Cesta naděje

66%
Cesta naděje

Oscarový Russell Crowe, hrdina z Gladiátora nebo Čisté duše, se v novém výpravném filmu vydává na Cestu naděje. Čeká ho dobrodružná pouť napříč neklidným Tureckem po první světové válce, kde pátrá po osudu svých tří synů, kteří se nevrátili z bitevního pole. Epický a silný příběh plný odhodlání je osobním projektem Russella Crowea, vedle hlavní role zarputilého otce totiž snímek Cesta naděje i režíroval.

Australský farmář Joshua Connor má zvláštní talent pro hledání vody pod zemí ve vyprahlé krajině. Svůj instinkt bude muset využít v životním dobrodružství, aby se v cizí nepřátelské zemi dostal na místo nejděsivější bitvy první světové války a našel své tři syny. Cesta ho z australského kontinentu vede do Konstantinopole (dnešního Istanbulu), na rozhraní Evropy a Asie, doprostřed chaosu hroutícího se impéria Osmanské říše. Connor se musí zorientovat v neznámém prostředí plném exotiky. S nečekanou pomocí pak začíná soukromé válečné tažení, neméně velkolepé než to, které zde nedávno skončilo. Další hvězdou filmu je Olga Kurylenko ( Quantum of Solace, Nevědomí ) jako krásná majitelka hotelu, ve kterém hlavní hrdina přebývá. (Bontonfilm CZ)




Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Není to špatný film, námět vlastně velmi dobrý , ale potenciál ne zcela využit. Russel Crowe = dobrá volba ( dva platy také dobré :) ). Příběh je ale místy velmi velmi utahaný a nudné pasáže nelze jen tak v klidu prominuout. Závěr slušný.. celkově mi to ale nedá za více než 70% a to s přimhouřeným očkem za režizérský debut Russella Crowe.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Na debut celkem dobré. Hlavně z řemeslného hlediska. Válečné scény na jedničku, ty komorní taky mají svou sílu, ale problém je že ten mix romantiky a válečného dramatu spolu až tak moc nefunguje. Navíc hlavnímu hrdinovi šlo všechno až podezřele na ruku.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Russell Crowe si po sérii spoluprací s Ridley Scottem natočil také film. Od mistra odpozoroval cit pro epično a střih, ale je to samozřejmě herec, takže vsadil spíš na psychologii postav a příběh, kde se průběžně mění sympatie k ostatním aktérům, než je on sám, protože jeho postava je klaďas k pohledání, a to je samozřejmě dobře. Cesta naděje je kombinací válečného, psychologického a rodinného filmu a je to na debut silné sousto, kterého se Crowe zhostil hodně slušně. Kvalitní film z míst, kde třeba Hollywood vůbec netočí.

Dodatečné informace

Původní název:
The Water Diviner (více)
  • Austrálie Cesta naděje
  • Austrálie The Water Diviner
Premiéra v ČR:
26. 3. 2015
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
Austrálie, Turecko, USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
22,5 mil. USD
Tržby:
15,52 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Cesta naděje je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch