Dead Snow: Rudý vs. Mrtvý

69%

Komentáře a recenze 17

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
8
Tommy se z prvního dílu poučil a dvojku natočil ještě o několik stupňů lépe. Vsadil více na komediální strunu což se náramně vyplatilo.Film takřka po celou dobu nenudí a 100 minut uteče jako mrknutí oka. Závěrečná bitva na trávníku za barákem,nebo probrání v nemocnici a následné oživování chlapce patří mezi vůbec to nejlepší v celém filmu. PS: závěrečná scéna podložená písní total eclipse of the heart musí rozehřát i to nejzamrzlejší srdce.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
8
Zombie v uniformách německých nacistických vojáků jsou zpět a v plné síle. A jak prozrazuje název, nezůstane jen u nich. Snímek navazuje na předchozí dějství a pokračuje v legráckách za pomoci nejrůznějších motivů ze starších hororů. A tentokrát došlo i na jiné žánry. Horor však pochopitelně plně zůstal. Stejně jako minule, ani zde to nejde bez filmové znalosti ke správnému uchopení daných vtípků. Už na začátku se nám například připomene motiv ze snímku 'Evil Dead 2'. Příběh je tentokrát více dějově plnohodnotnější. Máme tu tým amerických lovců zombie, bezradný místní policejní sbor a ve finále souboj mezi dvěma armádami připomínající rvačku hooligans. Jen to zkrátka film nebrající se vůbec vážně o epické bitvě plného humoru a šílenství. Neustále se něco děje a gore efekty mají doslova žně. Opět je vidět nízký rozpočet, ale tvůrci fanouškovsky do toho dali všechno. Snímek tak má patřičnou dynamiku a tempo. Je také potřeba vyzdvihnout závěrečnou píseň od Bonnie Tyler, po všem tom dění, v českém překladu 'Úplné zatmění slunce'. Pro toho, kdo má smysl pro černý humor, brutální.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Nehorázná hovadina, která ale naštěstí dokáže bavit svižným dějem a nacistickýma zombie. Naštěstí se většinou drží Wirkola při zemi a do jisté míry to dává smysl. Pro mě překvapení roku 2014.
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
8
První díl ze srdce nesnáším, dal jsem mu dokonce odpad, proto jsem na dvojku nechtěl nikdy kouknout, ale hodnocení a doporučení ostatních mě přinutilo se na dead snow 2 kouknou a udělal jsem dobře. Jde o úžasnou komedii, plnou krve, ale i luxusních charakterů, hrozně mě to celé bavilo. Dementní policajti, mentál, kterého pořád oživují, Zombie tým, Martin s náckovskou rukou, prostě naprosto úžasně vymyšlené, od začátku do konce, příběh je taky skvělej, jsem rád, že jsem tomu dal šanci, protože jde úplně o něco jinýho než u jedničky, i když to je na první pohled to stejný. Doufám, že někdy v budoucnu vymyslí i trojku, i když nevím, jak by překonali takovou bitvu, která byla ve dvojce. Velká spokojenost. 80% .... Konečně 666 koment... teď už se mi nechce nic psát, tohle číslo by tu mělo zůstat navždy.
Chimpanzee21
Chimpanzee21
3 867 bodů
7.5
Z vážného prvního dílu, který nebyl úplně to správné se stala absolutní parodie, a když to budeme brát zejména jako komedii s minimálními hororovými prvky, tak se jedná opravdu o veliký skok od prvního dílu. Dvojka začíná jako komedie, pokračuje jako komedie a končí jako komedie. Určitě skvělý film na večer, ale musíte před tímto činnem vidět jedničku...
slord
slord
3 832 bodů
10
Uletená zombie záležitosť, ktorá zaujme svojou brutálnosťou, čiernym humorom a obsahuje veľa dobrých nápadov, ktoré posúvajú zombie žáner do iného levelu. 9/10
kery-
kery-
3 671 bodů
10
Dlouho jsem marně hledal film ze kterého bych padnul na prdel. Pro někoho totální píčovina, pro mě dokonalost kombinace žánrů horor/komedie. Narozdíl od ostatních žánrovek to nejede pouze jenom otřepaným klišé stylem, kdy se jede jen na vtip a na ostatní podstatné věci, které dělají film filmem, se kašle. Tady vše perfektně spolupracuje - kamera, soundtrack, létající vnitřnosti, scénky u kterých se člověk jen diví že to mohlo jít na Blu-Ray, hlášky a sympatické postavy u kterých si nebudete přát smrt (NIKDY se mi nestalo abych koukal na takový krvavý masakr a přál si, aby to nikdo z hlavních neodsral)... Na pokračování se čekalo dlouho, ale kdybych věděl, že to dopadne až takhle suprově, tak bych klidně řekl "jasně, nechvátejte". Za mě plnej, nenudil jsem se ani chvilku. Podle závěrečné scény to vypadá na trojku, takžeee..."jasně, nechvátejte".. :)
Ombak_Penari
2 764 bodů
8
Tommy Wirkola je magor. To je naprosto jasné. A umí točit magoří filmy. Dvojka Dead Snow je naprosto ujetá a tak přeplněná černým humorem, že se tomu prostě nedá odolat. Chvílemi se z toho člověku dělá šoufl, ale je to prostě hrubá sranda a to dobře udělaná. Film je zábavný od začátku až do konce a nemá v podstatě žádná hluchá místa. Žádný povrchní a nudný druhý díl. Teprve tady se Tommy definitivně utrhl ze řetězu a doslova se vyřádil. Pro slabší povahy nedoporučuji, ale kdo se rád baví přečerpáváním benzínu pomocí lidských střev, ten nemůže být zklamán. Na poli úchylné srandy snímek stojí hodně vysoko někde po boku Braindead a podobných.
Maza2222
Maza2222
56 bodů
9.5
Ok, tak jsem to dokoukal. Tak čím začít, příběhem, který je hodně zajímavý a dost dobrý. Co dál? Výkony herců. Ty se povedli.!!!SPOILER!!!- První scéna v autě-luxus, pak je to v nemocnici, zabije se policista značkou od Mercedes hm , Náhoda, ne? Občas nějaká strašidelná scénka, nějaká vraždička, hodně dobrá byla scéna , jak zabily tu holku ve vaně. Pak lehká nuda a já měl pocit, že to vypnu a pak.... Zombie tank, bože, co to bylo? To bylo tak super. Pak ještě zombie, co vytvoří Rudou armádu a budou bojovat s mrtvýma náckama. Zajímavé. Hodně mě pobavila scéna, jak z toho zombíka tahal střevo, potom ho hodil na ten eletrickej drát a toho Zomba to zabilo. Legrace. Potom je souboje mezi mrtvou a rudou armádou. Akorát ten Herzog to s tím tankem schytal, jak mu ustřelil hlavu (škoda :D). Martin a Herzog- Oba na mě působili víc než v minulém díle a ta jejich závěrečná bitva mezi nima-luxusní. Luxusní byli i další souboje, ale ten s Herzogem s Martinem byl best. Bylo tam dost vtipných scén, hlavně mě pobavila scéna ,,Ty pí*o!'' nebo jak toho člověka ( nebo Zomba) přejel tank. Řekl bych ale, že jednička je lepší. Wirkola se přesunul z chaty do města a to bylo super. S brutalitou to bylo přehnané, ale bylo to i tak dobré. Plno krve, plno akce, strašidelné scénky, nějaká vraždička a vtipné scénky-Tak má vypadat správný horor s mixem komedie a akce. Jenomže u 1 jsem se nasmál víc. Ale i tak tento díl rozhodně doporučuji. 100%.