Gangster Ka

69%
Gangster Ka
Na tuzemské poměry nevídaně temný a dynamicky střižený kriminální thriller čerpá z osudů nechvalně proslulého mafiána Radovana Krejčíře a čerpá z literární předlohy z pera investigativního novináře Jaroslava Kmenty. V žánru etablovaný režisér Jan Pachl do role protagonisty obsadil drsně vyhlížejícího Hynka Čermáka, jehož ztvárnění chladného a rozporuplného muže dodalo kriminálnímu příběhu na autenticitě. Gangster Ka představuje typický narativ, kdy se z vcelku obyčejného zlodějíčka stává jeden z nejmocnějších mužů podsvětí. S tím se však pojí i stále stupňující se pozornost policie. Drsný thriller přesvědčivě uzpůsobuje žánrové tropy lokálnímu prostředí a zpřítomňuje mrazivý zážitek vycházející ze skutečných událostí.



Recenze: Gangster Ka

Kinobox.cz
60%

Režisér Jan Pachl zvládl věrohodně vykreslit mikrosvět českých gangsterů a i když mu scénář ne vždycky jde na ruku, podrží ho v každé scéně herci. Už kvůli nim se na druhý díl vlastně docela i těším.


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7
Dobře zahrané a zrežírované. Co víc dodat? Děj musí být všem co se trochu zajímají dostatečně známý a jasný. Hynek Čermák se na roli Káčka skvěle hodil a každou scénu ve které se objevil si ukradl pro sebe. Atmosféra byla místy až mrazivá a film nám aspoň trochu ukazuje jaký ten bordel vlastně u nás máme.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
7.5
Někteří čeští herci se prosazují až daleko po čtyřicítce - Hynek Čermák je ukázkový příklad: kdo o něm měl před deseti lety (respektive předtím, než šel Okresní přebor nebo film Nevinnost) aspoň tušení? Je to ku prospěchu české kinematografie, kde se v posledních patnácti letech točily pořád stejné ksichty (Macháček, Trojan), takže svěží vítr středního věku profukuje mírnou zatuchlost. Čermákovi "Káčko" sedlo dokonale, v roli se našel a nastartoval řadu dalších rolí z obou stran zákona; nepřehrává, je civilní a uvěřitelný, hraje jakoby "zevnitř", bez okázalých gest. Za mě pozdní, ale veliký herecký talent.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Podle mě jeden z TOP ČR filmú natočených za posledních pár let. Nrvím, jak dalece je příběh podobný tomu skutečnému Krejčiřouvu, ale mě se ten film prostě líbí. Hynka Čermáka nepovažuji za skvělého herce, ale v tomoto filmu se mu to povedlo. Chválím.

Dodatečné informace

Premiéra v ČR:
10. 9. 2015
Distributor:
Bioscop
Země původu:
Česká republika
Čeština:
Gangster Ka je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Další z kolekce Gangster Ka


Podobné


Powered byJustWatch