam nemá.. Proč je Ema s tímhle? Proč tenhle taxikaří? Skok, jaký se mi nelíbí.. Jak může projekt, který drží HBO nakonec zkryplit do takového rutinního nováckého paskvilu... Lepší to po těch 13 epizodách vypnout, uzavřené to je a za ten zážitek to zkrátka nestojí. 1. série - 60%. 2. série - 40%.

Dodatečné informace

Původní název:
Až po uši (více)
  • Česká republika Až po uši
  • Česká republika V objetí
Premiéra v ČR:
2. 11. 2014
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch