Danielův svět

66%

Komentáře a recenze 10

Dle počtu bodů
limeta
limeta
5 177 bodů
6.5
Film jako takový mi přišel příliš rozvleklý. Velmi oceňuji odvahu hlavního protagonisty. Film zaujal hlavně jako podnět k úvahám a k zamyšlení nad životem příslušníků sexuálních menšin.
Blackhand47XD
Blackhand47XD
2 502 bodů
8
Tak jsem se utvrdil v tom, že je můj učitel literatury pedofil. Velmi si cením toho, že s tím jako člověk vyšel ven, za což si zasluhuje mou podporu a můj respekt. Jen málo lidí s podobnými problémy o tom vůbec někomu řekne, natož o tom natočí dokumentární film. Dobrá práce, pane Kubec, jen dál ukazujte světu, že i mezi pedofily jsou dobří lidé, kteří mají své problémy.
stantheman
stantheman
2 399 bodů
7
Velmi odvážný počin a neskutečná odvaha hlavního hrdiny... takhle se obnažit...s takovou úchylkou....určitě jako dokument chvályhodné až obdivuhodné...člověka až mrazí...až jsem měl strach z budoucnosti která čeká na Daniela...
JaneA
5 bodů
Dokument otevírá bránu diskuzí o dalších lidech trpících deviací. Předpokládám, že tento tvůrčí team si brzy vybere další ožehavé téma, které "musí" naše společnost akceptovat,určitě to bude nějaká neobvyklá záležitost, např. zoofilie. Bude to určitě cesta do hlubiny duše zoofila, který hladí zvířátko a nehodlá ho zatím nijak zneužít.V celé své podstatě je tento dokument scestný, protože lidem trpícím úchylkou a úplně klidně si dovolím to tak nazvat se nepomůže tím, že se jejich úchylka vystaví všem na odiv a společnost pod mediálním tlakem několika bláznů-tvůrců dokumentu, byť oceněných jakkoli bude cloumána protichůdnými názory z různých řad.Všichni máme soucit ke komukoli, kdo má potíže, tak už je nastaveno lidské vědomí a doporučila bych tomu protagonistovi spíš kvalitní léčbu, protože jeho problém rozhodně normální není a tak pomoc potřebuje, ale mediální kampaň za práva pedofilů není tou správnou pomocí. NIKDO z tvůrců a porotců udílejících ceny se vůbec nezabývá duší dítěte a nezletilce a už vůbec ne tím, co může v nezralém člověku, který nemá ještě správný odhad, způsobit pro jeho další život osobní kontakt s deviantem, byť nyní hodným a ukázněným.Když pomineme, že pedofilie je v ČR trestným činem dle zákona, zamysleme se aspoň nad tím, že pokud budeme podporovat mediálně "menšiny" deviantů, mohou tito vyrazit do světa s posvěcením své úchylky a společenskou tolerancí, ačkoli sami za své činy nenesou odpovědnost - jedná se přeci o nemoc....a s kuráží zneužít nějaké díte ve své blízkosti, ačkoli statistiky hovoří zatím pro ně.Děti jsou zneužívané spíš příbuznými, ale každý jsme něčí příbuzný, že?Předpokládám, že i Daniel....Jak se může vůbec používat taková statistika objektivně v tomto konkrétním případě.....Nepřeji tvůrcům tohoto dokumentu, aby se jejich vlastní synové stali objektem nezištné lásky Daniela a jemu podobných,když má tento ještě svůj dlouhý plodný život před sebou a nikdo neví, jak s přibývajícími léty bude zvládat své touhy.Až se celoživotně bude muset trápit nedosažitelností své vášně, jestli se jednoho dne na to už nevykašle a po nějakém dítěti nesáhne.Odříkaného totiž největší krajíc!