Rudý kapitán

56%
Rudý kapitán

Drsná detektivka jako ze Skandinávie se může odehrávat i u nás. Příběh na motivy skutečných událostí podle bestselleru Dominika Dána, reálného policisty a knižního fenoménu s utajenou identitou, který prodal už 700 000 knih. Mnohé z toho, o čem píše, zažil. Mnohé vyšetřoval... Je rok 1992, komunisti padli, ale za jejich zločiny nikoho neodsoudili. V téhle atmosféře se detektiv Krauz z Oddělení vražd dostává k případu umučeného kostelníka, jehož mrtvolu našli s hřebíkem v hlavě. Jeho smrt měla zůstat tajemstvím, ale Krauz se i přes varování pouští do pátrání po Rudém kapitánovi, bývalém expertovi na "konečné" výslechy. Setkání s ním přežil opravdu málokdo... (oficiální text distributora)




Recenze: Rudý kapitán

Kinobox.cz
50%

A je mi z toho smutno, protože jsem už dlouho na českém (slovenském) filmu nebyl takhle nadšený. Ale vyklubala se z něj jen série zručně natočených krátkých režijních cvičení.


Pete69
Pete69
29 851 bodů
4
Žádná sláva. Mě to připadalo jako roztahaná kriminálka typu Kriminálka Anděl. Některým slovenským hercům nebylo vůbec rozumět a to se považuji za generaci, která slovenskému jazyku ještě vládne. Starému detektivovi nemohli rozumět ani v Užhorodě. Naopak dialekt "Ivana" byl opačný extrém. Děj průměrný, hercké výkony povětšinou katastrofa. Pro mě je to propadák. Na toto téma se dá totiž natočit i dobrý film.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
6
Československo, léto 1992. Podivná porevoluční doba, kde si po změně režimu jisté osobnosti nejistě hledají své místo a kdy neustále kolem poletuje strašák doby komunistické i se svými nepravosti a hrůzami. Temný detektivní thriller je svým ražením a atmosférou pro českou kinematografii přeci jen neobvyklý. Nelze se ani nedomnívat, že se jedná o novodobý štvavý film proti praktikám a vůbec činnostem komunistické StB. V 50.letech takovéto snímky vznikali také a víme proti komu byli zaměřené. Inu, to je tak, když se změní vládnoucí režim. Příběh je dosti těžkopádný a složitý na pochopení, o co tu vlastně jde. Na vypravě si tvůrci dali záležet a to i na dramatických akčních scénách, kde si v žádném případě nehráli na Hollywood. Ta rvačka v obýváku ale mohla být přeci jen více věrohodnější. Pomalé tempo, temná atmosféra, těžký scénář a pro českého diváka mnohé neznámé tváře vytváří podívanou složitější na přemýšlení o vyrovnání se s minulosti, což není jen tak.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
2
I žánrové činy a emoce musí být nějak motivované. Nedokážu přijmout vysvětlení ÚPLNĚ všeho ve filmu skrze "v žánru to tak musí být". Červený kapitán na mě ve své strnulosti, umělosti, vážnosti, nulové sebereflexi a nepřesvědčivosti působí jen směšně. A není to tak, že bych chtěl, aby to tak bylo - bylo by skvělé, kdyby to vyšlo. Furt váhám mezi dvěma za snahu a jednou za výsledek.


Dodatečné informace

Původní název:
Červený kapitán (více)
  • Česká republika Rudý kapitán
  • Česká republika Červený kapitán
Premiéra v ČR:
10. 3. 2016
Distributor:
A-Company
Země původu:
Česká republika, Polsko, Slovenská republika

Podobné


Předplatná


Powered byJustWatch