Vinaři

50%

Komentáře a recenze 12

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
6.5
Vinaři mají dvě tváře. První tvář - první série je výborná a svěží. Tvůrci měli výborný smysl pro humor a seriál je plný pozitivní energie. Každá epizoda má šmrnc a vždy mi hrozně rychle utekla. Vinaře to možná trochu popudí,protože jsou zde vylíčení jako násoskové,kteří celý den jen vysedávají a popíjí víno. Já vinař nejsem a tak mne tenhle problém netrápí. Jsem ale z Moravy a moc mi nedala spát ta jejich mluva. Ještě jsem nepotkal nikoho kdo by tak mluvil. Druhá tvář - druhá série se už moc nevydařila. Přesun do Čech se příliš nepodařil a válka mezi vinaři a pivaři mne nijak neuchvátila. Začali se střídat povedené díly s hroznými díly a to se v první sérii nestávalo. Stále to mělo i tak něco do sebe,ale to kouzlo z první série se vypařilo.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
4
Seriál, který měl obrovské promo a velká očekávání. "Skutek utek" . Objektivně ale musím říci, že načeské scéně bylo a bude natočeno spousta mnohem horších seriálů.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7
Po první sérii musím říct, že jde o v celku zajímavý mix humoru a vinařské podívané, které ale některé neduhy sráží nohy a seriál tak nemá jak pořádně stát. Za prvé ale budu chválit a to hlavně herce, přednostně ty mladší, kteří hrají v jistých momentech snad i lépe, než ti staří. Dále je na televizní poměry i dobrá kamera, což se také málo kdy vidí. A teď k samotnému scénáři, ten je jako nevyvážená houpačka, kdy dobré díly střídají ty slabší. Nehledě na to, že skoro hodinová stopáž každé epizody se v porovnání s obsahem každého dílu až nepřirozeně a zbytečně natahuje, což nejednou zkazí výsledný dojem. Dále se zde pro již zmíněnou stopáž objevují dějové linie, které nejen jsou naprosto zbytečné, ale mnohdy i trapné (Trochu spoilery, takže jinak přeskočte na další odstavec).Viz "umírající" starosta, linka s dovozcem hroznů, po dětech toužící farář, opilá Kostková atd. Kdybych měl ale vypíchnout ty nejlepší epizody, asi bych volil Kladeňáky, Zápisník, Sumce, Loveckou sezónu a Derby a to i proto, že zde (většinou) dějové linie mají nějaký pořádný smysl a přispívají k ději. A nějak jsem nepochopil, proč je po 15. díle, který všechno krásně uzavřel, ještě připojen další díl, který je přes nesmyslnou zápletku defacto zbytečný a nudný. Co se nářečí postav týče, tak mi to ani tolik nevadilo, ale to bude dáno i tím, že jsem na Moravě dlouho nebyl, takže jsem už tu mluvu pozapomněl. Docela se bojím další série, ale třeba jí dám šanci.
avenis
avenis
8 056 bodů
4
Teprve po shlédnutí Pálavy jsem objevila Vinaře, takže to mám jako prequel. Když odpustím imitaci moravského nářečí, které jen pár rodilých Moraváků pouze náznakem používá, zůstane ne příliš povedená snaha o kombinaci jednoduché zábavy a edukativní poučení o odrůdách vín. Nosná myšlenka - moravští Montekové a Kapuleti se táhne všemi epizodami a při šestnácti je to už trochu moc. Můžu odpustit přehnané pověry i sumce v zatopeném lomu, můžu se pousmát nad krtkem, který se ve vinohradech nevyskytuje, natož aby vyhrabal bombu, ale co odpustit nemůžu, jsou takové blbosti, jako že vinař není u sběru hroznů a že tři flákači sklidí tímto tempem několik hektarů, nemůžu přejít bez odporu způsob, jakým Matohoha nosí svou zbraň a ten houf myslicvů, co jdou jako mateřská školka na klokana. Kromě toho, že zhruba cimbálem začínají témata dost drhnout, během derby hasičského útoku nesedí kalendář. Pokud je teprve září (Kateřina má nastoupit do práce 1.10.), ještě zdaleka nemůže být po vinobraní.
Poslední 16. epizoda, která působí tak rušivě, nás asi měla připravit na druhou sérii, která bude ještě více plná absurdit a nelogičností... Tuhle českou anabázi jsem si přetrpěla už jen z povinnosti. Z 80% je to o pivním humoru s fekální příchutí. Kolečko, jak hluboko jsi klesnul...
SNCIS
SNCIS
6 531 bodů
8
Co je české to je hezké!:D Vezme to od začátku. Křetice - morava a vínečko. 1.Série - Nejlepší epizody - Kladeňáci, Klip, Derby. A teď trochu kritiky nejhorší epizoda - Tour de Burčák. 2.Série - Nejlepší epizody - Léčitel, Terapie, Svatba. A teď trochu kritiky nejhorší epizoda - Úplněk. Mezi mé top postavy patří vinař František Vlček (Hynek Čermák) a sukničkář Hřéba (Tomáš Matonoha) "Já su Hřebec. Provozní." A znovu trochu kritiky nejhorší postava ožrala Machr (Lukáš Langmajer). Toho bych vyškrtl ze scénáře. Ve 2.sérii zkazili charakter Vlčeka, vytvořili z něj unikátního debila. Což mne osobně mrzí. Celkově Křetice versus Strdín. Vede Strdín - 2.série celkově mi tato série příjde o dost lepší a vtipnější než ta první. Tento seriál se jako jeden z mála může pyšnit skvělým soundtrackem hudbou Chinaski - Víno, Ewa Farna - Víno je grunt. Oba songy k seriálu dokonale pasují. Pro mne jeden s nejlepších Českých seriálu.
Ombak_Penari
2 764 bodů
0
Jedna hvězda za to, že to je podobné Bobulím. Druhá hvězda za to, že se to skoro celé točilo v Pavlově pod Pálavou, kde to velmi dobře znám. A třetí hvězda se tam vloudí, když si k tomu dám sklenku bílého polosuchého.Takže na nějakých 60 procent to bude...Jinak je to ale blbost._____________ Druhá série: pořád se na to dívám, někdy člověk holt potřebuje vypnout. Ale začíná to být tak ukrutně debilní, že se to chvílemi až bolí. Jestli si Moraváci stěžovali, že jsou v první sérii za blbce, tak teď mohou být spokojeni, protože Češi jsou zde za ultrakretény. Nejhorší jsou bohužel ale ty neuvěřitelně pitomé zápletky jednotlivých dílů. Myslel jsem, že po první sérii už to nemůže být horší, ale opravdu hluboce jsem se mýlil. Přitom i na Litoměřicku by se dalo krásně točit vtipně o víně, ale tohle už s vínem nemá nic moc společného a vlastně tam o něj ani moc nejde. Zůstávají jen pěkné záběry krajiny a majestátního Hazmburku a občas povedený vtip. A především odporná pachuť promarněné šance natočit dobrý komediální seriál o poezii vína. Snižuji hodnocení a až dokoukám druhou řadu, možná půjde ještě dolů. Leda bych to vyvážil uznáním za kvalitní komediální výkon Hynka Čermáka..._____________ Po 11 dílu druhé série: Další snížení hodnocení. Nyní už lze ocenit snad jen stále vynikajícího Hynka Čermáka. Běda, jestli se jim na to od další série také vybodne, to už se seriál stane naprosto nekoukatelným. Já na to stejně pořád ještě čučím, ale fakt už nevím proč. Nejhorší na tom je vědomí, že tohle není pravděpodobně výsledek debility tvůrců, ale účel. Zápletky seriálu cílí na naprosto "nenáročné" publikum. Zřejmě došli tvůrci k závěru, že u nás prostě mají největší komerční úspěch totální polovtipné kraviny a tudíž je potřeba nastrkat do každého dílu co nejabsurdnější zápletku, aby se jim smáli všichni ti návštěvníci Babovřesk a Kameňáků. Asi to funguje a já se fakt už stydím, že na to ze setrvačnosti pořád ještě čumím, protože je to pro všechny znamení, že tohle v naší kotlině obyvatelstvo baští a že takové hovadiny mají do televize cpát pořád. Napříště tedy místo kvality znovu zabijí potenciál seriálu záměrnou stupiditou, protože Češi to prostě líp sežerou.______________Po skončení druhé řady: Tak konečně to je za nula procent! Hynek Čermák se s blížícím koncem z příběhu postupně vytrácí, takže už nemám na seriálu co chválit. A navrch finální díl a rozuzlení celého příběhu. Sorry, ale tak debilní, trapný, nemohoucí a sprostý konec celé sázky, o kterou šlo celou sérii především, jsem opravdu nečekal. Ne, že by tahle filmařská blitka musela mít nějaké poselství, ale nakonec bohužel má: Češi jsou sice líný jako prasata, ožralci a dementi a neumí nic udělat jinak než podvodem, ale to nevadí, spíš je to legrační, stejně se máme rádi a žije se nám spolu dobře!!!! Tohle už je fakt moc a tímto odesílám tento neuvěřitelný blábol do smradlavých řitních bran a Hynkovi Čermákovi vzkazuji "Už tam, proboha, příště nelez a najdi si pořádný projekt!!!"
siginho
siginho
649 bodů
3
Paskvil snažísí se vést na vlně Bobule. Skara , kdy už konečně budete mluvit, po moravsku a ne plichtit to naše nářečí? Měli byste tu chvilu bydlet, abyste to nářečí pochytili. Nebo alespoň si vzít nějakého jazykového poradce. trhá to uši!
Moravák
340 bodů
2
Seriál, který dělá z Moraváků blbce. Nářečí není autentické, zápletky jsou jednoduché a plytké, dialogy hloupé. Je to ale lepší, než ulice.
ruzovka
ruzovka
117 bodů
8
Tento seriál mě opravdu baví, i když vím,že je to udělané s nadsázkou. Strávila jsem v místech, kde se seriál odehrává delší dobu a vím,že lidé tam takoví nejsou, ale pokaždé se u seriálu zasměji. Miluji víno, takže tento seriál je pro mě ideální volbou :)