Muž na laně

76%
Muž na laně

Po povrchu Měsíce se prošlo dvanáct lidí. Nezměrnou prázdnotu mezi věžemi Světového obchodního centra ale přešel jen jediný člověk a nikdy ho už žádný nebude následovat.

Philippe Petit (Joseph Gordon-Levitt) se pod vedením svého skutečného učitele Papa Rudyho (Ben Kingsley) a pozoruhodné skupiny pomocníků z celého světa rozhodl překonat obrovské komplikace, a přes neshody, zrady a bezpočet situací, ve kterých šlo doslova o život, společnými silami vymyslet a realizovat šílený plán. Robert Zemeckis, režijní mistr, jenž má na svém kontě tak pozoruhodné snímky, jakými jsou filmy Forrest Gump, Trosečník, Návrat do budoucnosti, Polární expres či Let, znovu v zájmu působivého a charakterního příběhu využívá nejmodernějších dostupných technologií. Díky inovativním fotorealistickým technikám a kouzlům technologie IMAX® 3D je snímek Muž na laně výjimečnou ukázkou skutečného filmového umění, ve které diváci budou moci na vlastní kůži zažít Petitovy pocity při chůzi vysoko v oblacích.

Film Muž na laně se také řadí mezi dnes již vzácnější hrané filmy, které dokáží svým působivým příběhem uchvátit diváky od 8 do 80 let. Nepodobá se žádnému jinému filmu, který byl dosud natočen – jedná se o vyznání lásky Paříži a New Yorku sedmdesátých let, ale především dvěma věžím Světového obchodního centra. (Falcon)




Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
8
Životopisné snímky mám hodně rád. Vždy se dozvím nějaké nové informace a poznám nějaký jiný zajímavý životní příběh. Philippe Petit je pozoruhodná osobnost,která se po celý život vysmívala smrti do obličeje. Jeho život byl vážně zajímavý a rozhodně stál za zfilmování. Zemeckis je vynikající vypravěč a snímku naordinoval pohodové tempo,které nenudí. Největším lákadlem je samozřejmě kamera,která ve chvíli kdy Petit vleze na lano upnuté ve World Trade Center nabídne řadu okouzlujících záběru,které lehce vyvolají závrať. Mohl bych sice hledat slabiny,ale to nemám zapotřebí,když se mi film líbí.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8
Další velmi dobrý film založený na základě skutečné události. Prví třetina řekněme spíše rozjezdová, druhá třetina příprav na akci spíše průměrná a finále opravdu stojí za to, napětí ze snímku přímo tryská a závěr je perfektní. Záběry místy úchvatné. 80%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Ten film mě v mnoha ohledech iritoval, ale zároveň ho respektuju. Pokud někdo překousne to šílené pseudofrancouzštění, že Proust by řek "hele, brzdi, kámo", tak se v druhé půlce dočká scén, co jsou nakažlivě vtahující, přestože jsem byl podvědomě proti, protože ta nesympatická postava v podstatě nedělá nic jinýho, než že se předvádí. Ale co naplat, má to něco do sebe, i když, podobně jako Marťan a Everest, na pokud možno co největším plátně a jen coby atrakce. 3 a 1/2

Dodatečné informace

Původní název:
The Walk (více)
  • USA Muž na laně
  • USA The Walk
Premiéra v ČR:
8. 10. 2015
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Rozpočet:
35 mil. USD
Tržby:
61,18 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Muž na laně je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch