Divoké historky

78%

Komentáře a recenze 52

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6.5
Divoké historky jsou skvělou směsí pikantních povídek,které jsem dlouhou dobu řadil velice vysoko. Po druhém shlédnutí a menším uležení v hlavě musím hodnocení snížit. Všechno dobré jen ty závěrečné pointy zacházeli až moc do extrému. Možná by bylo lepší držet se trochu více při zemi.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8.5
Hodně dobrý kousek. Několik nevšedních příběhů s nevšedním konce + malý, opravdu malý happyend. Z každého záběru je vidět, že to není americká produkce a film je prostě svůj. I když to není ucelený film, zapadá to do sebe perfektně a snímek zanechá dojem. 85%.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Šest šílených minipříběhů, které mají společného hrdinu jménem "Nervy v kýblu". Fakt divoké historky, kvalitativně dost vyrovnané a hlavně skvěle napsané.
lamps
lamps
15 156 bodů
8.5
Pikantní historky "ze života" plného nespravedlnosti, hamižnosti a zloby, které možná jako celek nemají filmařsky čistou a všeobjímající výpovědní hodnotu, ale každá z povídek uhrane nebo zcela ohromí svou formální kreativitou či vskutku vražedným vypointováním. Úvodní předtitulková sekvence s letadlem parádně navnadí úžasným černohumorným charakterem, zbytek je minimálně nepolevující osobitá jízda, kde sice povídka o dvou řidičích uprostřed dálniční pustiny formálně naprosto dominuje a krade si nadpoloviční většinu emocí jen pro sebe, ale přesto nacházím výhradně slova chvály - snad jen vyprávění o úskalích odtahové služby je se svou až bizarně satirickou pointou trochu moc out....
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Parádní historky pokaždé vyhrocené do největšího možného kalibru. Nevýhoda, jak už to u povídkových filmů bývá je, že některé jsou lepší a některé horší. Mě se ale líbili všechny a proto i takové hodnocení. Pokud tedy budete dost nasraný, tak si tohle pusťte a budete vědět, že to není dobrý nápad.
Arthur Logoff
Arthur Logoff
7 771 bodů
7
Šel jsem na tento film, protože ukázky slibovaly černý humor téměř tarantinovského typu. A nezklamalo mně to :) Už úvodní scéna s letadlem byla výborná. A povídka s blbou nevěstou tomu dala pak korunu! Poučení do nového roku zní: neserte se do souseda, když nevíte čeho je schopen :)
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
8
Zkrátka, italové...
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
7
Argentinsko-španělská, velmi vášnivá, slepenice šesti na první pohled nesouvisejících povídek, ukazuje s velkou dávkou ironie lidi v těch nejvyhrocenějších situacích a ani jednou necouvne. Dobře zahraná, napsaná i natočená komedie sice lehce kvalitou kolísá u jednotlivých povídek, ale ve výsledku skvěle pobaví, stačí se nebát něčeho odvážnějšího.
marie-kolarova
marie-kolarova
2 829 bodů
8
Divoké historky nejsou vysloveně brutální, je třeba v nich vidět nadsázku. Dotýkají se totiž i témat, které nepochybně netrápí jen Argentince, jako je korupce, přesvědčení zbohatlíků, že za peníze je možné koupit všechno, a obecně sociálních problémů ve společnosti. Szifrón oproti Tarantinovi zvládá i psychologii postav. Nejsou to jednoúčelové figurky, ale živoucí lidé. V každé povídce je výborně zvládnutý bod zlomu, to pomezí, kdy se obvyklé standardní řešení zvrtlo. A k tomu správná jižanská vášeň a už svištíme po té klouzačce dolů.
frantisek-navorka
2 707 bodů
8
Když svatbu, tak jedině jako v Historkách. Ať je o čem mluvit :-)