Kniha džunglí

79%

Komentáře a recenze 66

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8
Po vizuální stránce se můžeme bavit o totálním orgasmu. Kniha džunglí nabízí opravdovou rozmanitost krajiny a nádherně vyhlížející zvířata. Příběh není tak zábavně podaný jako v animáku z roku 1967,ale Jon Favreau je natolik nadaný režisér,že si vystačil i bez zbytečných taškařic. Velmi příjemná podívaná.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
8
Rozhodně nejlépe natočený příběh o Mauglím. Balú je nepřekonatelný, Šér chan skvělý. I když jsem tomuto příběhu nikdy nepropadl, tohle se mi vážně líbilo. Vše jako živé. V příběhu není nic extra přehnané a celé to půspbí symapticky a pohodově. Myslím si, že konečně rodinná podívaná bez 100% animace.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Spíš na tom není nic špatně, než že by bylo něco dobře. Disneyovský automat na nostalgii, který staví na dokonalém technickém zpracováním. Je to ostatně právě kontrast nejmodernějšího CGI a klasického příběhu, co lidi rajcuje - kdyby to bylo úplně stejné, ale animované 2D animací, nikoho by to nezajímalo. 3 a 1/2
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Moje první setkání s Knihou Džunglí. Předvídatelný příběh vůbec nevadil, fakt že mi to často připomínalo Lvího krále taky ne, hlavně proto, že to do puntíku splňuje požadavky na top rodinný film. Navíc ten vizuál je fantastický.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Animák z roku 1967 byl zábavnější, ale tohle je vizuálně natolik bombastická a přesvědčivá adaptace Kiplingova románu, že ze dne na den dodala jemu čtenářský a sama sobě divácký lesk na dlouhá léta dopředu. Nekonají se sice žádné emocionální spršky a Favreau diriguje narativní koncept v rovinách bezpečného rodinného bijáku, ale úžasné CGI chvílemi snad překonává vše, co jsme dosud mohli vidět, nekonvenčnost a majestátnost prostředí i hrdinů z každého záběru přímo sálá a korunu nasazuje fantastický původní dabing. Dlouho mě tak nemrzelo, že jsem nějaký film prošvihl v kině...
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
10
Nová Kniha džunglí je napůl adaptace staré knihy od Kiplinga a napůl remake starého animáku z roku 1967 (Kterou já mám velmi v oblibě). Je to něco na způsob Alenky v řiši divů (2010), Zloby a Popelky (2015). Film má nejlepší hlasové obsazení od Kung-Fu Pandy. Stál 175 milionů a ani jeden záběr není pravý. A je to skvělé. Lidi od Disneyho se zase vyřádili a to hodně dobře. Všechna zvířata vypadají opravdově, i když víte, že nejsou a navíc jim animátoři dali oči jejich hlasových představitelů. Naprosto parádní je tato trojka zvířecích postav- Šer Khána nebudete nenávidět, ale budete ho mít rádi i když je to psychopat. Baghíra vám bude připadat jako moudrý rádce a Baloo bude taková postava jejiž plakáty byste chtěli po celém pokoji. Neel Sethi je šikovný klučina. I přesto že byl při natáčení vystavěn zelenému plátnu dokáže uhrát, že vše opravdu vidí a rozhodně mu patří nominace na objev roku. Viděno v kině 3x: 1 dabing, 1 originál, 1 letní kino
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Na pohádku z toho už víc vyždímat asi nešlo, to je fakt a tvůrci se s tím poprali velmi dobře, ale podruhé už to vidět nemusím. Samozřejmě animace zvířat už lépe udělat nešla, to už je prostě dokonalost. 71%
marie-kolarova
marie-kolarova
2 823 bodů
8.5
S ohledem na mladší publikum si užijeme více pohodových scének než těch dramaticky napínavých, nechybí však ani smrt milovaného zvířete a její těsná blízkost obepínající přímo Mauglího. Je jedině dobře, že tento starý příběh v novém designu se nevyhýbá ani tento tématům a že stále láká svým étosem. Favreauova Kniha džunglí rozhodně patří ke zdařilým adaptacím. Kromě krásného obrazu a velké zdařilých skladeb Johna Debnyho nám nabízí i zábavné dialogy určené nejen dětem.
HappyPiere
HappyPiere
2 773 bodů
7
Rutině natočená klasická pohádka, která má nádherný vizuál. Pár povedených momentů, lekaček pro děti a Mauglí jako McDriver. Ale hlavním lákadlem je zpracování zvířectva, které ukazuje, jak moc moderní technologie uhání vpřed. Bod za návrat Favreaa mezi filmařská kolesa (že ho vetřelci s kovboji pustili)
FiL44
FiL44
2 649 bodů
9
Tak tohle byl moc pěkný návrat do dětství za starými známými. Film splnil vše, co od knihy džunglí můžete očekávat. Krásné prostředí, roztomilá zvířátka a silné přátelství. Trochu mi vadila muzikální vložka, ale určitě se to dalo přežít. Musím říct, že s filmu jsem odcházel s úsměvem na tváři a moc se těším až si ho zopakuji.