Kurýr: Restart

51%
Kurýr: Restart
Bývalý žoldák pro zvláštní vojenské operace, Frank Martin (Ed Skrein), nyní žije méně nebezpečným životem. Tedy alespoň si to myslí. Pracuje jako kurýr nejrůznějších zásilek pro poněkud pochybné zákazníky. Tato práce vyžaduje ledově chladnou hlavu, excelentní řidičské schopnosti a občas také precizní schopnosti zabijáka. Když Franka navštíví na jihu Francie jeho otec (Ray Stevenson), plánují společný, odpočinkový víkend. Ten se však rychle mění v katastrofu. Rafinovaná a okouzlující Anna (Loan Chabanol) a její tři svůdné společnice Franka najmou, aby jim pomohl zorganizovat bankovní loupež století. Odmítnutí takové nabídky bohužel není na programu víkendu. Frank musí využít veškeré své dovednosti, ale hlavně zkušenosti s rychlou jízdou, aby se pokusil v loupeži předběhnout šéfa neblaze proslulého ruského gangu. Netuší, že je vtažen do nebezpečné hry ďábelských žen, které prahnou po pomstě… Scenárista Luc Besson se vrací na plátna kin v nejlepší formě. Kurýr: Restart přináší zběsilé honičky, rychlá auta, zabijácky krásné ženy a pořádnou nálož akce. V dnes již kultovní roli Franka Martina se představí nová herecká tvář – charismatický britský herec Ed Skrein (Hra o trůny). (Bioscop)



Recenze: Kurýr: Restart

Kinobox.cz
30%

Pokud si dobře pamatuji první tři Kurýry, tento film je ještě o něco lacinější a ještě o něco hůře režírovaný, takže při akčních scénách (samozřejmě zcela absurdních) je docela dobře vidět, že původně byly natočené pomaleji a až pak zrychleny.


Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
4
Další zbytečný remake,který dojel hlavně na absenci Jasona Stathama. On totiž dělal kurýra tím čím byl. Tedy zábavnou blbůstkou plnou výborných pěstních soubojů a bláznivých akčních scén. Ad Skrein není takový tahoun,aby dokázal tento typ filmu něčím ozvláštnit. Akce je zde rutině natočená a i když to nebyla vyloženě nuda,tak film ničím nepřekvapil.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
6
Stejná postava avšak s jinou tváří. No, je potřeba si zase zvyknout. U TV seriálu je taková změna přirozená, ale u filmového pokračování? Statham je prostě Statham. Úvodní akční scéna však divákům ukazuje, že jinak další zásadní změna se již nekoná. No, jak se to vezme. Frank Martin tu má nově i svého otce, který ho neustále komanduje a neoslovuje ho jinak než ´Juniore´. Tvůrci si snad vzpomněli na snímek ´Indiana Jones a poslední křížová výprava´? Tam zase vystupuje otec Indiana Jonese a při porovnání mají oba otcové naprosto stejný charakter, takže náhoda to zřejmě nebude. Tam to jako humorná vložka funguje, ale tady to už vyznívá spíše rozpačitě. Jinak snímek nevypadá nejhůř. Akční scény mají svůj drive a tempo je také impozantní. Zkrátka popkornová akční zábava každým coulem, jen to přirozeně bez Stathama prostě není nějak ono.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Hodně dobré béčko, řekl bych. Slušná choreografie bojových scén, pěkné holky a hlavně hláškujcí Frank senior. Upřímně ani původní Kurýr není žádný scénáristický zázrak, takže v tomhle mě tenhle Restart zklamat nemohl.


Dodatečné informace

Původní název:
Kurýr: Restart (více)
  • Francie Kurýr: Restart
Premiéra v ČR:
3. 9. 2015
Distributor:
Bioscop
Země původu:
Francie, Čína
Přístupnost:
12+
Čeština:
Kurýr: Restart je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch